07 Mayıs 2014, Çarşamba 15:05:28

TAV İÇ HATLARDA TEKNOLOJİYİ UÇURDU

Havacılık sektörü ve teknoloji çözümleri konusunda profesyonel kadrosuyla hizmet sunan TAV Bilişim Hizmetleri, TAV Havalimanları tarafından yapılan İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali’nde tüm bilişim altyapı ve havalimanı yönetim sistemlerini son teknolojik ürünlerle donattı.
  • DUSELDOF yerine DUSSELDORF yazmayi ogrnsinler once.
  • geçen cuma günü kullandım terminali. daha tam faal değil. teras yapmışlar bi bakayım dedim girerken otomatik kapı çalıştı çıkarken çalışmadı :) az daha kalıyordum içerde. ayrıca wc ler, terminal kapasitesine yakın çalıştığı vakit yetersiz kalabilir.
  • cok guzel bir terminal binasi herkezin eline saglik , haddim degil belki yorumlamak ama goruslerimi paylasmak istedim. cografi nedenlerden dolayi kot farki , otopark , viyaduk gibi unsurlardan kara tarafinda bina kayboluyor malesef. buna cok yapilabilecek bir sey yok malesef . Icerisi ise cok ferah . check in alanindan baktiginizda gate leri hatta ucagin kuyruguna kadar gorebiliyorsunuz. bu muhtesem bir derinlik ve hakimiyet veriyor yolcuya. kara tarafinda bulunan kafes sutunlar harika .Tek rahatsiz eden beni, F&B alanlari ki ; bu kafes sutunlarin arasindaki alanlarin, F&B olarak kullanilmasi hem F&B ciler icin hem yolcuklar icin konforlu ve huzurlu gelmedi bana. sigara icmek de yasak buralarda cunku sutunlar ic bahce seklinde degil. yine kapali alan
  • devasa bir tesis, içeride yürüyen bant yok. bir tane tuvalet var o da en başta. benim uçuşumun kontuarı diğer uçtaysa yaklaşık 1km yürüyeceğim ki tuvalete varayım. yemişim son teknoloji sita ekranlarınızı, bi hela yapın oraya hela.
  • Erken bir açıklama olmuş
  • İlk önce bantları doğru düzgün çalıştırmayı öğrenin daha sonra bunlarla ilgilenin.her hafta tk kontuarları taşınıyor bantlar arıza yaptığı için.anons sistemlerini zaten hiç konuşmayalım havayolu isimlerini söylememesi, wait in lounge anonsunda kalkış için hazırdır demesi ve boardlarda türkçesinde kapıya gidiniz yazması vs. Terminalin her tarafı bozuk düzeltmeye çalışanda yok.

Türkiye’nin en yeni ve en büyük iç hatlar terminali olan İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali’nde yolcu işleme ve bagaj eşleştirme teknolojilerinde, SITA ile işbirliği yapan TAV Bilişim yolcuların konfor, hız ve güvenlik ile seyahat etmelerini hedefledi. Böylece bagaj işlemede kapasite saatte 5 bin bagaja çıktı.

TAV Bilişim Hizmetleri Genel Müdürü Binnur Güleryüz Onaran, "TAV Grubu olarak İzmir’de teknolojisi ve mimarisiyle önümüzdeki 20 yıla uygun bir terminal inşa ettik. TAV Bilişim olarak da üstlendiğimiz rol bilişim altyapısını çağımızın son teknolojilerine uygun yapılandırmaktı. Bilişim altyapısını konfor, güvenlik ve verimliliğin en üst seviyede uygulandığı modüllerle hayata geçirdik. Bu anlamda, altyapısı ile işlettiğimiz diğer havalimanlarında da çözüm ortaklığı kurduğumuz SITA ile yolcu işleme ve bagaj eşleştirme teknolojilerinde sağladığımız işbirliği ile hizmet çıtamızı bir adım daha ileriye taşıdık” dedi.

SITA Orta Doğu, Hindistan ve Afrika Başkanı Hani El-Assaad, “Havalimanlarının boyutları ve kapasiteleri büyürken sektörün en inovatif teknolojisine sahip olması gerekir ki yolcular sorunsuz ve telaşsız seyahat edebilsinler. Bu işbirliği, TAV ile aramızdaki mevcut güçlü ilişkinin uzantısı olarak devam edecektir” dedi. 

TAV Bilişim’in SITA ile gerçekleştirdiği çözüm ortaklığı kapsamında, SITA'nın Ortak Kullanımlı Terminal Ekipmanı (CUTE) ve Ortak Kullanımlı Yolcu İşleme Sistemi (CUPPS), havalimanı, havayolları ve acentelerin kendileriyle ilgili bilişim uygulamalarına, paylaşılan ekipmanlar üzerinden gerçek zamanlı olarak ulaşmasına olanak sağlıyor. Havalimanında aynı zamanda SITA’nın hatalı yönlendirilmiş bagaj sayısını azaltmaya yardımcı olacak gerçek zamanlı bir bagaj yönetimi çözümü olan BagManager uygulaması da kullanılacak.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı, 2013 yılında, önceki yıla göre yüzde 9 artışla yaklaşık 10,2 milyon yolcuya hizmet verdi. Bu yolcuların yaklaşık 2,5 milyonu dış hatlar; 7,7 milyonuysa iç hatlarda seyahat etti. Havalimanı, tüm dünyada 86 destinasyona sefer düzenleyen 54 havayolu şirketine ve Türkiye içinde 21 destinasyona uçan altı havayolu şirketine hizmet veriyor.

