20 Ocak 2015, Salı 08:45:51

SABİHA GÖKÇEN'DE 2. PİST HEYECANI

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki uçak trafiğini katlaması beklenen ikinci pist ihalesinin bu ay açıklanması bekleniyor. 2018'de açılacak yeni pist, Kuveyt Havayolları ve Emirates gibi devleri de havalimanına indirecek.
  • DHMİ personeline işini iyi yapmıyor diyenler lütfen diğer devlet kurumlarını incelesin. En yakın kurumla aramızda 50 yıl fark var hatırlatırım.
  • Dhmi personeli işini iyi yapsa hem ahl hem saw trafiği katlar. Devlet memuru ile bu işler olmuyor malesef. Özelleştirme şart
  • Malezyalı götürsün malı ülkemizde, biz seyredelim..
  • A380 iner mi?
  • yapılacak olan pistin birinci piste uzaklığı kaç metre olacak ?? paralel mi olacak??
  • Madem SAW da büyüyecekti, 3. Havalimanı niye. Zaten bin türlü üçkağıt var. Yeter yemeyin milletin ekmeğini, kesmeyin ormanları. ..
  • 2.pist ile birlikte pegasus artık otobüs firması kurar artık. Terminal - 1. Pist ....7,5 TL Terminal - 2. pist .... 12,5 TL bindi-indi. ................. 5 TL
  • 2. pist açılınca emirates uçacakmış demek.İşin aslı Emirates aylardır uçmak istiyor ama sivil havacılıktan izin alamıyormuş. Havacılık camiasında bunu bilmeyen yok.Demek ki neymiş İzin almasını sağlayacak beceri İSG de ki üst yönetimde bulunmuyormuş. Demeç sallamakla olmaz bu işler.Ağırlığın olacak
  • Bütün ıcvır zıvır havayollarını toplamışlar dev diye bahsediyorlar.
  • Kuveyt Havayolları ve Emirates gibi devleri de havalimanına indirecek denmiş haberde. Kuveyt Havayolları dev mi Allah aşkına. Royal Jordanian bile ondan daha büyük ya.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda (ISG) son anda TAV'ın önüne geçerek Limak'ın yüzde 40'lık hissesini satın alan ve ISG'nin tamamının sahibi olan Malaysia Airports Holdings, şimdi uçuşa geçiyor. Bu operasyona 285 milyon euro ödeyen ve satın alma sürecinin son ayağını da tamamlayan Malezyalı şirket Asya, Avrupa ve Afrika'da genişleme fırsatlarını değerlendirecek. Üçüncü havalimanı projesiyle de birlikte Sabiha Gökçen'de yapılacak yeni atılımların Türkiye'deki yolcu kapasitesini ciddi oranda artırması bekleniyor.

2017'DE TAMAMLANACAK

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ilk etapta en büyük atağı ikinci pist yatırımı olacak. 2017 yılında açılması beklenen ikinci pistle yolcu trafiği ve gelirler artacak. Pist ihalesinin bu ay açıklanacağını belirten ISG CEO'su Gökhan Buğday, havalimanının geçen yıl yüzde 29 büyümeyle 23 milyonun üzerinde yolcuya ulaştığını söyledi. Buğday, ikinci pistin de devreye girmesiyle bu rakamın 2018 yılında 33 milyona çıkmasını beklediklerini ifade etti.

UÇAK TRAFİĞİ %8 ARTACAK

Havalimanındaki uçak trafiğinin 2014-2016 döneminde yüzde 8 artacağını tahmin ettiklerine dikkat çeken Buğday, ikinci pistin uçak trafiğini katlayacağına dikkat çekti. Böylece daha fazla uluslararası havayolu şirketini havalimanına çekeceklerinin altını çizen Buğday, şimdiden Avusturya, Kuveyt Havayolları ve Emirates gibi dünya devleriyle görüştüklerini söyledi.

Bilet fiyatları düşebilir

Petrol fiyatlarındaki düşüşün havayolu şirketlerine etkisini de değerlendiren Buğday, maliyetlerin düşmesi ve bunun bilet fiyatlarına yansıtılmasıyla bu yıl havayoluna olan ilginin artacağı görüşünde. Buğday, yakıt maliyetlerinde yaşanacak yüzde 50'lik bir düşüşün bilet fiyatlarına yüzde 20-30 oranında indirim olarak yansıyabileceğine de dikkat çekti. 

SABİHA GÖKÇEN'DE 2. PİST HEYECANI

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

AHS ~ 8 yıl önce
DHMİ personeline işini iyi yapmıyor diyenler lütfen diğer devlet kurumlarını incelesin. En yakın kurumla aramızda 50 yıl fark var hatırlatırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dhmi ~ 9 yıl önce
Dhmi personeli işini iyi yapsa hem ahl hem saw trafiği katlar. Devlet memuru ile bu işler olmuyor malesef. Özelleştirme şart

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Malezyalı götürsün malı ülkemizde, biz seyredelim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
A380 iner mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eagle63 ~ 9 yıl önce
yapılacak olan pistin birinci piste uzaklığı kaç metre olacak ?? paralel mi olacak??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tornavida ~ 9 yıl önce
PARALEL olmassa olurmu hiç
asimetrik paralel ~ 9 yıl önce
1,100 m.
3.havalimanı niye ~ 9 yıl önce
Madem SAW da büyüyecekti, 3. Havalimanı niye. Zaten bin türlü üçkağıt var. Yeter yemeyin milletin ekmeğini, kesmeyin ormanları. ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
XX ~ 9 yıl önce
Sen de muhalefet olmak icin yorum yaziyosun arkadasim. Inan kalkip "milletin parasini saga sola harcamayin" desen alkislayacagim. Ama su ormanlari kesmeyin lafindan sknti geldi inan, esastan agaclari dusunuyomusuz gibi... Saygi ve sevgiler efendim.
Misafir- Duayen ~ 9 yıl önce
2.pist ile birlikte pegasus artık otobüs firması kurar artık. Terminal - 1. Pist ....7,5 TL Terminal - 2. pist .... 12,5 TL bindi-indi. ................. 5 TL

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emirates uçacakmı ~ 9 yıl önce
2. pist açılınca emirates uçacakmış demek.İşin aslı Emirates aylardır uçmak istiyor ama sivil havacılıktan izin alamıyormuş. Havacılık camiasında bunu bilmeyen yok.Demek ki neymiş İzin almasını sağlayacak beceri İSG de ki üst yönetimde bulunmuyormuş. Demeç sallamakla olmaz bu işler.Ağırlığın olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Döküntü ~ 9 yıl önce
Bütün ıcvır zıvır havayollarını toplamışlar dev diye bahsediyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 9 yıl önce
Kuveyt Havayolları ve Emirates gibi devleri de havalimanına indirecek denmiş haberde. Kuveyt Havayolları dev mi Allah aşkına. Royal Jordanian bile ondan daha büyük ya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000