12 Ağustos 2010, Perşembe 09:00:01

Şener: "Askeri alanı alırsak Atatürk Havalimanı büyür"

Atatürk Havalimanı'nın yanındaki 800 dönümlük arazi için DHMİ'nin Hava Kuvvetleri ile görüştüğünü söyleyen Şener, "Burası alınırsa değişik büyüme olanağı olur" dedi.
  • AHL bu şekilde büyürse IST da başka havalimanına ihtiyaç kalmayacak. İSG de kargo terminali olursa tam süper olacak.
  • avrupa nin cin i olmadan once ahl dis hatlarin calismayan veya tasarruf diye calistirilmayan klima sini ve yine tasarruf diye calistirlimayankontuar isiklarini halletsen diyorum...butun calisanlar ve yolcular sikayetci ama senin o cok ovdugun yetersiz,duzensiz,hantal dis hatlarin basiretsiz yoneticileri hic bir seyi umursamiyor...
  • AHL sn yetkilileri dış hatlardaki TAV'ın işlettiği FLEX'ten bir dışarı çıkıp hava alanının sağına solunada bir bakın lütfen. Terminalin içerisinin hali içler acısı yolcuya yürümeğe yer kalmadı bari cevredeki yapılaşmaları bir kontrol edin. Yoksa AHL 'nin heryeri Küçük çekmece olacak sonrada binaların traşlanması gündeme gelecek o da mümkün olamayacağı için hava alanı kapanmak zorunda kalacak.
  • AHL'nın yetersizliğinden bahs edip duruluyor. Ancak son yıllarda hava alanın etrafında kontrolsüz yapılaşmalar aldı başını gidiyor. Özelliklede Yeni bosna tarafında uçakların yaklaşım alanları içerisinde çok yüksek yapılaşmalar devam ediyor. Benim bildiğim İhlas evleri bile mania oluşturuyordu şimdi bu bölgeye daha yüksek yapılar yapılıyor. Bu binaların mania kriterleri içerisinde olduğundan ve mani oluşturduğundan eminim. Bunlara kim izin veri
  • Bu cevabı bekliyordum evet 21 senedir havalimanındayım bu havalimanına bu kadar yük yeter genişleme falan zor çorlu havalimanını değerlendirebilirler şehrin göbeği bukadar yükü trafiği vs kaldıramaz gerekte yok daha fazla genişlemeye bu da benim fikrim hep para hep para dolsun cepler hiç heveslenmeyin ama hvkk vermeyecek o araziyi......
  • İstanbul tek eksende büyüyebilen bir coğrafyaya sahip, yeni yapılacak alanlar çok doğuda ya da çok batıda kalacak. AHL askeri alanın alınmasıyla belki bir 20 yılı kurtaracak. Ama sıkıntı yine devam edecek. Bence tek çözüm, pistleri Marmara'ya taşıyarak, şimdiki alandan sadece Terminal, park sahaları, taxi yolları ve hangarlar olarak yararlanmak. Başka da çözüm görmüyorum.
  • arkadaşım senin havacılık sektöründe olmadığın çok belli ben de bu konular da yanılmam. hangi çağdayız. bu millet 5-10 saatlik otobüs yolculuğunu unutacak yakında sen istesen de istemesen de. Amerikada 2-3 hat üst üste uçuluyor. sen daha nerelerdesin. şakşak vs. 50 yıl öncesinin sloganları. tamam oraya yapılmasın nereye yapılsın daha iyi bir düşüncen varsa dinleyelim. lütfen öneri geliştirir misin?
  • Yorumların çoğu TAV personeli ve üst düzeyinden geliyor yanılmam bu konuda işlerine geleni söylüyorlar biraz gerçekçi olalım askeri bir pist şehrin göbeğinde diyorsunuz ama iki sene evvel oradan kalkan askeri helikopterlerin üç dakikada ikitelliye ulaşıp kurtardığı canları unutuyorsunuz herkes kesesini doldurma peşinde şakşakçılarda tribünde...
  • havacılığı şu yönlendirmiş bu yönlendirmiş önemli değil. özel ya da kamu kim iyi bir iş yaparsa kim katkı sağlıyorsa devletimizden ya da özel sektörümüzden farketmez tüm değerli yöneticilerimizin başımızın üstünde yer var. olaya katma değer gözüyle bakalım. devletle özel sektör havacılığı elele geliştiriyorlar. bu arada hem devlet hem özel sektörün karma hali thy de tebrikler. onların da bu sürece ciddi katkısı oldu.
  • zaman sana uymazssa sen zamana uyacaksın... bence de askeri meydan artık sivil meydana katılmalıdır,çok geç bile kalınmıştır.
TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Atatürk Havalimanı'nın yanındaki 800 dönümlük askeri bölge arazisinin alınmasıyla ilgili Devlet Hava Meydanları'nın (DHMİ) Hava Kuvvetleri ile görüşmelerini sürdürdüğünü belirterek, "Bu bölgenin alınması durumunda Atatürk Havalimanı'nda çok değişik büyüme olanakları olur" dedi. Havalimanlarını büyümeyen bebeklere benzeten Sani Şener, "Devamlı besleyeceksiniz. Havalimanlarının genişlemesinin hiçbir zaman durmaması lazım" diye konuştu.

