27 Şubat 2010, Cumartesi 07:25:15

GAZİPAŞA'DA ENDİŞEYE GEREK YOK

ALANYA Müteahhitler Birliği (MÜTBİR) Başkanı Alaattin Çakır ve yönetim kurulu, Gazipaşa Havalimanı'na giderek inceleme yaptı ve TAV yetkililerinden bilgiler aldı.
  • NeredeAYT yandaşları ? Bu sefer olumsuz yorum yazmamışlar. Bırakın entegre sistemleri falan da uçaklarınıza hizmet verin. Adam gibi yönetilemediğiniz için bu haldesiniz.
  • Teknik olarak kuzey doğu bulunan dağ sorun teşkil ediyorsa,o zaman ilgili kurumlar alternatif pist için neden izin vermiyor ilgili firmaya?
  • Gazipaşa daki problem pist uzunluğu değildir.Eğer sorun pist uzunluğu olsaydı çözümü çok kolay olurdu.Oradaki sorun meydanın kuzey doğusundaki dağlardır.ICAO Annex-14 deki mania kriterlerine uymuyor.Eğer dağları düzleştirebilirlerse büyük uçaklar inebilir.Aksi takdirde oraya inebilecek enbüyük uçak ATR veye Q-400 dür.Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlar bu konuyu iyi incelesinler.
  • Gazipasa ve Bora jetin benzerlikleri cok. En one cikani ise ikiside hala bir sey yapamadilar.
  • Herkes Gazipasa hakkinda konusuyor. Bekliyoruz ve beklemeye devam edecegiz gibi. Bir sey olacagindan degil ya?
  • bir çok havalimanı var .bunlar gazipaşadan çok kötü.ama uluslararası trafige açık.gazipaşanın engellenmesi antalya havalimanını işleten şirketin korkmasıdır.
  • Benim bildiğim tek sorun pist uzunluğu değil ki... Sorun pistin kuzeyindeki dağın pas geçme sırasında tehlike yaratması değil mi?

ALANYA Müteahhitler Birliği (MÜTBİR) Başkanı Alaattin Çakır ve yönetim kurulu, Alanya ekonomisini ve müteahhitlik sektörünü yakından ilgilendiren Gazipaşa Havalimanı'na giderek inceleme yaptı ve TAV yetkililerinden bilgiler aldı. Çakır, inceleme gezisi sonrası yaptığı açıklamada "Endişeye gerek yok" mesajı verdi.

'KAMULAŞTIRMA YÜZDE 90 TAMAM'

ÇAKIR, şöyle konuştu: TAV  yetkililerinden aldığımız bilgilere göre havalimanı mevcut hali ile uluslararası uçuşlara açık durumda. Orta gövdeli uçakların inişi için gerekli pist uzatma çalışmasına ilişkin kamulaştırma işlemleri yüzde 90 tamamlanmış. Avrupa'da pist uzunluğu 1800-2400 metre arası olan bir çok uluslararası havalimanı var.

TAV'DAN MÜJDE

ANTALYA Havalimanı'na inen uçakların yüzde 90'ı orta gövdeli uçaklardır ve bu uçaklar Alanya-Gazipaşa Havalimanı'na da inebilecek. Sadece büyük gövdeli uçakların inişi için mevcut pist uzunluğu yeterli değil. Zaten bu uçakların inmesi de beklenmemekte. TAV yetkilileri bize, havalimanına Mayıs 2010'da ilk uçağın ineceği müjdesini verdi.

