21 Ocak 2010, Perşembe 08:14:04

Gazipaşa'da 19 yıl sonra ortaya çıkan gerçek!

Antalya’daki Gazipaşa Havalimanından, 19 yıl sonra hayal kırıklığı çıktı. Havalimanının uluslararası uçuşlara açılmayacak ve sadece küçük uçaklara hizmet verecek...
  • Ya arkadaşlar bu yeni haber değilki. Sani Şener,Sefa beyin Kara Kutu programında bunu resmen söyledi. Ayrıca oraya pilot okulu kuracağınıda iletti. Bu Tv yi seyretmediniz diyelim.Peki Airporthabere konan videosunudamı izlemediniz yahu...Yeni bir haber gibi bazı yorumcular atlamış hemen:)
  • hesap soracağım diyenler;adres TANSU ÇİLLER ve ağababası SALAMON pardon SÜLEYMAN DEMİREL.hodri meydan. tabiii sıkıyorsa!!!!!!
  • Sizin ortaya çıkan gerçek dediğiniz zaten 19 yıldır herkesin bildiği , tüm havacılık otoritelerinin üzerinde kafa yorduğu ve işin çözüm yollarını canla başla aradığı temel klasik Gazipaşa sorunu. Siz sanki herşey bitmiş gibi, nereye hizmet ettiği belli olmayan haberlerle köstek oluyorsunuz. Gelip yürütülen çalışmaları görseniz gerçek habercilik yapmış olurdunuz
  • 50 trilyon veren bir 10 daha verip dağı traşlar...oldu bitti :)
  • dürüst olan burası için 2400 metre pistle notamlanarak charterların inebileceği bağımsız kuruluşların raporlarını açıklar kerim bey bunları görmüştü binlerce ali beyin çavuşunoğluna açılmasını engelle ,istiyormuş gibi görün !!!talimatınıda açıklar tav a çok yazık destek olmıyan alanyalılarada söylenecek söz kalmadı uyu alanyalı uyu
  • antalya havalimanına verilen sözden dolayı açılmıyor. gerisi hep hikaye.bizim memlekette halkı düşünen yok.varsa yoksa büyük sermayeler gözetilir.halk ölsün gitdin siyasilerin umrunda degil.gazipaşa adam gibi açılsa.alanya ya gelenturist sayısı en az ilk sene 2 katına çıkar.alanya da esnaf intiharları ve iflaslar başladı.bunun sorumluları antalya havalimanını işleten şirker ve siyasi otoritedir.aileler dagılıyor.Merak ediyorum bunun hesabınaıAllah katında nasıl verecekler
  • Ulaştırma Bakanlığı'nın uçuş güvenliği olmadığı için büyük gövdeli uçakların inişine izin vermediği havaalanına yatırım yapıyor. İşi iyi biliyorlar ya? Türk işi, ya tutarsa!
  • Ne olacak şimdi, kimden tahsil edeceğiz bu boşa harcanan parayı? Bakan'a bak, havalanı yapılmış ama yanı başındaki dağ unutulmuş, diyor.
  • Görünen köy kılavuz ister mi? Ben Gazipaşa'lıyım. Hiç bir şey bilmeyen bile buraya büyük uçakların inip kalkamayacığını anlar. Yıllardır bu politikacılardan çektiklerimiz yeter. Erbakan da her yere temel atardı. Ne biçim millet olduk? Ne hale getirdiler bizi. Havacılıktan zaten haberimiz yok. İşimiz günü kurtarmak.
  • SANIRIM ATR BU PISTE KOLAY INER KALKAR.BENCE BORA JET E GUN DOGDU YAPABILIYORLARSA ISTANBUL GAZIPASA SEFERLERI YAPSINLAR OZELLIKLE YAZIN KESIN TUTAR.

Turizm potansiyeline katkı sağlaması ve Antalya Havalimanındaki yoğunluğu azaltması amacıyla 50 trilyon harcanarak yapılan Gazipaşa Havalimanından, 19 yıl sonra hayal kırıklığı çıktı. Ulaştırma Bakanlığı, havalimanı yakınında bulunan dağ nedeniyle, büyük uçaklar için uçuş güvenliği olmadığına karar verdi. Gazipaşa Havalimanının uluslararası uçuşlara açılamayacak ve sadece 50-60 kişi taşıyan uçaklara hizmet verebilecek.

MHP Antalya milletvekili Hüseyin Yıldız, Gazipaşa Havalimanı konusunu TBMM’ye getirerek, 354 bin nüfusun yaşadığı ilçeler arasında olan havalimanının pistinin uzatılarak uluslararası seferlere ve büyük uçaklara açılmasını istedi.  Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise, MHP’li Yıldız’a Gazipaşa Havalimanı ile ilgili olarak yapılan son inceleme sonuçlarını aktardı.

YANLIŞ YERE YAPILDI

Havaalanının, ancak küçük gövdeli uçaklara hizmet verebileceğini belirten Bakan ‘’ Pisti uzatsak da durum değişmiyor. Pilot 5 bin 400 fitin altında bir teknik sorun yaşanıp pas geçmek isterse, bu mümkün değil. Muhtemel bir kazaya davetiye çıkarmaktır’’ dedi.

