21 Haziran 2013, Cuma 17:03:23

TALPA'DAN 'OTOPARK' AÇIKLAMASI

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA), TAV otopark hizmeti ile ilgili üyelerine bir duyuruda bulundu...
  • TALPA nın saflamıs oldugu TAV otopark hızmetleri, sadece THY personelı ıcındır. THY harıcınde ucan dıger uyeleri kapsamamaktadır. Buda TALPA nın kıme hızmet ettıgının bır gostergesı bence. Saygılarımla.
  • Uyesi olmadigim icin kendimden gurur duyuyorum.
  • Uyeligimi iptal edecegim...insanlari salak yerine koyuyorlar. Bence tepki amacli herkesin istifa etmesi lazim.altustu toplu kiralayip,park yerlerini bize paylastiriyor. Hesap basit. Bana grev sabahi "greve katilmama karari aldik" diye mesaj gonderiyo. Grev baslayali 6 saat oldu kardes. Bi zahmet uyansaydin gece 3 te,toplu mesaji o saatte gonderseydn. Bos adamlara yedircek 50 tl yok bende. ...
  • TALPA'NIN BU YANLIŞTAN DÖNMESİ ÇOK İYİ OLMUŞ ÇÜNKÜ PAZARTESİ GÜNÜ YAPILACAK SENDİKA-THY GÖRÜŞMESİNDE SENDİKA BAŞKANININ YENİLGİYİ KABUL EDEREK EGOSUNU BİR KENARA BIRAKIP ANLAŞMA İMZALADIĞINDA BİZLER YENİ ÜCRETLERLE ÜYELİKLERİMİZE TEKRAR GERİ DÖNECEĞİZ ZATEN...
  • Talpa değnekçilik yapacağına hava iş kanunu, ekip istirahat sürelerinin gözden geçirilmesi vb. işler ile ilgilensin.
  • KANARYA SEVENLER DERNEĞİ ,pilotların yararına bir tek şey yapmışlar mı? bu güne kadar.Yılda bir yaptıkları yemekli toplantının dışında.!!??
  • Pilotlar için söylerlerdi de inanmazdım. 1. İngilizce bilmiyorlar dendi 2. Emniyetsiz uçuyorlar dendi 3. Level 4 sınavı dendi 4. İstirahat sürelerimiz kısıtlandı dendi 5. .... Hiç birine bir tek sesleri çıkmadı. Otoparka 50 Tl zam yapılınca hepsi ayağa kalktı. Talpa yönetimi bu gruba hizmet edebildi veya edemedi ama bu amaçla oraya gelmişti. Bence bu guruba hizmete gerek yok. Bırakın kendi hallerine. Talpa Yönetimi derhal istifa etmeli...
  • Artık ben de üyesi değilim. TAV ile TALPA'nın ilişkisi nedir? Neden TAV böyle bir hak vermiştir. Bilen birisi anlatabilir mi?
  • Artik TALPA uyesi degilim.Umarim benim gibi istifa eden sayisi fazla olmustur da yeniden yapilanma zamaninin geldigini anlayip, dernege uye kaybettirdikleri icin istifa ederler.
  • Yazık, doğru yada yanlış verdiğiniz kararın dahi arkasında duramayan bir dernekten ne umulur?

Yapılan açıklamada:

TALPA Yönetim Kurulumuzun TAV otopark hizmet ücretleri konusunda ilgililere ve kullanıcılara açıklama yapılması ihtiyacı doğmuştur.

Derneğimiz Ocak 2013 ayında T.C. İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçilerince 1 ay süren detaylı inceleme ve denetlemeye tabi tutulmuştur.

Denetleme süresince; Denetçiler Derneğimiz ile ilgili İdari ve Mali konularda görüş ve önerilerde bulunmuşlardır. Özellikle Otopark konusunda yapılan hizmetin ‘’Ticari Mahiyet taşıdığını’’, Vergi Usul ve Kanunlarına göre işlem görmesi gerektiğini, dolayısı ile başından beri derneğin bu faaliyetini ancak TALPA Derneğince kurulacak İktisadi  İşletme vasıtası ile yapabileceğini bildirmişlerdir. Ayrıca bu hizmetin yürütülmesi için Dernek bünyesinde istihdam edilen ve bu konuda çalışan personelin ücret/özlük hakları, işletme genel giderlerinin Dernek üye aidatlarının dışında olarak otopark gelirlerinden karşılanması ve dönem sonunda artan gelir var ise gelir vergisi tahakkukuna, zarar edilmiş ise Dernek üye aidatlarından bu zararın karşılanmaması hususlarını yüksek öncelikle bildirmişlerdir.

