14 Eylül 2013, Cumartesi 11:43:40

TAV HEM UĞURLADI HEM KARŞILADI

TAV Havalimanları, işlettiği İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes Havalimanları’ndan hareket eden hacı adaylarını Türkiye’den uğurlayıp, Suudi Arabistan’da işlettiği Medine Havalimanı’nda karşılamaya başladı.
  • Allah, hacılarımızın ibadetlerin kabul ve makbul buyursun...
  • hizmete devam.

Dünyanın önde gelen havalimanı işletmecileri arasında yer alan TAV Havalimanları, İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes havalimanlarından 2013 yılının ilk hac kafilelerini uğurlamaya başladı. Suudi Arabistan’ın Medine kentine gelen hacı adayları, burada da havalimanının işletmesini üstlenen TAV yetkililerince karşılandı.

12 Eylül’de Türkiye’den ayrılan ilk kafilede İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan 300, Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan 406 hacı adayı Medine’ye uğurlandı. Medine’ye ulaşan hacı adayları ardından Mekke’ye hareket edecek. İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan hareket edecek 300 kişilik ilk hac kafilesi ise 22 Eylül’de Medine’ye yola çıkacak. Hacı kafileleri 10 Ekim’e kadar Türkiye’den yola çıkacak; dönüşlerse 18 Ekim-10 Kasım arasında gerçekleşecek. 

Bu yıl Kabe çevresindeki çalışma sebebiyle Suudi Arabistan'ın ülkelere tanıdığı kotada yüzde 20 azaltmaya gidildi. Türkiye’ye ayrılan kontenjanda14 bin 800 kişilik bir azaltma yaşandı. Bu kapsamda, geçtiğimiz yıl 74 bin hacı adayı kutsal topraklara ulaşırken, 2013 yılı için ise 59 bin 200 hacı adayı hac ziyareti yapabilecek. Mart ayında yapılan kura çekiminde toplam 1 milyon 373 bin 185 hacı adayı yer almıştı.

TAV, Suudi Arabistan’ın yap-devret-işlet modeliyle ilk havalimanı özelleştirme projesi Medine Havalimanı’nın işletmesini konsorsiyum ortakları Al Rajhi Grubu ve Saudi Oger ile birlikte geçen yıl üstlendi. Şirket 2037’ye kadar havalimanını işletecek. TAV, Medine’de yeni bir terminal de inşa ediyor. Yeni terminalin 2015’te hizmete girmesi planlanıyor.

TAV HEM UĞURLADI HEM KARŞILADI

Yorumlar

Dua ~ 11 yıl önce
Allah, hacılarımızın ibadetlerin kabul ve makbul buyursun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 11 yıl önce
Kim beğenmemiş bu yorumu? Ne kadar mallar var şu dünyada..
osman ~ 11 yıl önce
hizmete devam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000