ALANYA Müteahhitler Birliği (MÜTBİR) Başkanı Alaattin Çakır, yönetim kurulu üyeleri Mehmet Ersoy, Dilaver Çekiç, Cemiyle Çakar, Hüseyin Gülseren, Erhan Doğan ve Ali İhsan Gökçe ile birlikte TAV yetkililerini havaalanında ziyaret etti.
Birlik adına bir açıklama yapan Çakır, “Yerinde yaptığımız incelemeler ve TAV Yetkililerinden aldığımız bilgilere göre; havalimanının mevcut hali ile uluslar arası uçuşlara açık ve hazır olduğu, bunun yanında itfaiye inşaatının ve saha düzenlemelerinin tamamlandığı, araç ve gereçlerin hazır bulundurulduğu belirtilerek, diğer taraftan mevcut pistin 3-C olarak adlandırılan orta gövdeli uçakların havalimanını kullanması ile ilgili 2 bin 400 metrelik pistin güneyden ve kuzeyden kamulaştırma işlemlerinin yüzde doksan tamamlandığı, mevcut pistin doğu ve batı istikametlerinde genişlemelerin yüzde sekseninin tamamlandığı, istinat duvarlarının bitirildiği, pistin güney kısmında bulunan cephesinde dolgu ve sıkıştırma işlerinin halen devam ettiği, bütün bu inşaat işlerinin çok yoğun bir şekilde sürdürüldüğü incelemelerimizde görülmüştür” dedi.
“Bununla beraber Avrupa ülkelerindeki birçok havalimanlarının pist uzunlukları bin 800 metre ile 2 bin 400 metre arası olan birçok uluslararası havalimanı bulunmaktadır” diyen Çakır, “Antalya havalimanına inen uçakların % 90’ını orta gövdeli uçaklardır ve bu orta gövdeli uçaklar Gazipaşa Alanya havalimanına inebilmektedir. Sadece büyük gövdeli uçakların inişi mevcut pist uzunluğu yeterli olmamaktadır. Zaten bu uçakların inmesi de beklenmemektedir” şeklinde konuştu.
Çakır, daha sonra açıklamasına şu şekilde devam etti: “TAV yetkililerinden aldığımız bilgilere göre; inşaat işlerinin en geç Nisan 2010 sonunda tamamlanacağı, Mayıs 2010 ortalarına doğru da ilk uçağın inebileceği müjdesi tarafımıza verilmiştir.
Havalimanının 4 yıl öncesi düşünüldüğünde, bugün gelinen noktada önemli bir mesafe kat edilmiştir. Dün hayal ve imkansız olan havalimanının bugün açık olduğu ve orta boyun üzerindeki uçakların inişi ile ilgili hazırlıkların hızla sürdüğünü görmek, Alanya Müteahhitler Birliği olarak bizi fazlası ile heyecanlandırmıştır.
Havalimanımızın, uluslar arası uçuşa zaten açık olduğu, orta boy üzerindeki uçakların da inişi ile ilgili hazırlıkların hızla sürdüğü noktada, Gazipaşa havalimanı 2010 turizm sezonu içerisinde tüm faktörleri ile açılacağına inancımız tamdır.”
Gazipaşa Kaymakamı ve Gazipaşa Belediye Başkanını da makamlarında ziyaret eden MÜTBİR Başkanı ve yönetim kurulu, bölgedeki imar çalışmaları, havaalanı inşaatı ve müteahhitlik sektörü ile ilgili görüş alışverişinde bulunduktan sonra Gazipaşa ilçesinde MÜTBİR’e ihtiyaç duyulan her noktada ve her zaman destek vermeye hazır olduklarını belirterek, Gazipaşa’da inşaat ve müteahhitlik sektöründe faaliyet gösteren meslektaşlarını güç birliğine davet ederek, bu konuda da yerel yöneticilerden destek istedi.
Sektör temsilcilerine ve yerel yöneticilere güç birliği çağrısında bulunan Çakır, “Alanya ve bölgemizi ilgilendiren projelerde oluşturduğumuz ve sürdürdüğümüz güç birliğimize sahip çıkmamız gerekliliğine olan inancımız ile birlikte, oldukça güçlenen bölge siyasetindeki gücümüzün de güç birliğimize güç katacağına inanıyorum” dedi.

 

GAZİPAŞA'DA ENDİŞEYE GEREK YOK

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 14 yıl önce
NeredeAYT yandaşları ? Bu sefer olumsuz yorum yazmamışlar. Bırakın entegre sistemleri falan da uçaklarınıza hizmet verin. Adam gibi yönetilemediğiniz için bu haldesiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Teknik olarak kuzey doğu bulunan dağ sorun teşkil ediyorsa,o zaman ilgili kurumlar alternatif pist için neden izin vermiyor ilgili firmaya?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Gazipaşa daki problem pist uzunluğu değildir.Eğer sorun pist uzunluğu olsaydı çözümü çok kolay olurdu.Oradaki sorun meydanın kuzey doğusundaki dağlardır.ICAO Annex-14 deki mania kriterlerine uymuyor.Eğer dağları düzleştirebilirlerse büyük uçaklar inebilir.Aksi takdirde oraya inebilecek enbüyük uçak ATR veye Q-400 dür.Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlar bu konuyu iyi incelesinler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Gazipasa ve Bora jetin benzerlikleri cok. En one cikani ise ikiside hala bir sey yapamadilar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Herkes Gazipasa hakkinda konusuyor. Bekliyoruz ve beklemeye devam edecegiz gibi. Bir sey olacagindan degil ya?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bir çok havalimanı var .bunlar gazipaşadan çok kötü.ama uluslararası trafige açık.gazipaşanın engellenmesi antalya havalimanını işleten şirketin korkmasıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Benim bildiğim tek sorun pist uzunluğu değil ki... Sorun pistin kuzeyindeki dağın pas geçme sırasında tehlike yaratması değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000