TAV Grubu’nun 266 milyon avro yatırım gerçekleştirerek 21 ayda hizmete sunduğu İzmir Adnan Menderes Havalimanı yeni İç Hatlar Terminali’nden uçuşlar Mart ayında başladı. İzmir’in yeni iç hatlar terminali yaklaşık 200 bin metrekare kapalı alanı, 2 bin 537 araçlık kapalı otopark ve 3 bin araçlık açık otoparkı ile Türkiye’nin de en büyük iç hatlar terminali konumunda bulunuyor. TAV Havalimanları iştiraki TAV Ege tarafından 2032 sonuna kadar işletilecek yeni terminal binasında, 64 check-in kontuarı, 40 asansör, 30 yürüyen merdiven ve 666 metre yürüyen bant bulunuyor. Terminal, saatte 5 bin bagaj işleme kapasitesine sahip. Ayrıca, yeni terminalde kullanılan ısı pompaları, yağmur hasat sistemleri, gri su kullanım sistemi, güneş kollektörleri ve trijenerasyon santraliyle enerji tüketimi ve su harcaması en aza indirilirken atık yönetimi de verimli bir şekilde gerçekleştiriliyor. Terminal, doğalgazdan elektrik üretirken ısıtma ve soğutma enerjisini de ortaya çıkaran bir trijenerasyon tesisine sahip.
 

TAV İÇ HATLARDA TEKNOLOJİYİ UÇURDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

sinan akerman ~ 10 yıl önce
DUSELDOF yerine DUSSELDORF yazmayi ogrnsinler once.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 10 yıl önce
Önce sen monitörlere iyi bakmayı öğren. Bir Türkçe bir İngilizce yazıyor orada.
teras ~ 10 yıl önce
geçen cuma günü kullandım terminali. daha tam faal değil. teras yapmışlar bi bakayım dedim girerken otomatik kapı çalıştı çıkarken çalışmadı :) az daha kalıyordum içerde. ayrıca wc ler, terminal kapasitesine yakın çalıştığı vakit yetersiz kalabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 10 yıl önce
cok guzel bir terminal binasi herkezin eline saglik , haddim degil belki yorumlamak ama goruslerimi paylasmak istedim. cografi nedenlerden dolayi kot farki , otopark , viyaduk gibi unsurlardan kara tarafinda bina kayboluyor malesef. buna cok yapilabilecek bir sey yok malesef . Icerisi ise cok ferah . check in alanindan baktiginizda gate leri hatta ucagin kuyruguna kadar gorebiliyorsunuz. bu muhtesem bir derinlik ve hakimiyet veriyor yolcuya. kara tarafinda bulunan kafes sutunlar harika .Tek rahatsiz eden beni, F&B alanlari ki ; bu kafes sutunlarin arasindaki alanlarin, F&B olarak kullanilmasi hem F&B ciler icin hem yolcuklar icin konforlu ve huzurlu gelmedi bana. sigara icmek de yasak buralarda cunku sutunlar ic bahce seklinde degil. yine kapali alan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hikaye ~ 10 yıl önce
devasa bir tesis, içeride yürüyen bant yok. bir tane tuvalet var o da en başta. benim uçuşumun kontuarı diğer uçtaysa yaklaşık 1km yürüyeceğim ki tuvalete varayım. yemişim son teknoloji sita ekranlarınızı, bi hela yapın oraya hela.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cidden mi? ~ 10 yıl önce
cidden mi ya? gerci TAV ın cogu havalimanında bu tur imkanlar yetersizdir.. Ornegin Ataturk'de passport sonrasi WC lerin durumlarini biliyoruz.. Passport öncesi de pek yeterli sayılmaz.. Esenboga nin iç hatlar guvenlik sonrasi malum, her gate'te bir WC var ama tek kabin- yani WC başına en iyi ihtimalle 100-150 kişi düşüyor.. Izmir de oyleyse olmamıs..
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Erken bir açıklama olmuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
İlk önce bantları doğru düzgün çalıştırmayı öğrenin daha sonra bunlarla ilgilenin.her hafta tk kontuarları taşınıyor bantlar arıza yaptığı için.anons sistemlerini zaten hiç konuşmayalım havayolu isimlerini söylememesi, wait in lounge anonsunda kalkış için hazırdır demesi ve boardlarda türkçesinde kapıya gidiniz yazması vs. Terminalin her tarafı bozuk düzeltmeye çalışanda yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000