26 Mayıs 2009, Salı 07:45:10

Gazipaşa'da ilk uçuş ilk heyecan günü!

Turizmcinin umudu Gazipaşa Havalimanı'nda test ve ölçüm amaçlı kalibrasyon uçuşları bugün başlıyor.
  • Nihayet...

Gazipaşa Havalimanı, bu uçuşların başarıyla tamamlanmasının ardından havayolu şirketlerinin uçuşuna hazır hale gelecek.

'CHARTER ÇOK ÖNEMLİ'

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Gülçin Güner "Turizmin ivmesi burada yatıyor. Özellikle İran ve İskandinav pazarlarına yönelik charter uçuşları bizim için çok önemli. Heyecan ve umutla bekliyoruz" dedi.

Gazipaşa'ya ilk uçak bugün iniyor. Antalya’nın doğusunu hareketlendirecek Gazipaşa Havalimanı'nda test ve ölçüm amaçlı kalibrasyon uçuşları bugün başlıyor. Kalibrasyon uçuşunun başarıyla tamamlanmasının ardından Gazipaşa Havalimanı, havayolu şirketlerinin uçuşuna hazır hale gelecek.

TAV Havalimanları Holding A.Ş.'nin yaptığı yatırımla uçuşa hazır hale getirilen Gazipaşa Havalimanı, bugün olumsuz hava koşulları olmaması halinde yapılacak kalibrasyon uçuşlarının ardından verilecek rapor doğrultusunda uçuşa açılacak. Geçen hafta içerisinde kurulan yön belirtme cihazı VOR (Very High Frequency Omnidirectional Radio Range) ve güvenli iniş kalkışı sağlayacak diğer cihazların kontrolünün yapılacağı uçuş öncesi havalimanına mobil uçuş kontrol cihazı da konulacak. Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne (DHMİ) ait uçak, kalibrasyon uçuşlarının tamamlanmasının ardından havayolu şirketlerinin talebi doğrultusunda tarifeli seferlere başlanacak.

Gazipaşa Belediye Başkanı CHP'li Cemburak Özgenç, Gazipaşa Havalimanı'nın kalibrasyon uçuşlarının, yarın yön bulma VOR cihazının kalibrasyonu için yapılmasıyla gerçekleşeceğini söyledi. Özgenç, “Bu uçuşlar sayesinde havalimanının seyrüsefer cihazlarının çalışıp çalışmadığı kontrol edilecek. Bir sorun çıkmadığı takdirde uçuşlara başlama izinleri verilecek. Pist uzatma işlemi de bitirildikten sonra Alanya ve Gazipaşa için hayati önem taşıyan havalimanı çalışmaya başlayacak” dedi. Başkan Özgenç havalimanının yanı sıra Gazipaşa Yat Limanı’nın temelini Temmuz ayında atacaklarını söyledi. Ulaştırma Bakanlığı'nın yat limanı projesinin eksiksiz devam ettiğini kaydeden Özgenç, “Gazipaşa Yat Limanı'nın temelini Temmuz ayında atacağız. 200 yat kapasiteli limanda, Kıbrıs feribotları için iskele, alışveriş merkezi, spor tesisi, cep sinemaları ve Gazipaşa halkı için çeşitli etkinlik alanları olacak. Yat limanının da hizmete girmesi halinde Gazipaşa ulaşım çeşitliliği bakımında en gözde ilçe olacak. Turistler havaalanından inip, Alanya’ya ister denizden isterlerse karadan ulaşım sağlayabilecekler” diye konuştu. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Kerim Aydoğan, “İnşallah rüya gerçeğe dönüşecek. Başlangıçta sıkıntılar olabilir ancak belli süre sonra havalimanı uluslararası uçuşlara açılacak” dedi. Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Gülçin Güner, Çarşamba günü yönetim olarak havalimanına giderek TAV yetkililerini ziyaret edeceklerini söyledi. Yetkililerden bilgi alacaklarını belirten Güner, “Havalimanının açılmasını ve aktif olmasını bekliyoruz. Turizmin ivmesi orada yatıyor. Bu bir başlangıç olacak ancak ileriye dönük İran ve İskandinav pazarları için çok önemli. Charter yani tarifesiz uçuşları bizim için çok önemli. Heyecan ve umutla bekliyoruz” diye konuştu.

Gazipaşa'da ilk uçuş ilk heyecan günü!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Nihayet...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000