21 Haziran 2010, Pazartesi 08:13:12

MEDİNE İÇİN YARIŞ DEVAM EDİYOR...

Suudi Arabistan Sivil Havacılık Genel Otoritesi'nin, Medine'de inşası planlanan havalimanının ilk safha ihalesi için 8 grubu ön listeye aldığı bildirildi.
  • TAV bu ihalede tek geçilir. Başkasının şansı yok.

Otorite sözcüsü Halid El Haybari, ihaleyi kazanan grubun 1.6 milyar dolara malolacak havalimanını inşa edeceğini ve 25 yıl işlettikten sonra da hükümete devredeceğini söyledi. Sivil havacılık otoritesinin halen kullanılmakta olan havaalanının yerine yenisini dizayn ettiği ve yeni limanın yılda 8 milyon yolcu kapasitesine sahip olacağı kaydedildi.

 Hükümet, yeni proje ile Medine'ye daha çok hacı adayı çekmeyi hedefliyor. Sözcüye göre, projenin ilk safhası 2014 yılının sonuna kadar tamamlanmış olacak. İhtiyaca göre daha sonra yıllık yolcu kapasitesini 12 milyona çıkaracak genişleme safhası başlatılacak. Teklif veren firmalar arasında Türkiye'den TAV Havalimanları Holding, Güney Koreli Samsung, Suudi Bin Ladin Grubu, Bouygues SA, Merkezi Japonya Uluslararası Havaalanı Şirketi, Emirlikler NBD Sermaye, Malezya Havalimanları Holding ve Riyad Bankası bulunuyor. Geçen hafta TAV Havalimanları, havaalanının işletimine teklif verebilmek için Suudi Oger ve Rajhi Holding Grubu ile beraber ön yeterlilik aldığını açıklamıştı.

Medine'deki yeni havaalanının kanuni ve finansal danışmanlığını Dünya Bankası'na bağlı Uluslararası Finans Şirketi yapacak. Suudi makamlar ülkedeki havaalanlarının inşası ve geliştirilmesi için 2020 yılına kadar 10 milyar ile 20 milyar dolar arası yatırım yapmayı planlıyor. Bu miktarın 10 milyar dolara yakın kısmının özel sektörden gelmesi bekleniyor.

MEDİNE İÇİN YARIŞ DEVAM EDİYOR...

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
TAV bu ihalede tek geçilir. Başkasının şansı yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000