28 Mart 2011, Pazartesi 08:33:07

LİMAK İHALEYE BİN LADİN İLE GİRECEK

Limak Şirketler Grubu, Suudi Arabistan’ın en büyük projelerinden biri olan Medine Havalimanı ihalesi için Suudi Bin Ladin ile ortak oldu. 2 Mayıs’ta yapılacak ihaleye Limak, Bin Ladin ile birikte katılacak.
  • Limak ancak binayı yapar. Ama havaalanı işletme konusunda çok tecrübesiz ve beceriksiz... Örnek olarak SAW yeter... Canlı örnek, bir sürü eksik bir sürü yanlış ve bir sürü kusur...
  • tav bu işi kopsrır bu benim fikrim tecrübeleri ona referans olacaktır
  • israil ile ortaklık yapmayın,bin laden ile yapın daha iyi..bin ladin ne oldugu belirsiz o da farklı bir mevzu!!
  • Çok önemli TAV ile LİMAK arasında prestij meselesi olacak.
  • Yakışır limak'a başka kimse ortak olmadı herhalde.
  • Medine havaalanı son derece yetersiz saatlerce pasaport kuyruğunda bekliyorsun ardından bavul bekle içerisi mahşer kalabalığı gibi son derece yetersiz.. Bu kadar süredir neden yapılmamış yeni modern geniş bir havaalanı anlaşılmaz.. halbuki milyonlarca insan hem umre hem hem de hac için geliyor..
  • HAYIRLI UĞURLU OLSUN.. BİZ BU İHALEYİDE ALIRIZ.ALLAH KEM GÖZLERDEN SAKINSIN.. EMEĞİ GEÇENLERİN ELLERİNE SAĞLIK.
Suudi Arabistan’ın en önemli ihalelerinden biri olan Medine Havalimanı yenileme, genişleme ve işletme ihalesine hazırlanan Limak Şirketler Grubu, ülkenin en önemli gruplarından biri olan Bin Ladin ile ortaklık yaptı.

Limak Yatırım’ın Suudi Arabistan’ın en büyük yatırım projelerinden, 14 milyon yolcu kapasitesine ulaşacak Medine Havalimanı ihalesi için Suudi Bin Ladin’le ortaklık imzalaması, Türkiye’nin ihaledeki şansını da önemli ölçüde artırdı. Limak ihaleye “Saudi Bin Ladin Grup, Bouygues Batiment International, Limak Yatırım, Aeroport de Paris Management, Mapa İnşaat Konsorsiyumu” olarak teklif verecek.

Bin Ladin grubu, Suudi Arabistan’ın en zengin ailelerinden biri olarak ticari faaliyetlerini sürdürüyor. Bin Ladin ismi dünyada terörizmle tanınsa da, Bin Ladin Ailesi terörist Usame Bin Ladin’le ilişkisi olmadığını açıklamıştı. Dünyanın en zengin aileleri arasında inşaat devi olarak bilinen Bin Ladin Ailesi 9.8 milyar dolarlık servetle 5’inci sırada bulunuyor.

İşbirliği sürecek
Limak İnşaat Üstyapı Genel Müdürü Feyiz Genç, şu bilgileri verdi: “Medine Havalimanı ihalesi, iki ülke ilişkileri açısından da çok önemli, Hac trafiğinde çok büyük bir rahatlama yaratacak. Ayrıca, Bin Ladin Ailesi’yle bu ihaleyle başladığımız ortaklığı, hem Suudi Arabistan’daki hem de Suudi Arabistan dışındaki diğer ülkelerdeki işlerde devam ettireceğiz. Bu ortaklık için Medine ihalesi uzun bir yolculuğun ilk basamağı olacak. Limak da Ladin Ailesi de dünya kulvarında yarışan firmalar, Medine ihalesindeki en iyi aday olduğumuzu düşünüyoruz.”

25 yıllık imtiyaz 14 milyon yolcu
Suudi Arabistan’ın, “Prens Muhammed Bin Abdulaziz Uluslararası Havalimanı” ismiyle açıklanan Medine Havalimanı ihalesi, 2 Mayıs 2011 tarihinde yapılacak. Yap-İşlet Devret yöntemiyle gerçekleşecek ihalede, kazanan ortaklık kontratın imzalanmasından itibaren 25 yıl süreyle mevcut havalimanın genişletilmesi, yeni tesislerin inşaası ve bakımı ile tüm havalimanının işletmesini üstlenecek.

Proje, havalimanının 3.8 milyon olan yolcu kapasitesinin 14 milyona çıkarılmasını öngörüyor. Medine Havalimanı’nın yılda 8 milyon yolcu kapasitesine ulaşması için 1-1.5 milyar dolarlık yatırım gerekiyor. Ayrıca 2015’den itibaren 25 yıl boyunca tamamlanmak üzere, paralel taksi yolu, 2. pist inşaası, yeni hava trafik kontrol kulesi, yolcu artışını karşılayacak şekilde terminal, otopark ve ulaşım yollarının kapasite artışının sağlanmasına dönük yatırımlar olacak.

İhaleye girecek diğer firmalar arasında TAV Havalimanları, Güney Koreli Samsung, Bouygues SA, Merkezi Japonya Uluslararası Havaalanı Şirketi, Emirlikler NBD Sermaye, Malezya Havalimanları Holding ve Riyad Bankası bulunuyor

(Vatan)
LİMAK İHALEYE BİN LADİN İLE GİRECEK

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 13 yıl önce
Limak ancak binayı yapar. Ama havaalanı işletme konusunda çok tecrübesiz ve beceriksiz... Örnek olarak SAW yeter... Canlı örnek, bir sürü eksik bir sürü yanlış ve bir sürü kusur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tav bu işi kopsrır bu benim fikrim tecrübeleri ona referans olacaktır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
israil ile ortaklık yapmayın,bin laden ile yapın daha iyi..bin ladin ne oldugu belirsiz o da farklı bir mevzu!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Çok önemli TAV ile LİMAK arasında prestij meselesi olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yakışır limak'a başka kimse ortak olmadı herhalde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Medine havaalanı son derece yetersiz saatlerce pasaport kuyruğunda bekliyorsun ardından bavul bekle içerisi mahşer kalabalığı gibi son derece yetersiz.. Bu kadar süredir neden yapılmamış yeni modern geniş bir havaalanı anlaşılmaz.. halbuki milyonlarca insan hem umre hem hem de hac için geliyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
HAYIRLI UĞURLU OLSUN.. BİZ BU İHALEYİDE ALIRIZ.ALLAH KEM GÖZLERDEN SAKINSIN.. EMEĞİ GEÇENLERİN ELLERİNE SAĞLIK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000