30 Haziran 2009, Salı 13:53:20

IFC'den TAV'a 28 milyon Euro'luk yatırım

Dünya Bankası kuruluşu IFC (Uluslararası Finans Kurumu), Türkiye'nin havalimanı işletmecisi TAV Havalimanları Holding ile TAV Tunus projesinde yüzde 15 paya sahip olmak üzere hisse alım anlaşması imzaladı.
  • tav gün geçtikçe glabal bir oyuncu olma yolunda ilerliyor. dünyanın dört bir yanında bayrağımızı dalgalandırıyor.tebrik ederim

28 milyon Avro tutarındaki sermaye yatırımı Tunus ekonomisi için büyük önem taşıyan turizm sektörünün sürdürülebilir gelişimini destekleyecek.

TAV'dan yapılan açıklamaya göre, TAV Tunus'un faaliyetleri, kuzeydoğu Tunus'taki önemli turizm merkezi Monastır'da bulunan havalimanının yenilenmesini ve Enfidha'daki yeni havalimanının inşa edilmesini kapsıyor. Şirket her iki havalimanını da 40 yıllık imtiyaz süresi boyunca işletmeyi sürdürecek.

İlk etapta yıllık 7 milyon yolcu kapasitesi olan ve faaliyete geçince Tunus'ta doğrudan ve dolaylı olarak yaklaşık 20 bin kişiye istihdam yaratması beklenen Enfidha Havalimanı'nın inşaatı tamamlanmak üzere. Kuzey Afrika'nın ilk Kamu-Özel-Ortaklığı havalimanı projesi olma özelliği taşıyan TAV Tunus Projesi'nin, Tunus'ta ve çevre ülkelerde benzer ortaklıklar için örnek teşkil etmesi bekleniyor. Havalimanı altyapısını geliştirmeye yönelik projenin, ülkenin gelişimine ve Akdeniz turizm piyasasında rekabetçi pozisyonunu korumasına katkı sağlaması öngörülüyor.

TAV Havalimanları Holding CEO'su Sani Şener şunları söyledi: "IFC'nin TAV Tunus'ta ortak olması, TAV'ın finansal ve operasyonel kapasitesi ile uluslararası piyasalarda güçlü ve saygın bir marka haline geldiğini kanıtlamaktadır. Bu zorlu piyasa koşullarında Dünya Bankası'nın bir kuruluşu ile işbirliği yapmaktan gurur duyuyoruz. IFC ile çok önemli bir sinerji yakalayacağımıza inanıyorum."

Geçtiğimiz sene, IFC kredi eş-düzenleyicileri ABN, Societe Generale ve Standard Bank ile birlikte 135 milyon Avroluk kısmı IFC tarafından sağlanan ve 255 milyon Avroluk kısmı sendike edilen toplam 398 milyon Avro tutarındaki finansman paketini düzenlemişti. TAV Havalimanları Holding ise Tunus projesi için 135 milyon Avro sermaye yatırımı sağlamıştı.

IFC Altyapı Yatırımları Direktörü Anita George, "IFC, havalimanı altyapısını geliştirerek Tunus'a yeni kapılar açacak çalışmaları desteklemekten memnuniyet duyuyor. Bu anlaşmanın bölgedeki lider havalimanı işletmecisi olan TAV Havalimanları Holding ile ilişkilerimizi daha da pekiştireceğine inanıyoruz" dedi.

IFC'den TAV'a 28 milyon Euro'luk yatırım

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
tav gün geçtikçe glabal bir oyuncu olma yolunda ilerliyor. dünyanın dört bir yanında bayrağımızı dalgalandırıyor.tebrik ederim

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000