28 Temmuz 2011, Perşembe 12:03:00

LİBYALI HAVACILAR AHL'DE EĞİTİMDE

Ortadoğu’da yaşanan Arap Baharı ile birlikte 42 yıllık Muammer Kaddafi iktidarı ile mücadele eden Libya’daki muhalif güçler, Ulusal Geçiş Konseyi ile yollarına devam ediyor.
  • İlgili eğitimler TAV ve Gözen Güvenlik ile birlikte yürütülmektedir. Haberde atlanmış sanırım.
Bu süreçte Şubat ayındaki NATO bombardımanı sırasında pistleri zarar gören Bingazi Havalimanı ise halen sivil uçuşlara kapalı bulunuyor.

Libya’nın yaşanan gelişmelerden sonra daha hızlı toparlanması adına destek vermeyi hedefleyen Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı pek çok alanda harekete geçti. Bu kapsamda Dışişleri Bakanlığı’nın himayesinde gerçekleştirilen projelerden biri de Libya Bingazi Havalimanı çalışanlarının eğitimi…

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Libya Bingazi Havalimanı çalışanlarının uluslararası standartlarda Sivil Havacılık Güvenliği eğitimlerini almaları için TAV Güvenlik ile çalışma kararı aldı. Gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, TAV Havalimanları’na bağlı olarak uluslararası standartlarda özel güvenlik hizmeti sunan TAV Güvenlik önemli bir rol üstlendi ve TAV Güvenlik eğitmenleri Libya Bingazi Havalimanı çalışanlarına eğitim vermeye başladı.

Havacılık Güvenliği konusunda Uluslararası Mevzuat, havalimanlarında yolcu ve bagaj güvenliği, tesis ve sınır güvenliği, pasaport ve belge incelemesi ile kriz yönetimi alanlarında verilen eğitim, 28-31 Temmuz 2011 tarihlerinde gerçekleşiyor. Orta ve üst seviye 32 yöneticinin katıldığı eğitimin ardından daha sonra direkt görev alacak personelin de eğitimi gerçekleşecek. TAV Güvenlik’in Bingazi Havalimanı çalışanlarına yönelik desteği eğitim sonrasında da sürecek.

Bu sayede Libya’daki iç kargaşa esnasında bombalanarak zarar görmüş olan Bingazi Havalimanı’nın yeniden uçuşlara açılması için katkı sağlanması hedefleniyor.
LİBYALI HAVACILAR AHL'DE EĞİTİMDE

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
İlgili eğitimler TAV ve Gözen Güvenlik ile birlikte yürütülmektedir. Haberde atlanmış sanırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000