18 Şubat 2013, Pazartesi 09:25:01

SANİ ŞENER: "ÇOK DİKKATLİ OLMAK ZORUNDAYIZ"

TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Şener "Çalışacağız ve gireceğiz, paramız da var. Biz bu işi biliyoruz" dedi.
  • madem çok büyüksün madem milyar dolar ölçeğinde 5 e kadar ap inşaa edebiliyorsun, neden durduk yere fransızlara sattın şirketi? allah aşkına altın yumurtlayan tavuğu keserek mi büyüyeceksin? önceki yorumcunun dediği gibi fiyat arttıracak rakiplere gözdağı verme girişimi gibi bir şey bu? anlamsız.
  • paran var tabii..çalışanlarına ne kadar maaş ve sosyal hak veriyorsun??? sendikalı çalışmalarına neden izin vermiyorsun?? bunları da açıklasana!!!
  • Bence ihale ile ilgili ciddi kaygıları var hesabını yapamayan bir firmanın gelip 3.havalimanına rekabet edilemiyecek bir teklifi vermesinden korkuyorlar.Tabi eskisi gibi değil işler tavın bu sektörde karlılığını gören firmalar oyuna dahil oluyor,hayırlısı gerisini büyük ortak fransız düşünsün risk onlarda .İhaleye fransız kalabilirler....
  • Kahramanmarasa kücük modern bir terminal yapsaniz cok mutlu oluruz

TAV CEO'su Sani Şener, İstanbul'da yapılacak 3. havalimanı ile ilgili olarak net konuştu. Şener "Çalışacağız ve gireceğiz, paramız da var. Biz bu işi biliyoruz" dedi. TAV CEO'su Sani Şener, A Haber'de Sabah Gazetesi Ekonomi Yazarı Şelale Kadak'ın hazırlayıp sunduğu İş'te Hayat programında konuştu.

Başbakan Erdoğan, dünyanın en büyük havalimanı olarak İstanbul'da yapılması planlanan 3. havalimanını açıkladı. Siz 2021 yılına kadar Atatürk Havalimanı'nı işletme hakkına sahipsiniz. Sizi nasıl etkileyecek?

Aslında konuşmak istemediğim konu ama biraz bilgi vermek istiyorum. TAV, 2021'e kadar İstanbul'un Avrupa yakasındaki tüm yolcuların hakkını alarak, parasını, 2005'teki ihalede yüzde 25'ini peşin olarak ödedi. Bu ihaleden önce bize, Ulaştırma Bakanlığı bir yazı verdi ve "Siz rahat olun 2021'e kadar eğer diğer havalimanı biterse doğacak zararınızı karşılarız" denildi.

- TAV da yeni havalimanı için ciddi hazırlanıyordur. Ne aşamadasınız?

"Zor bir ihale. 2023 hedeflerindeki 10 milyar dolarlık kısmı ilgilendiren bir ihale. Havalimanı, bir otoyol değil, bir işletme kabiliyeti gerektiriyor. Yani köprüyü yaparsınız arabalar geçer, arabadan parayı alırsınız biter ama biz de öyle değil."

SADECE ÇATININ YATIRIM MALİYETİ 350 MİLYON DOLAR

"3. havalimanının sadece IT yani teknoloji sistemleri 200 milyon dolar tutar. Bunu da burada açıklıyorum. Olayın hep arazi yönü konuşuluyor. 150 milyon yolcu kapasiteli havalimanı yapmak onun mekanik elektriği... Abu Dabi'de yaptığımız terminalin çatısı 350 milyon dolar. Yani rakamlarda yanlışlık var."

AYNI ANDA 5 PROJE YAPABİLİRİZ

Kaç havalimanı yapıyorsunuz şu anda?
Şu anda 5 havalimanı yapıyoruz. Medine'de büyük bir havalimanı yapıyoruz. 1.2 milyar dolarlık yatırım. Abu Dabi, Katar ve İzmir'de de yapıyoruz. Yani çok büyük 5 havalimanı yapma kapasitemiz var.

TAV ciddi bir büyüklüğe ve kabiliyete erişti. Bunun sırrı nedir?

Bilgiye çok önem veriyoruz. Amsterdam'daki havalimanının CEO'su ziyaretimize geldi ve "Ne kadar genç insanlarla çalışıyorsunuz. Bizde herkes 50 yaşın üzerinde" dedi. Türkiye nüfusunun önemli kısmı çok iyi eğitim aldı ve biz bu iyi eğitilmiş insanları iyi yönetmeye çalışıyoruz.

İHALEYE GİRENLER DİKKATLİ OLMALI

Projeye çalışmaya başladınız mı? İddialı mısınız?

Mutlaka rakiplerimiz de olacak ama matematiği zor bir iş. 6.3 milyar euro bir garanti veriyor ama sadece yolcu garantisi. Müthiş bir denklem var. Proje yapılmaz mı yapılır ama hakikaten biz dahil giren firmaların çok dikkatli olması şart.

SANİ ŞENER: "ÇOK DİKKATLİ OLMAK ZORUNDAYIZ"

Yorumlar

prometheus ~ 11 yıl önce
madem çok büyüksün madem milyar dolar ölçeğinde 5 e kadar ap inşaa edebiliyorsun, neden durduk yere fransızlara sattın şirketi? allah aşkına altın yumurtlayan tavuğu keserek mi büyüyeceksin? önceki yorumcunun dediği gibi fiyat arttıracak rakiplere gözdağı verme girişimi gibi bir şey bu? anlamsız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
açıklasana ~ 11 yıl önce
paran var tabii..çalışanlarına ne kadar maaş ve sosyal hak veriyorsun??? sendikalı çalışmalarına neden izin vermiyorsun?? bunları da açıklasana!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fransız ~ 11 yıl önce
Bence ihale ile ilgili ciddi kaygıları var hesabını yapamayan bir firmanın gelip 3.havalimanına rekabet edilemiyecek bir teklifi vermesinden korkuyorlar.Tabi eskisi gibi değil işler tavın bu sektörde karlılığını gören firmalar oyuna dahil oluyor,hayırlısı gerisini büyük ortak fransız düşünsün risk onlarda .İhaleye fransız kalabilirler....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kahramanmarasa ~ 11 yıl önce
Kahramanmarasa kücük modern bir terminal yapsaniz cok mutlu oluruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000