16 Kasım 2008, Pazar 08:51:02

Havalimanlarını fark eden kazanır

TAV Havalimanları Holding'in, Tunus Enfidha Zine El Abidine Ben Ali Havalimanı ile Monastir Havalimanı'nın işletmesini kapsayan ihaleleri kazanarak uluslararası etkinliğini artırdığı belirtildi.

Tunus Enfidha Zine El Abidine Ben Ali Havalimanı ile Monastir Havalimanı'nın işletmesini kapsayan ihaleleri kazanan TAV Havalimanları, uluslararası etkinliğini artırıyor.

Tunus Cumhurbaşkanı Zine El Abidine Ben Ali'nin himayesinde dün başlayan ikinci Tunus Ekonomi Forumu'na TAV Havalimanları CEO'su Dr. M. Sani Şener başkanlığında kalabalık bir heyetle katılan TAV Havalimanları, ülkedeki en büyük yabancı yatırımcılardan biri olarak Kuzey Afrika, Körfez ve Orta Doğu'dan gelen resmi ve özel sektör temsilcilerinin ilgi odağı oldu.

Tunus Gelişme ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı, Tunus Sanayi, Ticaret ve El Ürünleri Birliği [UTICA], Tunus Finans Piyasaları Konseyi ve Akdeniz Girişimci Konfederasyonlar Birliği [BusinessMed] işbirliği ile Al-Iktissad Wal-Aamal tarafından düzenlenen Tunus Ekonomi Forumu'nun açılışı Tunus Başbakanı Muhammed Al Ghannouchi tarafından yapıldı.

Forum'a İslam Kalkınma Bankası ve Gulf Finance House ile birlikte evsahipliği yapan TAV'ı temsilen Şener bir de konuşma yaptı. Dünya genelinde havalimanlarının 2020'de günümüzdekinin iki katı oranında bir trafiğe sahne olacağını hatırlatan ve ülkelerin dünyaya açılan kapıları olan havalimanlarının önemini bugün fark eden hükümetlerin sağlayacağı avantajların altını çizen Şener şöyle konuştu: "Uluslararası ticaret ilişkilerinin geliştirilmesi ve turizmin desteklenmesi için havalimanlarının dünya standartlarına ulaştırılması önceliklidir. Bu çerçevede bölgenin en büyük havalimanı işletmecisi olarak deneyimlerimizi uluslararası platformlara taşımaktan memnuniyet duyuyoruz. TAV olarak son 4 yıl içerisinde imzaladığımız, 7 proje finansman anlaşması 1,8 milyar euroya ulaştı. Bugün söz konusu olan Tunus havalimanlarının toplam yatırım bedelinin ise 400 milyon euro olacağını öngörüyoruz. Bu rakam Afrika ve Güney Avrupa'da havalimanları için bugüne kadar yapılmış en büyük özel sektör yatırımıdır."

Temasları dahilinde Tunus Başbakanı ile özel bir görüşme de yapan Şener, 11 Haziran 2008 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın evsahipliğinde İstanbul'da düzenlenen ve Filistin, Katar, Somali ve Suriye Başbakanlarını'nın yanı sıra Irak Başbakan Yardımcısı'nın katıldığı 3ncü Türk-Arap Ekonomi Forumu'nda, Türk - Arap ilişkilerine katkılarından dolayı 'Türk-Arap Ekonomi Forumu Özel Ödülü'ne layık görülmüştü.

Havalimanlarını fark eden kazanır

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000