07 Nisan 2008, Pazartesi 07:41:17

KRİZ havalimanlarına UĞRAMADI

Avrupa ülkelerinde ve ABD'de finans sektörünü kasıp kavuran küresel kriz, havalimanlarına uğramadı. Türkiye'deki havalimanlarında gümrüksüz satış (duty free) hizmeti veren ATÜ, cirosunu yüzde 20 artırdı.

TAV Havalimanları Holding ile Türkiye'nin en büyük gümrüksüz mağazacılık operatörü Unifree ortaklığında kurulan ATÜ, havalimanlarındaki mağazalarını geçen yıl baştan aşağı yenilemişti. Sektörün saygın kuruluşlarından DFNI Global Awards, yenilenen mağazaları 'En iyi yeni mağaza açılışı' ödülüne layık görmüştü. ATÜ'nün mağazaları, ekim ayında açıklanacak 'En iyi mağaza' ödülü için de en güçlü adaylar arasında gösteriliyor. 2000'de TAV ile birlikte Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ndeki mağazalarıyla duty free sektörüne adım atan şirket, küresel krizler karşısında en az etkilenen sektörlerden biri olarak adından sıkça söz ettiriyor.

ATÜ Genel Müdürü Ersan Acar, yatırımlar ve yenilikler sayesinde hem ticari başarıyı artırdıklarını hem de sektörde dünya çapında devlerin arasındaki yerlerini pekiştirdiklerini söyledi. Acar, "Performansımız her yıl artıyor. Ciroda yüzde 20'nin üzerine çıktık. Mayıs sonrası yolcu artışıyla birlikte satışlar çok iyi duruma gelecek." dedi. Genel müdür, küresel krize rağmen geçen temmuzdan bu yana hiçbir ürünün cirosunda gerileme olmadığını aktardı. "Mağazalardaki yenilikler bize müşteri memnuniyeti ve daha çok satış olarak geri döndü." diyen Acar, dünyanın önde gelen moda ve aksesuar markalarını getirdiklerini, gözlük, saat, takı ve çanta gibi ürünleri özel bölümlerde sergilemeye başladıklarını bildirdi.

ATÜ, TAV tarafından işletilen Gürcistan'ın Tiflis ve Batum havalimanlarında geçen yıl açtığı mağazalarla yurtdışına da adım atmıştı. Genel Müdür Acar, "Yurtdışındaki mağaza satışlarında da yüzde 100'lük artış gösterdik. Ancak bu yeterli değil. Pazarı iyi tanıdıktan sonra yaptığımız değişiklikler, çok olumlu yansıdı. Bu yıl daha atak olacağız." şeklinde konuştu. Ersan Acar, ülke tanıtımına da büyük katkı sağladıklarına dikkat çekerek, bu amaçla Atatürk Havalimanı'nda 300 metrekarelik bölüme Kapalıçarşı'yı anımsatıcısı Old Bazaar mağazası açtıklarını söyledi. Eski Osmanlı bakış açısıyla Türk ürünleri mağazası oluşturduklarını anlatan Acar, yenilenen mağazadaki satışlarda da yüzde 50'nin üzerinde artış yaşandığını bildirdi. Acar, özellikle Old Bazaar mağazasında, hem kârlı satışlar yaptıklarını hem de tanıtım adına büyük başarı elde ettiklerini ifade etti.
 
Mustafa Gün / Zaman

 

KRİZ havalimanlarına UĞRAMADI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000