28 Nisan 2009, Salı 08:03:27

Gazipaşa uçuşlara hazırlanıyor

Gazipaşa Havaalanı’ndan uçuşların başlaması için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
  • Gazipaşa havaalanının isminin değişeceğini söylüyorlardı . Alanya-Gazipaşa havalanı olarak ,bu konuda bilgisi olan varmı acaba ?
  • Aşağıda olumsuz cevap yazan arkadaşımız büyük bir olasılıkla AYT havalimanından. Uçakları gidecek diye korkuyorlar. Tek tabanca olunca kalite malite hak getire tabii. Belki biraz Gazipaşadan birşeyler öğrenirsiniz... Bırakın da Turizm nefes alsın. Alanya da kazansın...
  • işe yaramaz meydan ne demek buraya her türlü uçak çok rahat iner inmezse ben de lisansımı yırtar atarım! kraldan çok kralcı olmaya gerek yok, kimin adamısın, neyi savunuyorsun? haritaya bakın öyle konuşun, göz var nizam var!
  • Uçaklar yola mı inicek, niye bu kadar uğraşırlar işi yaramaz bir meydan için anlamam

Havaalanı ihalesini kazanan TAV firmasının yönetim kurulu başkanı Hamdi Akın, deneme uçuşlarının Mayıs’ta başlayacağını, ilk uçağın da Haziran ayında ineceği müjdesini vermişti. Alanya turizminin canlanması için bir an önce açılması beklenen Gazipaşa Havaalanı’na inecek uçaklar ile Alanya’ya gelecek turistlerin ulaşımının daha rahat sağlanması için gereken yolun açım çalışmaları ise tüm hızıyla sürüyor.

Alanya ile Gazipaşa’nın Kahyalar beldesi arasındaki 8 köprünün genişletme çalışmalarının yanı sıra Yeşilöz sınırları içindeki Uğrak Köyü’nden geçen yeni havaalanı yolunun genişletme çalışmaları da devam ediyor. Alanya’nın Kestel beldesi ile Gazipaşa’nın Kahyalar beldesi arasında yer alan Mahmutlar, Kargıcak, Sedre, Yeşilöz ve Delice köprülerinin genişletme, bakım ve onarım ihalesini alan Mehmet Ali Ünal İnşaat firmasının şantiye şefi Gökmen Demirtaş, çalışmaların Mart ayı sonunda başladığını ancak işin çaprazlama teknikle yapılmasından ötürü bitiş tarihinin henüz netlik kazanmadığını kaydetti.

Öte yandan Gazipaşa Havaalanı’nın bulunduğu Kahyalar beldesi ile Yeşilöz arasındaki yeni havaalanı yolundaki çalışmaların da tüm hızıyla sürdüğü bildirildi. Uğrak Köyü’nde süren yol açım ve genişletme çalışmalarının en az iki yıl süreceği ifade edilirken, bölgedeki arsa ve bunların üzerindeki ev ve seraların istimlak edilmesi konusunda sıkıntı yaşandığı öğrenildi. Yaklaşık iki ay önce başlayan çalışmalar sırasında zaman zaman istimlak ve elektrik direkleri konusunda sorun yaşandığının bildirilmesi üzerine bölgede inceleme yapan Alanya TEDAŞ İşletme Müdürü İbrahim Şirin, yolu engelleyen elektrik direklerinin kaldırılıp daha uygun yerlere alınacağını kaydetti. 32 milyon TL’ye Antalya İl Özel İdare Müdürlüğü’nce ihaleye çıkarılan yol açım ve genişletme çalışma işinin müteahhit firma tarafından fiyat kırılarak 15 milyon 700 bin TL’ye kazanıldığı da edinilen bilgiler arasında. Teknik takibi Karayolları Bölge Müdürlüğü’nce yapılan yol çalışmalarını incelemek amacıyla dün bölgeye giderek yetkililerden bilgi alan AKP İlçe Başkanı Hüseyin Güney’e ayrıca Emişbeleni Belediye Başkanı Nurettin Uludağ, AKP yönetim kurulu üyesi Menderes Haymanalı, İl Genel Meclisi Üyesi Necati Yıldırım, Mustafa Aras ve İl Genel Meclisi eski üyesi Zeki Aras eşlik etti.

Güney, yetkililerden bilgi alarak çalışmaların gidişatını sordu. Daha sonra çalışmalar hakkında bilgi veren Güney, “29 Mart seçimlerinden sonra AKP olarak çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz. Alanya’nın en önemli kazanımlarından biri olması beklenen Gazipaşa Havaalanı’na inecek turistlerin Alanya’ya daha rahat ulaşması için gereken karayolunu iyileştirme çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Gazipaşa uçuşlara hazırlanıyor

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Gazipaşa havaalanının isminin değişeceğini söylüyorlardı . Alanya-Gazipaşa havalanı olarak ,bu konuda bilgisi olan varmı acaba ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Aşağıda olumsuz cevap yazan arkadaşımız büyük bir olasılıkla AYT havalimanından. Uçakları gidecek diye korkuyorlar. Tek tabanca olunca kalite malite hak getire tabii. Belki biraz Gazipaşadan birşeyler öğrenirsiniz... Bırakın da Turizm nefes alsın. Alanya da kazansın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
işe yaramaz meydan ne demek buraya her türlü uçak çok rahat iner inmezse ben de lisansımı yırtar atarım! kraldan çok kralcı olmaya gerek yok, kimin adamısın, neyi savunuyorsun? haritaya bakın öyle konuşun, göz var nizam var!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Uçaklar yola mı inicek, niye bu kadar uğraşırlar işi yaramaz bir meydan için anlamam

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000