BU YIL 90 MİLYON YOLCU
Dünyada şu anda mevcut olan 20 bin uçağın 4.7 milyar yolcu taşıdığını, 2028'lerde yolcu sayısının 9 milyara çıkacağını ifade eden Şener, şunları vurguladı: "Türkiye'de de şu anda 80 milyon yolcu var. Bu yıl Türkiye'de 90 milyon yolcu bekleniyor, gelecek yıl da 100 milyon civarında olacak. Ulaştırma Bakanlığı 2023'te 350 milyon yolcuyu hedef gösterdi. Bu sektörün büyümesi çok ciddi bir şekilde devam edecek." Şener, TAV Havalimanları'nın ikinci çeyrek sonuçlarını değerlendirdiği basın toplantısında yaptığı konuşmada, dünya havacılık endüstrisinin yıllık cirosunun 1 trilyon dolar, havalimanı işletmesinin yıllık cirosunun da 100 milyar dolar olduğunu söyledi.

Dünyada 10 yıl içinde 800 milyon kişinin köyden kente geleceğine, 1 milyar kişinin de kentte orta sınıfa geçeceğine işaret eden Şener, 1 milyar 800 bin kişinin değişik ürünler kullanmaya ve uçmaya başlayacaklarını söyledi. Şener, dünyanın bundan sonra İstanbul'dan Doğu'ya doğru gideceğini, Türkiye'nin de ekonomide Avrupa'nın Çin'i olacağını söyledi. Gazipaşa Havaalanı'na çok önem verdiklerini ifade eden Şener, Türkiye'nin yeni turizm bölgelerinden biri olan Antalya'nın doğusu ile Mersin'in batısının havalimanının Gazipaşa olduğunu, burada pistin uzatılması söyledi.
Şener: "Askeri alanı alırsak Atatürk Havalimanı büyür"

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Misafir ~ 14 yıl önce
AHL bu şekilde büyürse IST da başka havalimanına ihtiyaç kalmayacak. İSG de kargo terminali olursa tam süper olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
avrupa nin cin i olmadan once ahl dis hatlarin calismayan veya tasarruf diye calistirilmayan klima sini ve yine tasarruf diye calistirlimayankontuar isiklarini halletsen diyorum...butun calisanlar ve yolcular sikayetci ama senin o cok ovdugun yetersiz,duzensiz,hantal dis hatlarin basiretsiz yoneticileri hic bir seyi umursamiyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
AHL sn yetkilileri dış hatlardaki TAV'ın işlettiği FLEX'ten bir dışarı çıkıp hava alanının sağına solunada bir bakın lütfen. Terminalin içerisinin hali içler acısı yolcuya yürümeğe yer kalmadı bari cevredeki yapılaşmaları bir kontrol edin. Yoksa AHL 'nin heryeri Küçük çekmece olacak sonrada binaların traşlanması gündeme gelecek o da mümkün olamayacağı için hava alanı kapanmak zorunda kalacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
AHL'nın yetersizliğinden bahs edip duruluyor. Ancak son yıllarda hava alanın etrafında kontrolsüz yapılaşmalar aldı başını gidiyor. Özelliklede Yeni bosna tarafında uçakların yaklaşım alanları içerisinde çok yüksek yapılaşmalar devam ediyor. Benim bildiğim İhlas evleri bile mania oluşturuyordu şimdi bu bölgeye daha yüksek yapılar yapılıyor. Bu binaların mania kriterleri içerisinde olduğundan ve mani oluşturduğundan eminim. Bunlara kim izin veri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu cevabı bekliyordum evet 21 senedir havalimanındayım bu havalimanına bu kadar yük yeter genişleme falan zor çorlu havalimanını değerlendirebilirler şehrin göbeği bukadar yükü trafiği vs kaldıramaz gerekte yok daha fazla genişlemeye bu da benim fikrim hep para hep para dolsun cepler hiç heveslenmeyin ama hvkk vermeyecek o araziyi......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İstanbul tek eksende büyüyebilen bir coğrafyaya sahip, yeni yapılacak alanlar çok doğuda ya da çok batıda kalacak. AHL askeri alanın alınmasıyla belki bir 20 yılı kurtaracak. Ama sıkıntı yine devam edecek. Bence tek çözüm, pistleri Marmara'ya taşıyarak, şimdiki alandan sadece Terminal, park sahaları, taxi yolları ve hangarlar olarak yararlanmak. Başka da çözüm görmüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
arkadaşım senin havacılık sektöründe olmadığın çok belli ben de bu konular da yanılmam. hangi çağdayız. bu millet 5-10 saatlik otobüs yolculuğunu unutacak yakında sen istesen de istemesen de. Amerikada 2-3 hat üst üste uçuluyor. sen daha nerelerdesin. şakşak vs. 50 yıl öncesinin sloganları. tamam oraya yapılmasın nereye yapılsın daha iyi bir düşüncen varsa dinleyelim. lütfen öneri geliştirir misin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumların çoğu TAV personeli ve üst düzeyinden geliyor yanılmam bu konuda işlerine geleni söylüyorlar biraz gerçekçi olalım askeri bir pist şehrin göbeğinde diyorsunuz ama iki sene evvel oradan kalkan askeri helikopterlerin üç dakikada ikitelliye ulaşıp kurtardığı canları unutuyorsunuz herkes kesesini doldurma peşinde şakşakçılarda tribünde...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
havacılığı şu yönlendirmiş bu yönlendirmiş önemli değil. özel ya da kamu kim iyi bir iş yaparsa kim katkı sağlıyorsa devletimizden ya da özel sektörümüzden farketmez tüm değerli yöneticilerimizin başımızın üstünde yer var. olaya katma değer gözüyle bakalım. devletle özel sektör havacılığı elele geliştiriyorlar. bu arada hem devlet hem özel sektörün karma hali thy de tebrikler. onların da bu sürece ciddi katkısı oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
zaman sana uymazssa sen zamana uyacaksın... bence de askeri meydan artık sivil meydana katılmalıdır,çok geç bile kalınmıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000