Havalimanının yanlış yere yapıldığını açıklayan Bakan Yıldırım ‘’Böyle bir risk olduğu müddetçe bu sorumluluğu ne vicdanen ne de hukuken almamız mümkün değildir. Havaalanının bulunduğu bölgedeki pistin kuzeyindeki dağ, her boyutta uçağın kullanımını engelliyor. Havaalanı yapılmış ama hemen yanı başındaki dağın orada olduğu unutulmuş ve böylece bugünkü rakamlarla 50 trilyona yakın bir harcama yapılmış ’’ dedi.

19 YILDA TAMAMLANDI AMA…

1991 yılında programa alınan Antalya’nın Gazipaşa ilçesindeki havalimanının yapımına, 1994 yılında Antalya Valiliği tarafından başlandı. 1998’de ise yapımı Ulaştırma Bakanlığına devretti. Bakanlık da kaynak yetersizliği nedeniyle işi tasfiye etti. 2001 yılında da havaalanını yatırım programından çıkarıldı.
2007 yılında ise havalimanı TAV’a devredildi. TAV, iki yıl içinde 1.825 metrelik pisti 240 metre daha uzattı, uçak park sahası ve yeni apron yapıldı. Aydınlatma, itfaiye, garaj binaları, uçuş kontrol kulesi tamamlandı. Seyrüsefer cihazları da faaliyete geçti. Havaalanı, 13 Temmuz 2009 tarihinde işletmeye açıldı. Ancak Ulaştırma Bakanlığı uçuş güvenliği olmadığı gerekçesiyle bu havalimanına büyük gövdeli uçakların inmesine izin vermiyor. Bugüne kadar 50 trilyon para harcanan havalimanı halen sadece küçük uçak trafiğine açık bulunuyor.

(GAZETEPORT)

Gazipaşa'da 19 yıl sonra ortaya çıkan gerçek!

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Misafir ~ 14 yıl önce
Ya arkadaşlar bu yeni haber değilki. Sani Şener,Sefa beyin Kara Kutu programında bunu resmen söyledi. Ayrıca oraya pilot okulu kuracağınıda iletti. Bu Tv yi seyretmediniz diyelim.Peki Airporthabere konan videosunudamı izlemediniz yahu...Yeni bir haber gibi bazı yorumcular atlamış hemen:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
hesap soracağım diyenler;adres TANSU ÇİLLER ve ağababası SALAMON pardon SÜLEYMAN DEMİREL.hodri meydan. tabiii sıkıyorsa!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sizin ortaya çıkan gerçek dediğiniz zaten 19 yıldır herkesin bildiği , tüm havacılık otoritelerinin üzerinde kafa yorduğu ve işin çözüm yollarını canla başla aradığı temel klasik Gazipaşa sorunu. Siz sanki herşey bitmiş gibi, nereye hizmet ettiği belli olmayan haberlerle köstek oluyorsunuz. Gelip yürütülen çalışmaları görseniz gerçek habercilik yapmış olurdunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
50 trilyon veren bir 10 daha verip dağı traşlar...oldu bitti :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
dürüst olan burası için 2400 metre pistle notamlanarak charterların inebileceği bağımsız kuruluşların raporlarını açıklar kerim bey bunları görmüştü binlerce ali beyin çavuşunoğluna açılmasını engelle ,istiyormuş gibi görün !!!talimatınıda açıklar tav a çok yazık destek olmıyan alanyalılarada söylenecek söz kalmadı uyu alanyalı uyu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
antalya havalimanına verilen sözden dolayı açılmıyor. gerisi hep hikaye.bizim memlekette halkı düşünen yok.varsa yoksa büyük sermayeler gözetilir.halk ölsün gitdin siyasilerin umrunda degil.gazipaşa adam gibi açılsa.alanya ya gelenturist sayısı en az ilk sene 2 katına çıkar.alanya da esnaf intiharları ve iflaslar başladı.bunun sorumluları antalya havalimanını işleten şirker ve siyasi otoritedir.aileler dagılıyor.Merak ediyorum bunun hesabınaıAllah katında nasıl verecekler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ulaştırma Bakanlığı'nın uçuş güvenliği olmadığı için büyük gövdeli uçakların inişine izin vermediği havaalanına yatırım yapıyor. İşi iyi biliyorlar ya? Türk işi, ya tutarsa!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ne olacak şimdi, kimden tahsil edeceğiz bu boşa harcanan parayı? Bakan'a bak, havalanı yapılmış ama yanı başındaki dağ unutulmuş, diyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Görünen köy kılavuz ister mi? Ben Gazipaşa'lıyım. Hiç bir şey bilmeyen bile buraya büyük uçakların inip kalkamayacığını anlar. Yıllardır bu politikacılardan çektiklerimiz yeter. Erbakan da her yere temel atardı. Ne biçim millet olduk? Ne hale getirdiler bizi. Havacılıktan zaten haberimiz yok. İşimiz günü kurtarmak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SANIRIM ATR BU PISTE KOLAY INER KALKAR.BENCE BORA JET E GUN DOGDU YAPABILIYORLARSA ISTANBUL GAZIPASA SEFERLERI YAPSINLAR OZELLIKLE YAZIN KESIN TUTAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000