27 Ağustos 2013, Salı 00:43:43

TAV İLK 6 AYDA 126 MİLYON TL KAR ETTİ

Yılın ilk altı ayında TAV Havalimanları’nın konsolide cirosu 567 milyon Avro olarak gerçekleşti. Şirket, işlettiği havalimanlarında önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 24 artışla yaklaşık 39 milyon yolcuya hizmet verdi.
  • allah için çok kurumsal bi şirket. yetenek ve kariyer yönetimiyle herşey personele yönelik. güldürme ''çatla''... çalışanlar yılların karşılığını almış değil sürekli kar eder tabi ki. tav da çalışmayan bir çalışan bin pişman. istanbuldan çıksınlar ankara ve izmire gelsinler. milyon kar ettiren çalışanları dinlesinler en azından çalışanlar hakkını helal ederek yola devam etsinler.
  • Çatla nickli eleman benim tepkim kıskançlıktan değil. Ta vda 2 yıl görev yaptım. Şuanki işimde orda kazandıgımın 5 mislini kazanıyorum allahıma şükürler olsun. Başka biri detaylıca yorum yapmış sana zaten cevabını almışsın. Tek dileğim hala tavda işgören arkadaşlarımında kurtulmaları. Herkese saygılar.
  • Açlık sınırının altında maaş verirse tabi kar eder.

Havalimanı işletmeciliği alanında Türkiye’nin dünyadaki lider markası TAV Havalimanları Holding (“TAV”), 2013 yılının ilk altı ayında net karını geçen yıl aynı döneme göre yüzde 7 artırarak 53 milyon Avro’ya (126 milyon TL) yükseltti.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener, “2013 yılının ilk yarısı operasyonel performans anlamında son derece güçlü bir yarıyıl oldu. FAVÖK yüzde 28 oranında artış ile 166 milyon Avro seviyesine yükselirken, FAVÖK marjımızda da 2,4 puan iyileşme oldu. Yakaladığımız bu olağanüstü operasyonel performans nedeniyle serbest nakit akımı yüzde 61 oranında artış göstererek 105 milyon Avro’ya ulaştı. İşletmesini üstlendiğimiz havalimanlarının çoğunda çift haneli büyüme elde etmeyi başardık. Yolcu sayımız da bu büyümeye bağlı olarak yüzde 24 oranında artarak 39 milyon seviyesine yükseldi. Operasyonel giderlerimizin bu dönemde yalnızca yüzde 13 oranında artış göstermesiyle geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de operasyonel kaldıraçtan istifade ettik. Geçtiğimiz yılın ilk yarısında nakit çıkışı gerektirmeyen yabancı para çevrim farkı ve ertelenmiş vergi kalemlerinden gelir yazarken, bu yılın aynı döneminde kurdaki dalgalanmalardan dolayı bu kalemlerde gider oluştu. Net kâr rakamını etkileyen bu gelişmeye karşın, net kârımızı yüzde 7 oranında artırarak 53 milyon Avro (126 milyon TL) seviyesine yükseltmeyi bildik. Elde ettiğimiz bu kâr rakamı aynı zamanda bizim için tüm zamanların en yüksek ilk yarı net kârına işaret ediyor” dedi.

İcra Kurulu Başkanı Şener, inşaat faaliyetlerinin sürdüğü Medine ve İzmir’de çalışmaların planlanan takvimin önünde olduğunu vurgulayarak yeni terminallerde yolculara hizmet vermek için gün saydıklarını belirtti. Şener ayrıca yakalanan başarı için TAV çalışanlarına teşekkür etti.


Not: Bu bültendeki bilgiler UFRS 11 ve UFRYK 12 için düzeltilmiş ciro ve FAVÖK baz alınarak hesaplanmıştır.

TAV İLK 6 AYDA 126 MİLYON TL KAR ETTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

the ~ 11 yıl önce
allah için çok kurumsal bi şirket. yetenek ve kariyer yönetimiyle herşey personele yönelik. güldürme ''çatla''... çalışanlar yılların karşılığını almış değil sürekli kar eder tabi ki. tav da çalışmayan bir çalışan bin pişman. istanbuldan çıksınlar ankara ve izmire gelsinler. milyon kar ettiren çalışanları dinlesinler en azından çalışanlar hakkını helal ederek yola devam etsinler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
System fail ~ 11 yıl önce
Çatla nickli eleman benim tepkim kıskançlıktan değil. Ta vda 2 yıl görev yaptım. Şuanki işimde orda kazandıgımın 5 mislini kazanıyorum allahıma şükürler olsun. Başka biri detaylıca yorum yapmış sana zaten cevabını almışsın. Tek dileğim hala tavda işgören arkadaşlarımında kurtulmaları. Herkese saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
System fail ~ 11 yıl önce
Açlık sınırının altında maaş verirse tabi kar eder.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çatla ~ 11 yıl önce
Tav'da çalışamayıp kıskançlıkta ne yapacağı bilmeyen birinin tipik davranışını sergiliyorsun arkadaşım. TAV'da çalışan birinin kuracağı bir cümle değil bu
Sen kimsin Çatla? ~ 11 yıl önce
Yıl 2006, memurlar 600 lira ile işe başladı TAV esenboğa'ya. Yıllık %7 artış ile şimdilerde 1.250-1.300 anca alıyorlar. Sen kimbilir kimin torpillisisin ya da hangi çeşmenin başını tuttun acaba?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000