23 Ağustos 2010, Pazartesi 17:47:28

"Gazipaşa'ya sahip çıkalım"

Gazipaşa ve Alanyalılar, Gazipaşa Havaalanı'nda bir araya geldi, "Havaalanına sahip çıkalım" çağrısında bulundu.
  • Mahmutlar'dan Antalya' ya gitmek ölüm geliyor. 15 dakika ötesi dururken 2.5 - 3 saat yol gitmek bi de yolda ikide bir ışıklara takılıp acele edince de hız cezası yemekten bıktık usandık. Bunca halkın ahını almayın, mubarek ramazan günü Allah'tan korkun!
  • pist bal gibi uzar dag tarafina degil deniz tarafi na daha 2000 metre var be yolun ustune bir tunelle denize uzatilabilr aynen amsterdam havalimani gibiboylece ucak erken inerse pas gecme sansida dogar her hangi bi durumda kardesim bu isin uzmanlari bu is olur diyer shgm ve dhmi olmaz diyor cunku antalya havalimani yandaslari ben serikliyim ayrica gazipasali degilim duyurulur
  • AYT'ye uçuşundan 7 saat önce getirilen Alanya turistini isyan ettirmeyin. İnsaf edin biraz
  • Sevgili AYT çalışanları korkmayın ne olur. Bu kadar panikle buralara yazı veya yorum yazmanıza gerek yok. Nihayetinde kaç uçağınız gidecek buraya ? Üzülmeyin ne olur.
  • Orası tarlaydı havaalanı oldu. Adamlar bangır bangır bağırıyor tüm yatırımlar devletten 1 kuruş bile çıkmadan bizim tarafımızdan yapılıyor diye. 1200 m olan pist yapılmış 1800 küsür, apron 3 misli büyütülmüş, istimlakların bedellerini hep onlar ödemiş. Bari atıp tutarken biraz başka kaynaklardan haber okuyun da hakkaniyetli adaletli atıp tutun. bunca inşaat vs ucuz işler mi?
  • Sanki açılması engellenen otobüs terminalinden bahsediyoruz. Gazipaşanın uluslararası uçuşlara açılması kimi gerer kimi germez bilmiyorum ancak bu haliyle oraya charter uçakları inemez. Maniaların kaldırılması gerekmekte. Çözüm çok basit kimse kimseyi kandırmasın, devlet orada bir havalimanı istiyorsa istimlak yapılır pist yönü değiştirilir ve uzatılır. İki yıl içerisinde Antalya havalimanı trafiğinin %40 ı Gazipaşaya kayar. Ama böyle birşey istenmiyorsa oyalama taktiği devam eder vatandaş pankart açar , bölge basını - STK lar açıklama yapmaya devam eder. Havanda su dövür.
  • her gazipaşa konusu açıldığında hesapsız kitapsız bir sürü vaatte bulunan ve coğrafi koşullara rağmen her türlü gelişmeyi -sanki-olabilecekmiş gibi göstermeye çalışan gazipaşa yanlılarının, yanlışlarını göstermeye çalışan gönüllüler var. yalnızca desteksiz vaat var, tehlikelere ne yapacaksınız sorularına hiç cevap yok ama... bu arada tav oraya trilyonlar gömdü yazan yorumcu arkadaşın daha ne söylediğinden haberi yok belli ki. havaalanı ihalesini tav; yıllık 50.000 dolar kira+kdv ile almıştır. ortaya trilyonlar dökmesi falan sözkonusu değildir. eğer havaalanı iş yaparsa kar paylaşımı yapılacaktır %65dhmi/%35 tav.
  • Gazipaşa'nın ilk master planı çok farklıydı. TAV, ileride gireceği AYT ihalesini kazanacağını varsayarak olası rakip Gazipaşa'yı kontrolüne almak istedi. AYT'yi alamayınca Gazipaşa'yı, aklının tek erdiği orta ve büyük gövde uçak hava alanı inşaatına çevirmeye çalıştı. TAV zaten inşaatçıdır, havacı değil, hep öyle olmuştur hala da öyle. Oysa Gazipaşa'nın master planında doğayı da koruyan, bölgesel havacılık için tasarlanmış havacılık okulu, hava aracı işletme ve bakımı için yatırımlar vardı. Gazipaşa halkı artık hava alanımıza büyük uçak insin, istimlaklar gelsin, arsalarımızdan rant elde edelim diye köylü kurnazlığı yapmasın da ellerindeki doğa harikasını o haliyle koruyup tarımdan ve elit turizmden üreterek para kazanmaya çalışsın
  • Gazipaşa ne zaman haber olsa AYTnin fedai timi ortaya atılıp cengaverce yazıyo. Ne bu panik? ne bu korku? sakin olun biraz yahu.
  • AYT nin felaket tellalları her zaman olduğu gibi yine ortaya çıkmışlar. Bu küçücük havalimanı ile uğraşacaklarına biraz AYT terminalinin hizmet kalitesine baksalar daha iyi olmaz mı ? Muhtarlık gibi yönetilen bir terminal halini aldı AYT. Biraz oradan buradan know how alın bari.

