17 Mart 2008, Pazartesi 10:05:41

Sıra Hava Dolmuşlarda!

Hava taksilerdeki talep patlaması hava dolmuşun yolunu açtı.

Jet Analiz Havacılık'ın yıl sonunda uçuşa başlatmayı planladığı 30-50 kişilik hava dolmuşlar, kullanılmayan güzergâhlarda 50 YTL'den yolcu taşıyacak.

300 hava taksi siparişi
Jet Analiz Havacılık'ın Ticaret Müdürü Gökçe Boztepe hava dolmuşların Türkiye'deki yüzde 80’i kullanılmayan 650 havalimanına da iş potansiyeli kazandıracağına işaret etti. ‘Şu an için İstanbul-Çorlu-Bursa gibi yatırımların hızlandığı dolayısıyla seyahatlerin sıklaştığı hatlarda büyük havayollarının seferi yok. Ücreti 3 bin doları bulan 10 kişilik hava taksiler de bu açığı doldurmuyor’ diyen Boztepe İspanya'daki İberia Nostrum, Almanya'daki Luftansa Regional ve İtalya'daki Alitalia'nın 25 euroluk hava dolmuşu modelinin Türkiye'de yeni bir pazar yaratacağını belirtti. Son iki senedir ayda 300’e yakın hava taksi hizmeti siparişi aldıklarını belirten Boztepe, bunların uçak yetersizliği gibi sebeplerden ancak yüzde 15’ine cevap verebildiklerini, bu yüzden de hava dolmuş uygulamasına başlayacaklarını söyledi. Kısa mesafeli uçuşlarda 810 kişilik uçakların çok pahalıya geldiğini ifade eden Boztepe, '45 dakikayı geçmeyen, kullanılmayan atıl ruflarda yol alacak hava dolmuş seferleri yapacağız' dedi. Boztepe ilk etapta İstanbul, Bursa, Samsun, Kastamonu, Trabzon arasındaki kısa hatlarda 30 ve 70 kişilik uçaklarla uçuşa başlayacaklarını dile getirdi.

Finansör aranıyor
Konya ve Sinop'tan yoğun talep geldiğini belirten Boztepe, kısa mesafeli hatlardaki otobüslerin doluluğunu göz önüne alarak 50 kişilik uçaklarla maksimum 85 YTL’lik uçuşlar yapacaklarını ifade etti. Proje kapsamında bir de havacılık okulu bulunuyor. Boztepe, 600 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçirilecek proje için "Finansörlerle görüşmeler devam ediyor. Alanya meydanı da açıldıktan sonra TAV ile anlaşmaya çalışacağız" dedi.

Sıra Hava Dolmuşlarda!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000