20 Ocak 2011, Perşembe 12:34:27

"İSTANBUL HARİTALARI" SERGİSİ AHL'DE

TAV Havalimanları’nın işlettiği İstanbul Atatürk Havalimanı’nda bulunan TAV Galeri, Sedat Simavi Ödülleri’nde Sosyal Bilimler Ödülü’nü kazanan “İstanbul Haritaları 1422-1922” Kitabı’nda derlenen ‘Tarihi İstanbul Haritaları’nı yolcularla buluşturdu.
İstanbul’un 500 yıllık tarihi haritalarından oluşan sergi, TAV Galeri’yi ziyaret eden yolculardan büyük ilgi gördü.

TAV Havalimanları tarafından işletilen İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde bulunan kültür sanat platformu TAV Galeri, sanat tarihçisi Dr. Ayşe Yetişkin Kubilay tarafından 1422-1922 yılları arasında yapılmış İstanbul haritalarının derlendiği “İstanbul Haritaları 1422-1922” kitabının sergisine ev sahipliği yapıyor.

Fetih öncesinden Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerine kadar hazırlanmış İstanbul Haritaları’nı kapsayan, eski bir İstanbullu olan Nick Adjemoglou`nun 100 farklı ve nadide İstanbul haritasından oluşan koleksiyonundan yararlanılarak oluşturulan İstanbul Haritaları 1422-1922 kitabı, 28 Aralık’ta gerçekleştirilen Sedat Simavi Ödülleri’nde Sosyal Bilimler Ödülü’nü kazandı.

“İstanbul Haritaları 1422-1922” kitabından seçilen ve toplamda 48 haritadan oluşan “İstanbul Haritaları Sergisi”nin açılış töreninde konuşan TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, Ocak ayı sonunda ABD’de düzenlenecek Uluslararası Miami Harita Fuarı’nda da yer alacak sergiyi İstanbul Atatürk Havalimanı’nda ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken,“TAV Havalimanları olarak kültür ve sanata verdiğimiz desteği sürdürüyor ve bu önemli sergiyi, İstanbul’un dünyaya açılan kapısı İstanbul Atatürk Havalimanı TAV Galeri’de yolcularımızın beğenisine sunuyoruz” dedi.

İstanbul Haritaları 1422-1922 Sergisi’nin açılış törenine katılan Doğan Hızlan,”İstanbul Haritaları 1422-1922, Rönesans’ın en parlak devrinden başlıyor. İstanbul haritalarından oluşan zengin bir koleksiyona ait nadide örnekler bulunuyor. İstanbul Haritaları 1422-1922 kitabında yer alan nadide eserlerin İstanbul Atatürk Havalimanı’nda sergilenmesi ile havalimanını kullanan on binlerce kişiye de bu haritalar tanıtılmış olacak. Yaşamın getirdiği yüksek temponun içerisinde, havalimanından geçerek bu sergiyi ziyaret eden pek çok kişi, 1422’den 1922’ye kadar olan dönemde yapılan İstanbul haritalarını gördüklerinde, onların sadece coğrafi açıdan değil, aynı zamanda yaşamın da yansımalarını içinde barındıran eserler olduklarını hissedeceklerdir. TAV Galeri’de sergilenen İstanbul haritaları, hayatın içinde belge niteliğindedirler” diye konuştu.

İstanbul Haritaları 1422-1922 kitabını yayına hazırlayan Dr. Ayşe Yetişkin Kubilay ise “Bu kitabı hazırlamaktaki amacım, akademik altyapı ve içeriğinin ötesinde beş yüzün üzerinde İstanbul haritasından oluşan bir koleksiyonun dile gelmesini sağlamaktı. Kitabımdan seçilen haritalarla hazırlanan ve İstanbul’un 1422-1922 yılları arasındaki tarihi dokusunu yansıtan ‘İstanbul Haritaları’ Sergisini, TAV Galeri’de ziyaretçilerle buluşturmanın memnuniyetini yaşıyorum. TAV Galeri’ye bu sergiye ev sahipliği yaptığı için teşekkür ediyorum” dedi.









"İSTANBUL HARİTALARI" SERGİSİ AHL'DE

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000