Bir türlü beklenen uçuşların yapılamadığı Gazipaşa Havaalanı’na yerel yöneticiler her türlü desteği vereceğini açıkladı.

Gazipaşa ve Alanyalılar'a Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe de destek verdi. Mehmet Türe, bölgenin geleceğinin Gazipaşa Havaalanı'na bağlı olduğunu belirterek, Anamur ve Gazipaşa’nın ortak kaderi paylaştığını söyledi.

Türe, Anamur Belediyesi olarak bilet satış yerleri kuracaklarını ve Gazipaşa'ya ücretsiz servis kaldıracaklarını bildirdi.

Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu da, "Havaalanımıza sahip çıkalım. Biz sahip çıkarsak, arzı yaratırsak, bilin ki hiçbir düşünce, hiçbir kuvvet Gazipaşa Havalanı'nın  büyütülmesine 'hayır' diyemez" diye konuştu.

Gazipaşa Havaalanı Müdürü Cengiz Aşıklı ise şöyle konuştu:

“TAV Gazipaşa olarak bizler TAV Havalimanları’nın, havalimanı işletmeciliği alanındaki deneyimi ve yüksek kalitedeki hizmet anlayışına paralel olarak, Gazipaşa’ya yakışır bir hizmet için elimizden geleni yapacağız. Ayrıca belirtmek isterim ki TAV Ailesine son olarak katılan Gazipaşa Havaalanı ile ilgili her türlü gelişme TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanımız Sayın Sani Şener tarafından dakika dakika takip ediliyor ve her türlü desteği Sayın Şener anında bizzat sağlıyor...”

Özellikle İskandinav turistlerin rağbet ettiği bir bölge olan Alanya’nın, bu potansiyelini değerlendirmek istediklerini söyleyen Aşıklı, “İskandinav ülkelerine direkt uçuşlar düzenlemek arzusundayız. İlk aşamada hafif ve yolcu kapasitesi az olan uçaklara sahip hava yolu şirketlerini hedeflesek de pistin uzatılması ile hava yolu şirketlerinin de çeşitliliğini artırmayı hedefliyoruz. Bölgenin potansiyeli ve turizm sektöründeki dinamiklerini ele alarak yaptığımız fizibilite ve pist uzatma çalışmaları yapıldıktan sonra terminal kapasitesinin 500.000'den çok daha yukarılara çıkabileceğini söyleyebiliriz” dedi.

"Gazipaşa'ya sahip çıkalım"

