12 Nisan 2009, Pazar 07:18:46

Şener:"Mayıs'ta geçen seneyi yakalarız"

TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener,Küresel Krize Küresel Bakışlar oturumunda krizin geleceğinden bahsetti.
  • bari yerde çalışanlara; uçakları uçuranlara iki laf etseydiniz sizin sözünüzünde laleli lionstan pek bi farkı yok.umarım tav hedeflerini yakalar.başarılar...

HAVAALANLARINDA MAYIS`TA GEÇEN SENEYİ YAKALARIZ
    
TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener insan kaynaklarına verdikleri öneme işaret ederek, küresel insan kaynaklarını kullanabilme konusuna odaklandıklarını, Vietnamlı, Hintli, Nepalli işçileri olduğunu, Türkiye`den ise işçi yerine firma götürmeyi, Türkiye`de üretilen malları yurt dışına taşımayı hedeflediklerini bildirdi.

İşletmesel olarak bölgesel, finansal olarak ise küresel bir firma olmak istediklerini söyleyen Şener, krizin ilk sinyallerinin ortaya çıkmasından çok kısa bir süre önce halka arzlarını gerçekleştirdiklerini, ancak bu süreçte tüm çalışanlarında bir aciliyet hissi yaratmaya çalıştıklarını belirtti.

Şener, ``Biz, tüm proje kredilerimizi almış, örgütlenmemizi yapmış, borçluluğumuzu en aza indirmiş şekilde krize girdik`` dedi.

Hava alanlarına dönüşün yakında başlayacağı görüşünde olduğunu söyleyen Şener, ``İlk üç aydaki yüzde 10 gerileme, nisanda yüzde 3-4`lere düştü. Mayıstan sonra, bir sene önceki rakamları yakalayacağımızı düşünüyoruz`` diye konuştu.
    
KARDEŞ DEĞİL, ORTAK ŞEHİRLER YARATMAK
    
DEİK Türk-Rus İş Konseyi Başkanı Cem Kozlu da krizin değişim için büyük bir fırsat olduğuna işaret ederek, ``Kriz sonrası için yatırım yapmanın tam fırsatı, yaptığınız beklenmediği için daha çok ilgi çekecektir`` dedi.

Tarım ülkesi olmakla övünen Türkiye`nin küresel düzeyde başarılı olmuş bir tarımsal ürün ya da teknoloji üretemediğini vurgulayan ve bunu ``ulusal bir ayıp`` olarak tanımlayan Kozlu, artık küresel düzeyde kentlerin yarıştığını, bir ulusal politika olarak kardeş değil, ortak şehirler yaratılması gerektiğini söyledi.

Procter&Gamble Türkiye Genel Müdürü Saffet Karpat da, özellikle hızlı tüketim mallarında karlılık içinde pazar payını korumanın ve yenilikçiliğin çok önemli olduğunu belirterek, kriz döneminde kar marjı düşük olan süpermarketlerin karlılığını ve cirosunu korumasına destek olmaya çalıştıklarını, mağaza içi iletişimin, ciro artışına katkıda bulunduğunu kaydetti.

Bazı şirketlerin en büyük hatalarından birinin kriz döneminde yenilikçiliği kesmek olduğunu söyleyen Karpat, kriz döneminde her zaman uzun vadeli düşünmek, müşteri bazında ayrıcalık yapmamak, sürdürülebilir planlar oluşturmak, hızlı karar almak ve hızlı hareket etmek, müşteriyle yakın olmak gerektiğini anlattı.

Şener:"Mayıs'ta geçen seneyi yakalarız"

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
bari yerde çalışanlara; uçakları uçuranlara iki laf etseydiniz sizin sözünüzünde laleli lionstan pek bi farkı yok.umarım tav hedeflerini yakalar.başarılar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000