Bu çerçevede TALPA Kendi İktisadi İşletmesini  Nisan 2013 ayında kurmuş olup, Mali müşavirimiz tarafından  hazırlanan Maliyet/Etkinlik/Gelir-Gider analizleri neticesinde Mali tablolar oluşturulmuş olup otopark aylık kullanım ücretleri yeniden belirlenmek zorunda kalınmıştır.

Otopark Aylık Ücretlerinin belirlenmesinde, öncelikle otopark hizmetinin aksamaması, Dernek üyelerinin hakları ve bu konudaki Dernekler kanununa uygunluk ile TALPA’nın maddi olarak zarara uğratılmaması amaçlanmıştır. Nitekim Bakanlık Denetçilerinin direktifleri de bu yöndedir.

Derneğimiz dolayısı ile İktisadi İşletmemiz ‘’kar amaçlı’’ değil ‘’hizmet odaklı’’ olup yukarıda belirtilen esaslar çerçevesinde hareket etmektedir.

Bilindiği üzere 2012 ve 2013 yıllarına ait TAV otopark işletmeleri tarafından yapılan, yıllık yaklaşık %8 oranındaki zamlar kullanıcılarımıza yansıtılmamıştır.

Sonuç olarak; Temmuz 2013 ayında yapılması öngörülen Otopark aylık ücret artışları, ileri bir tarihte tekrar ele alınmak üzere ertelenmiş olup, halihazırda uygulama mevcut otopark ücretleri ile devam edecektir.

Bilgilerinize saygı ile sunulur

TALPA'DAN 'OTOPARK' AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

bir yanlıslık var ~ 11 yıl önce
TALPA nın saflamıs oldugu TAV otopark hızmetleri, sadece THY personelı ıcındır. THY harıcınde ucan dıger uyeleri kapsamamaktadır. Buda TALPA nın kıme hızmet ettıgının bır gostergesı bence. Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Talpa ~ 11 yıl önce
Uyesi olmadigim icin kendimden gurur duyuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F/o ~ 11 yıl önce
Uyeligimi iptal edecegim...insanlari salak yerine koyuyorlar. Bence tepki amacli herkesin istifa etmesi lazim.altustu toplu kiralayip,park yerlerini bize paylastiriyor. Hesap basit. Bana grev sabahi "greve katilmama karari aldik" diye mesaj gonderiyo. Grev baslayali 6 saat oldu kardes. Bi zahmet uyansaydin gece 3 te,toplu mesaji o saatte gonderseydn. Bos adamlara yedircek 50 tl yok bende. ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KiminKininKimi ~ 11 yıl önce
TALPA'NIN BU YANLIŞTAN DÖNMESİ ÇOK İYİ OLMUŞ ÇÜNKÜ PAZARTESİ GÜNÜ YAPILACAK SENDİKA-THY GÖRÜŞMESİNDE SENDİKA BAŞKANININ YENİLGİYİ KABUL EDEREK EGOSUNU BİR KENARA BIRAKIP ANLAŞMA İMZALADIĞINDA BİZLER YENİ ÜCRETLERLE ÜYELİKLERİMİZE TEKRAR GERİ DÖNECEĞİZ ZATEN...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hak Arayışı ~ 11 yıl önce
Talpa değnekçilik yapacağına hava iş kanunu, ekip istirahat sürelerinin gözden geçirilmesi vb. işler ile ilgilensin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!!! ~ 11 yıl önce
KANARYA SEVENLER DERNEĞİ ,pilotların yararına bir tek şey yapmışlar mı? bu güne kadar.Yılda bir yaptıkları yemekli toplantının dışında.!!??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İstifa Etmeliler ~ 11 yıl önce
Pilotlar için söylerlerdi de inanmazdım. 1. İngilizce bilmiyorlar dendi 2. Emniyetsiz uçuyorlar dendi 3. Level 4 sınavı dendi 4. İstirahat sürelerimiz kısıtlandı dendi 5. .... Hiç birine bir tek sesleri çıkmadı. Otoparka 50 Tl zam yapılınca hepsi ayağa kalktı. Talpa yönetimi bu gruba hizmet edebildi veya edemedi ama bu amaçla oraya gelmişti. Bence bu guruba hizmete gerek yok. Bırakın kendi hallerine. Talpa Yönetimi derhal istifa etmeli...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Artık ben de üyesi değilim. TAV ile TALPA'nın ilişkisi nedir? Neden TAV böyle bir hak vermiştir. Bilen birisi anlatabilir mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TALPA ~ 11 yıl önce
Artik TALPA uyesi degilim.Umarim benim gibi istifa eden sayisi fazla olmustur da yeniden yapilanma zamaninin geldigini anlayip, dernege uye kaybettirdikleri icin istifa ederler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Talpa ~ 11 yıl önce
Yazık, doğru yada yanlış verdiğiniz kararın dahi arkasında duramayan bir dernekten ne umulur?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000