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Misafir ~ 14 yıl önce
Mahmutlar'dan Antalya' ya gitmek ölüm geliyor. 15 dakika ötesi dururken 2.5 - 3 saat yol gitmek bi de yolda ikide bir ışıklara takılıp acele edince de hız cezası yemekten bıktık usandık. Bunca halkın ahını almayın, mubarek ramazan günü Allah'tan korkun!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
pist bal gibi uzar dag tarafina degil deniz tarafi na daha 2000 metre var be yolun ustune bir tunelle denize uzatilabilr aynen amsterdam havalimani gibiboylece ucak erken inerse pas gecme sansida dogar her hangi bi durumda kardesim bu isin uzmanlari bu is olur diyer shgm ve dhmi olmaz diyor cunku antalya havalimani yandaslari ben serikliyim ayrica gazipasali degilim duyurulur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
AYT'ye uçuşundan 7 saat önce getirilen Alanya turistini isyan ettirmeyin. İnsaf edin biraz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sevgili AYT çalışanları korkmayın ne olur. Bu kadar panikle buralara yazı veya yorum yazmanıza gerek yok. Nihayetinde kaç uçağınız gidecek buraya ? Üzülmeyin ne olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Orası tarlaydı havaalanı oldu. Adamlar bangır bangır bağırıyor tüm yatırımlar devletten 1 kuruş bile çıkmadan bizim tarafımızdan yapılıyor diye. 1200 m olan pist yapılmış 1800 küsür, apron 3 misli büyütülmüş, istimlakların bedellerini hep onlar ödemiş. Bari atıp tutarken biraz başka kaynaklardan haber okuyun da hakkaniyetli adaletli atıp tutun. bunca inşaat vs ucuz işler mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sanki açılması engellenen otobüs terminalinden bahsediyoruz. Gazipaşanın uluslararası uçuşlara açılması kimi gerer kimi germez bilmiyorum ancak bu haliyle oraya charter uçakları inemez. Maniaların kaldırılması gerekmekte. Çözüm çok basit kimse kimseyi kandırmasın, devlet orada bir havalimanı istiyorsa istimlak yapılır pist yönü değiştirilir ve uzatılır. İki yıl içerisinde Antalya havalimanı trafiğinin %40 ı Gazipaşaya kayar. Ama böyle birşey istenmiyorsa oyalama taktiği devam eder vatandaş pankart açar , bölge basını - STK lar açıklama yapmaya devam eder. Havanda su dövür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
her gazipaşa konusu açıldığında hesapsız kitapsız bir sürü vaatte bulunan ve coğrafi koşullara rağmen her türlü gelişmeyi -sanki-olabilecekmiş gibi göstermeye çalışan gazipaşa yanlılarının, yanlışlarını göstermeye çalışan gönüllüler var. yalnızca desteksiz vaat var, tehlikelere ne yapacaksınız sorularına hiç cevap yok ama... bu arada tav oraya trilyonlar gömdü yazan yorumcu arkadaşın daha ne söylediğinden haberi yok belli ki. havaalanı ihalesini tav; yıllık 50.000 dolar kira+kdv ile almıştır. ortaya trilyonlar dökmesi falan sözkonusu değildir. eğer havaalanı iş yaparsa kar paylaşımı yapılacaktır %65dhmi/%35 tav.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Gazipaşa'nın ilk master planı çok farklıydı. TAV, ileride gireceği AYT ihalesini kazanacağını varsayarak olası rakip Gazipaşa'yı kontrolüne almak istedi. AYT'yi alamayınca Gazipaşa'yı, aklının tek erdiği orta ve büyük gövde uçak hava alanı inşaatına çevirmeye çalıştı. TAV zaten inşaatçıdır, havacı değil, hep öyle olmuştur hala da öyle. Oysa Gazipaşa'nın master planında doğayı da koruyan, bölgesel havacılık için tasarlanmış havacılık okulu, hava aracı işletme ve bakımı için yatırımlar vardı. Gazipaşa halkı artık hava alanımıza büyük uçak insin, istimlaklar gelsin, arsalarımızdan rant elde edelim diye köylü kurnazlığı yapmasın da ellerindeki doğa harikasını o haliyle koruyup tarımdan ve elit turizmden üreterek para kazanmaya çalışsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Gazipaşa ne zaman haber olsa AYTnin fedai timi ortaya atılıp cengaverce yazıyo. Ne bu panik? ne bu korku? sakin olun biraz yahu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
AYT nin felaket tellalları her zaman olduğu gibi yine ortaya çıkmışlar. Bu küçücük havalimanı ile uğraşacaklarına biraz AYT terminalinin hizmet kalitesine baksalar daha iyi olmaz mı ? Muhtarlık gibi yönetilen bir terminal halini aldı AYT. Biraz oradan buradan know how alın bari.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000