13 Ekim 2013, Pazar 12:10:46

TAV BİR KEZ DAHA ZİRVEYE ÇIKTI

Havalimanı inşaatı alanında dünyanın en büyük ilk 3 şirketi arasında yer alarak, global bir marka olduğunu kanıtlayan TAV İnşaat, körfez bölgesinde prestij kazanmaya devam ediyor...
  • Birde su havalimanini acabilse QR... :)

Havalimanı inşaatı alanında dünyanın en büyük ilk 3 şirketi arasında yer alarak, global bir marka olduğunu kanıtlayan TAV İnşaat, körfez bölgesinde prestij kazanmaya devam ediyor. TAV İnşaat, 2013 Katar Müteahhitler Forumu’nda Hamad Uluslararası Havalimanı inşaatı ile 'Yılın En İyi Müteahhiti' dalında ödüllendirildi.

TAV İnşaat, 2013 Katar Müteahhitler Forumu’nda “Yılın En İyi Müteahhiti” ödülünü kazandı. Projeleri istenilen standartlara uygun olarak zamanında tamamlayan firmalara verilen yılın müteahhiti ödülüne, TAV İnşaat Hamad Uluslararası Havalimanı Yolcu Terminali Kompleksi inşaatında gösterdiği üstün başarı ile layık görüldü. TAV İnşaat ile Japon TAISEI ortak girişimi tarafından gerçekleştirilen Hamad Uluslararası Havalimanı Yolcu Terminali Kompleksi’nde 72 yolcu köprüsü, 135 asansör, 76 yürüyen merdiven, 42 yürüme bandı bulunuyor. Yaklaşık 4 milyar dolar kontrat bedeline sahip 505 bin metrekare yayılan terminalin kapasitesinin yılda 40 milyon yolcu olması planlanıyor.

TAV İnşaat Ortadoğu Direktörü Yusuf Akçayoğlu “Doha’da Yılın Müteahhiti olarak seçilmek bize büyük gurur verdi. TAV İnşaat olarak bu ödüle sahip olarak havalimanı inşaatlarındaki uzmanlığımız ve işlerimizin kalitesini bir kere daha gösterdiğimizi düşünüyoruz. GCC bölgesinde 11 milyar dolara varan tamamlanan ve devam eden projelerimiz ile en başarılı Türk Müteahhitleri arasında bulunuyoruz. Abu Dabi Uluslararası Havalimanı Midfield Terminal Binası, Muskat Uluslararası Havalimanı MC-1 paketi, Riyad King Khaled Uluslararası Havalimanı  Terminal 5 Binası ve bölgenin ilk Kamu-Özel İşbirliği (PPP) projesi olan Suudi Arabistan’daki Medine Prince Mohammed Bin Abdulaziz Uluslararası Havalimanı projelerimizi sürdürüyoruz. TAV İnşaat olarak bölgede iz bırakan projeler yapmaya ve yeni ödüller kazanmaya devam edeceğiz” dedi.

IQPC tarafından düzenlenen 2013 Katar Müteahhitler Forumu, Katar’da faaliyet gösteren en büyük inşaat şirketlerinin liderlerini bir araya getirerek, deneyimlerini paylaşmak ve inşaat sektörünü etkileyecek potansiyel sorunlara çeşitli çözümler üretmek üzere düzenleniyor. Forum esnasında katılımcılara önümüzdeki 10 yıl boyunca Katar Emirliği için planlanan projeler de aktarıldı.
TAV İnşaat, Körfez Bölgesinde geliştirdiği havalimanı projeleri yanında, gerçekleştirdiği gökdelen projeleriyle de tanınıyor. Bu projelerin başında Dubai Marina’da 425 metre yüksekliğe ulaşan ve inşaatı son aşamada bulunan Marina-101 Hotel & Residences Tower projesi geliyor. Proje tamamlandığında Burj Khalifa’nın ardından Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki en yüksek ikinci gökdelen olacak. Dubai Marina’da yer alan 79 katlı bir rezidans gökdeleni, Sharjah’taki 52 katlı Majestic Tower ve Dubai Uluslararası Finans Merkezi (DIFC)’de yer alan 30 katlı ikiz kuleler Emirates Financial Towers ise, TAV İnşaat’ın tamamlamış olduğu diğer yüksek katlı projeler içerisinde yer alıyor. TAV İnşaat son olarak Paramount Damac Towers ihalesini de kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Ünlü Burj Khalifa bölgesinde bulunan Paramount Damac Kuleleri, hotel ve rezidans olarak kullanılmak üzere 279 metre yüksekliğe ulaşan 4 kuleden oluşuyor. Kulelerde 2 bodrum, 1 zemin, 8 podyum ve  54 normal kat bulunuyor. Kulelerden birinde Paramount tarafından işletilecek 250 odalı otel, diğerlerinde ise lüks rezidanslar yer alacak.

TAV BİR KEZ DAHA ZİRVEYE ÇIKTI

Yorumlar

Alper Calis ~ 11 yıl önce
Birde su havalimanini acabilse QR... :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000