20 Ocak 2015, Salı 12:02:07

O TERMİNALİN ALT YAPISI TAV'A EMANET

TAV Bilişim, tamamlandığında dünyanın tek çatı altındaki en büyük terminali olacak Abu Dabi Havalimanı Midfield Terminal Binası için açılan iletişim teknolojileri ihalesini kazandı.
  • Gerçekten güzel bir terminal. Terminal kalitesi bakımından Abu Dhabi ve Doha sonradan çıtayı yükseltti ama yakında Dubai yi geçecek gibi gözüküyorlar. (Terminalin konforu ve fonksiyonelliği bakımından)

TAV Bilişim, tamamlandığında dünyanın tek çatı altındaki en büyük terminali olacak Abu Dabi Havalimanı Midfield Terminal Binası için açılan iletişim teknolojileri ihalesini kazandı. TAV Bilişim 50 milyon dolar karşılığı kazandığı ihaleyle, terminalin tüm bilişim altyapısının tasarım, kurulum ve  destek hizmetlerini üstlendi.

Havalimanı bilişim çözümlerinde uzmanlaşarak dünyanın önde gelen markaları arasına giren TAV Bilişim Hizmetleri, Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’de yapımı süren yolcu terminalinin altyapı ihalesini kazandı. Dünya çapında sekiz bilişim şirketinin katıldığı ihaleye davet edilen tek Türk firması TAV Bilişim oldu. 50 milyon dolarlık ihale, terminalin tüm iletişim altyapısının uçtan uca tasarımı, kurulumu, işletimi ve teknik destek hizmetlerini içeriyor.

TAV Bilişim Hizmetleri Genel Müdürü Binnur Güleryüz Onaran, “Havacılık sektöründe yazılım ve teknoloji çözümleri konusunda önemli bir marka olarak kendi geliştirdiğimiz yerel ve global havalimanı hizmetlerini, çözümlerini üretiyor, geliştiriyor ve uyguluyoruz. Know how’ımızı TAV dışında Türkiye’de 9 havalimanına taşımıştık. Yurtdışında ise Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad, Dammam ve Medine havalimanlarına ihraç etmiştik. Türk bilişim şirketi olarak Birleşik Arap Emirlikleri’nin en gözde projelerinden Abu Dabi Havalimanı’nda da yer alacak olmaktan gurur duyuyoruz. Havalimanı inşaatı ve işletmesinde dünyanın en önemli projelerinden biri olarak gösterilen Abu Dabi’de tek Türk bilişim firması olarak ihaleye davet edildik. Sekiz uluslararası bilişim şirketini geride bırakarak ipi göğüslemeyi başardık. Bu, bir Türk bilişim şirketinin yurtdışında aldığı en yüksek bütçeli ihalelerden biri ve Türk mühendislerinin, bilişimcilerinin geldiği noktayı gösteriyor. TAV Bilişim olarak geliştirdiğimiz diğer yazılım ve çözümlerimizi bu projede de konumlandırıyor olacağız. Bölgede yapılmakta olan en büyük havalimanlarından biri olan Abu Dabi Midfield Terminal Projesi dahilinde ayrıca güvenlik sistemlerinin bilişim altyapısı danışmanlığı da TAV Bilişim mühendisleri tarafından verilecek. Bu alandaki bilgi birikimimizi en üst seviyeye çıkararak dünyanın her yerinde tercih edilen bir marka olarak büyümeye devam edeceğiz” dedi.

TAV Bilişim’in kazandığı ihale kapsamında, yerel alan ağ (LAN), kablosuz alan ağı (WLAN), ağ kablosu yönetim sistemi (Cable Management System), merkezi saat sistemi (Master Clock), merkezi depolama sistemi (Storage Area Network), IP tabanlı telefon santral sistemi (VoIP) ile tüm sunucuların uçtan uca tasarımı, kurulumu ve devreye alınması ve ilgili bilişim alt yapısının yönetilmesi bulunuyor.

Abu Dabi Havalimanı Midfield Terminali tamamlandığında 702 bin metrekare kapalı alana sahip olacak ve yılda 27 milyon yolcuya hizmet verebilecek. Terminalde 106 yolcu köprüsü, 156 check-in kontuarı, 48 self-service kiosk alanı, 28 bin metrekarelik perakende ve yeme-içme alanı bulunacak. Terminalin 2017 yılında hizmete girmesi planlanıyor.

O TERMİNALİN ALT YAPISI TAV'A EMANET

Yorumlar

~ 9 yıl önce
Gerçekten güzel bir terminal. Terminal kalitesi bakımından Abu Dhabi ve Doha sonradan çıtayı yükseltti ama yakında Dubai yi geçecek gibi gözüküyorlar. (Terminalin konforu ve fonksiyonelliği bakımından)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000