22 Şubat 2011, Salı 08:41:21

"TARLAMIZA İYİ BAKTIK VE İYİ ÜRÜNLER ALDIK"

Türkiye, Gürcistan ve Tunus, Makedonya'da toplam 10 havalimanı işleten TAV Holding'in CEO'su Dr. Sani Şener, son yıllarda çevre ülkelerle kurulan iyi ilişkilerin büyümelerine büyük katkı yaptığını söyledi.
  • İnşallah, şirketinizin kökü de helal sermaye ile kurulmuştur. Kendi helal paranızı yatırmış ve şirketinizi bu duruma getirmişsinizdir. Keşke sizin gibi tarlasına iyi bakan daha çok şirketimiz olsa.
  • Sakın gelme kardeşim... Madem bu kadar iyi tanıyorsun... sakın gelme. Senin gibi "yıkıcı" kişilerin ürettikleri de ayakta duramaz. SAKIN GELME!
  • Çalışmak için özlem duyulan şirket.
  • bence buna istihdam demeyelim, kölelik diyelim, gerçekten de 25 senelik iş hayatımda TAV grubu kadar kötü yönetim ve şirketiçi çatışma yaşayan bir grup görmedim, hiç profesyonel bir kurum değil

"Ovaya yağmur yağarken, biz de tarlamıza iyi bakabildik ve iyi ürünler aldık." diyen Şener, 10 yılda istihdamı 23 kat artırdıklarını ifade etti.
 
Türkiye'de son yıllarda özellikle havacılık ve inşaat sektörlerinde büyük ilerlemeler kaydedildi. 2001 krizinde dibe vuran şirketler aradan geçen 10 yılda dünya çapında iş yapan dev kuruluşlar haline geldi. Bunlardan biri de TAV Havalimanları Holding. Şirketin İcra Kurulu Başkanı (CEO) Dr. Sani Şener, 2001 krizinde 1.500 olan personel sayısının şimdi 35 bini bulduğunu söyledi. Bunun 18 bini TAV Holding'de, 17 bini de TAV İnşaat'ta istihdam ediliyor. Şirket, Türkiye'de İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes ve Antalya Gazipaşa, Gürcistan'da Tiflis ve Batum, Tunus'ta Monastir ve Enfidha, Makedonya'da da Büyük İskender ve Ohrid'deki St.Paul the Apostle havalimanlarının işletmeciliğini yapıyor.

Sani Şener, 2001'deki ekonomik krizde sadece Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ni işleten TAV İstanbul şirketinin bulunduğunu ifade ederek, kriz döneminde daha çok efor sarf edip havalimanı terminal işletmeciliği sektöründe var olmaya çalıştıklarını bildirdi. Şener, 2001'de yaşanan ekonomik krizin yaralarını sarmaya çalışırken, hemen arkasından 11 Eylül'de ABD'deki ikiz kulelere gerçekleştirilen terör saldırısıyla bir kez daha büyük bir darbe yediklerini hatırlattı. Sani Şener, krizlerin yaşandığını ancak krizden çıkış süresinin daha çabuk gerçekleştiğini vurgulayarak, "TAV Havalimanları, 2001 ve 2008 krizlerinin yanı sıra hiçbir krizde paniklemedi. En önemli özelliğimiz, aciliyet duygusu ile çok hızlı hareket etmektir. Olaylara seyirci kalmadan, hep sahnede olduk. Değişim, yenileme ve hızlı hareket etmek ana yönetim anlayışımız oldu." diye konuştu. Sani Şener, Türkiye'deki istikrarlı ortamın şirketin büyümesine imkân tanıdığını söyleyerek, "Türkiye'nin genel olarak büyümesi, çevresindeki ülkelerle gelişen iyi ilişkiler, ekonomideki stabilitenin katkısı en önemli etkendir. Yani ovaya yağmur yağarken, biz de tarlamıza iyi bakabildik ve iyi ürünler aldık." değerlendirmesini yaptı.

EN ÇOK İSTİHDAMIMIZLA ÖVÜNÜYORUM

Özellikle inşaat alanında istihdamın çok hızlı değiştiğini ifade eden TAV İcra Kurulu Başkanı Şener, şu anda sadece Katar Doha Havalimanı şantiyesinde 13 bin 500 kişiyi istihdam ettiklerini anlattı. "Yönetici olarak şirketin finansal veya operasyonel verileri arasında en övündüğüm rakamlar, istihdam rakamlarıdır." diyen Şener, Türkiye'nin çok genç nüfusu bulunduğunu ve bunu değerlendirmek için büyük çaba gösterdiklerini dile getirdi. Şener, yeni yatırımlarla firmalar kurarak Türk gençlerine, mühendislerine, işletmecilerine ve finansçılarına iş ortamı oluşturmaya çalıştıklarını kaydederken, "Türkiye'nin en büyük sermayesi genç nesillere iş imkânı sağlamak, bizim gibi üst düzey özel sektör yöneticilerinin en önemli görevlerindendir diye düşünüyorum." şeklinde konuştu. (Zaman)

"TARLAMIZA İYİ BAKTIK VE İYİ ÜRÜNLER ALDIK"

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
İnşallah, şirketinizin kökü de helal sermaye ile kurulmuştur. Kendi helal paranızı yatırmış ve şirketinizi bu duruma getirmişsinizdir. Keşke sizin gibi tarlasına iyi bakan daha çok şirketimiz olsa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sakın gelme kardeşim... Madem bu kadar iyi tanıyorsun... sakın gelme. Senin gibi "yıkıcı" kişilerin ürettikleri de ayakta duramaz. SAKIN GELME!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Çalışmak için özlem duyulan şirket.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bence buna istihdam demeyelim, kölelik diyelim, gerçekten de 25 senelik iş hayatımda TAV grubu kadar kötü yönetim ve şirketiçi çatışma yaşayan bir grup görmedim, hiç profesyonel bir kurum değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000