16 Mayıs 2010, Pazar 18:34:46

KÖTÜ HAVA, HAVACILARI DURDURAMADI

Dünya’da ilk olarak 1953 yılında kutlanan, ülkemizde ise 8 senedir kutlanmakta olan Dünya AIM Günü etkinlikleri kapsamında Atatürk Havalimanı Havacılık Bilgi Yönetim Derneği tarafından Hezarfen Havaalanı’nda piknik düzenlendi.
  • bruksel novotel olarak şuraya bi yorum yazmam içim 10 dk mı yiyen ab merkezli takozlara teessüflerimle berarber böyle güzel etkinilklere emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkürler.keşke bizde orda olsaydık.seneye hep birliklte inş.
  • 15 mayıs hava şehitlerini anma gününde çok az sayıda insan varken piknik dolu dolu yiyin anam yiyin lafa geldimiz arkadaşlarımız diyerek sahte gözyaşları dökün bu arada airport haber sizide tebrik ediyorum bir haber bir fotoğraf bile geçmediniz cenk saysel
AtlasJet’in sponsorluğunda gerçekleşen piknik, AIM (Aeronautical Information Management) çalışanlarının mesleklerini kamuoyuna daha iyi tanıtabilmek ve sektördeki kaynaşma hedefiyle düzenlendi. Düzenlenen pikniğe DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, DHMİ çalışanları ve çalışanların aileleri katıldı.
 
Hezarfen Havaalanında rüzgârlı havaya rağmen canlı müzik eşliğinde gerçekleştirilen piknikte konuşan Havacılık Bilgi Yönetimi Derneği Genel Başkanı Seçil Akınç “ AIM kendi hava sahası içerisindeki Ulusal ve Uluslar arası hava seyrüseferinin güven, düzen ve verimliliğini arttırmak için gerekli olan bilgi akışını en hızlı ve en doğru biçimde sağlamaktadır. Bu görevimizi Türkiye’nin DHMİ Genel Müdürlüğü Seyrüsefer Dairesi Havacılık Bilgi Yönetimi Birimleri  iç ve dış hat meydanlarında AIM birimlerince, devletin hava trafik hizmetlerinden sorumlu olduğu tüm topraklar ile kara suları üzerindeki hava sahasına ve Türkiye’deki FIR sorumluluğunu üstlenmektedir. Ayrıca bu görev açık denizler üzerindeki hava sahalarını da kapsamaktadır. Bu görevlerimizin haricinde en önemli görevlerimizden biride Hava Arama Kurtarma hizmetinin verilmesidir. Biz çalışanların bu günde yanında destek olan öncelikle AtlasJet’e, DHMİ Genel Müdürü Sayın Orhan Birdal’a, TAV İstanbul Genel Müdürü Sayın Kemal Ünlü’ye çok teşekkür ederiz.” diye konuştu.
 
Piknikte konuşan Orhan Birdal "Havacılığa 7/24 hizmet veren gecesini gündüzüne katan AIM çalışanı arkadaşlarımı düzenlemiş olduğu bu kaynaşma yemeğinden dolayı tebrik ediyorum. Onların yaptıkları görevlerin ne kadar kutsal ne kadar önemli olduğunun farkındayız. İnsanların güvenliğini sağlayan Hava Enformasyon Merkezi çalışanlarının ailelerininde ne kadar fedakar olduğunun farkındayım. Eğlence bir vasıta bir araç. Bu kapsamda diğer birimlerimizinde böyle etkinlikler düzenleyerek kurumlar arası birlik beraberlik içerisinde çalışmalarını temenni ediyorum. Hava Muhabere Sistemiyle, Hava Enformasyon Sisteminin birleşmesi sonucu 218 olan personel sayısını 508 personel’e çıkardık. Bu da DHMİ çalışan personel sayısının %7’sine eşit ve bu kadar önemli bir birimde çalışan arkadaşların havacılığın gelişimde önemli pay’a sahip olduklarının farkındayız. Bu birleştirdiğimiz iki kurum arasında yaratılan sinerjinin devamı ve tek bir çatı altında toplanmalarını temenni ediyor, yaptığınız bu güzel organizasyon için dernek yönetimine teşekkür ediyorum” dedi.














 
KÖTÜ HAVA, HAVACILARI DURDURAMADI

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
bruksel novotel olarak şuraya bi yorum yazmam içim 10 dk mı yiyen ab merkezli takozlara teessüflerimle berarber böyle güzel etkinilklere emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkürler.keşke bizde orda olsaydık.seneye hep birliklte inş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
15 mayıs hava şehitlerini anma gününde çok az sayıda insan varken piknik dolu dolu yiyin anam yiyin lafa geldimiz arkadaşlarımız diyerek sahte gözyaşları dökün bu arada airport haber sizide tebrik ediyorum bir haber bir fotoğraf bile geçmediniz cenk saysel

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000