13 Temmuz 2009, Pazartesi 14:44:45

Gazipaşa sivil uçuşlara açıldı

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde yapımına 19 yıl önce başlayan Gazipaşa Havalanı, hava trafiğine açıldı.
  • Bazı arkadaşlar show demiş. Sefer talepleri başladı bile yakında açıldığında "show" tv de izlersiniz.....:))
  • oda ne :D:D IATA ICAO bildiğim kadarıyla IATA:GZP ICAO:LTGP Iata doğruda ıcao yanlıs olabilir.
  • Ucuslarımdan ''LTGP'' diye biliyorum.Sanırım yanılmıyorumda. duzeltmelere acıgım
  • her zamanki gibi show yapıyor. Nasılsa bizler balık hafızalıyız ya. Biz geçmişlerini unutmayanlardanız. Böyle havaalanı mı açılır yahu? Riyad dönüşü gece 2400 de de bir iniş yap. Bekleriz.
  • üçlü kozu GZP
  • Antalya Gazipasa Havalimaninin uclu kodu nedir bilen varmi?
  • İstimlak ve genişletme çalışmalarını, bundan birkaç sene önce yabancı bir şirketin ancak kuzeyde bulunan yüksek dağın havaya uçurularak ortadan kalkmasından sonra olacağını söylemişlerdi, sonra herşey iptal oldu. Bakalım şimdi ne hayal ediliyor? Bu havaalanı çok önce "Ölü Doğmuş Bir Bebek.."

Havaalanına ilk inişi yapan sekiz kişilik özel uçakla Gazipaşa’ya gelen işletmeci firma TAV’ın İcra Kurulu Başkanı Sani Şener’i, Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, Gazipaşa Kaymakamı İsmail Gültekin, Alanya Belediye Başkanvekili Murat Koçak, Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, kurum amirleriyle sivil toplum örgütlerinin temsilcileri karşıladı.

Havalanında gazetecilere açıklamalarda bulunan Şener, bu günün, Gazipaşa ve TAV için çok önemli olduğunu söyledi. Sani Şener, belediye başkanları, kaymakamlar ve her kesimden insanın, havaalanının yapılması sürecinde kendilerine büyük destek sağladığını belirterek, teşekkür etti. Şener, şöyle konuştu: "Bugün Gazipaşa ve ve bizim için çok önemli bir gün. Bugün buranın açılışını gerçekleştirmiş olduk. Belediye başkanları, kaymakamlar, Alanya’nın Gazipaşa’nın, Manavgat’ın. Hepsi büyük destek verdiler. Ulaştırma Bakanlığı, Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, özellikle belirtmek istiyorum sayın Başbakanımız buranın açılması için çok büyük destek verenlerden." Gazipaşa Havaalanı’nın önemine işaret eden Şener, sözlerini şöyle sürdürdü: "İşe başlarken de havalimanının tamamlanacağına ve buranın iyi çalışacağına çok inanarak girdik. Mühendislikte bir kural vardır. Köprüyü yaparlar ama ilk araba geçerken mühendisler altına girerler. Biz de ilk inişi biz yapalım dedik, Çok mutlu olduk." Bir gazetecinin, tarifeli uçaklar ve charter uçaklarının ne zaman Gazipaşa Havaalanı’na inmeye başlayacağı sorusu üzerine, Şener şunları söyledi: "Burası tahditli bir havalimanıdır. Ancak A 319, Boeing 737 - 300 hatta 500’lerin rahatlıkla inebileceği bir havalimanıdır. İstimlak ve genişletme çalışmaları bittiği zaman o uçaklar, Eylülden itibaren inmeye başlayacaklar.

Şimdi tamamen özel havacılığa açılmıştır. Bütün dünyaya duyurduk. Sivil Havacılık Kurumu ve DHMİ de duyurdu. Kendi pazarlamamızı da yapıyoruz. inşallah yakında burada çok fazla uçak görmeye başlayacaksınız. Biz dünyada 10 havalimanı işletiyoruz. 4 havaalanı daha hizmete açmak üzereyiz. Sayı 14 olacak. Şu anda dünyadaki havacılık sitelerine girin, Antalya Gazipaşa Havalimanı diye geçiyor. A harfiyle başladığı için ilk sıralarda havalimanı yerini aldı. Gazipaşa, şu andan itibaren bütün havayolu şirketlerine bildirildi. Havalanının olduğu yerlerde havalimanıyla birlikte ekonominin nasıl geliştiğini, turizmin nasıl canlandığını, işsizliğin nasıl azaldığını gördük." Gazipaşa havaalanının prosedür olarak uluslararası uçuşlara açık olduğuna bildiren Şener, "Onun için bugün ilk pasaport işlemlerini yapacağız ve ilk yurt dışı yolcusu olarak Riyat’a uçacağız" dedi.

Uçuşunun gayet rahat ve güvenli geçtiğini belirten Şener, tüm güvenlik önlemleri alınmadan havalimanının açılmasının mümkün olmadığını ifade etti.

Gazipaşa Havaalanı’nın, 2 C kategorisinde olduğunu bildiren Şener, istimlak işi bitince 3 C kategorisine yükseleceğini, bu gerçekleşince de büyük uçakların buraya inebileceğini söyledi.

Havaalanı etrafındaki dağların, çok büyük uçakların manevra yapmasına ve inmesine izin vermeyeceğini kaydeden Şener, "Ama buradaki turizm potansiyeli, charter potansiyeline baktığınızda, zaten A 319, Boeing 737 - 500’ler, bazı jetler buranın ihtiyacını rahatlıkla görebilir" dedi. (Milliyet)

Gazipaşa sivil uçuşlara açıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 15 yıl önce
Bazı arkadaşlar show demiş. Sefer talepleri başladı bile yakında açıldığında "show" tv de izlersiniz.....:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
oda ne :D:D IATA ICAO bildiğim kadarıyla IATA:GZP ICAO:LTGP Iata doğruda ıcao yanlıs olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ucuslarımdan ''LTGP'' diye biliyorum.Sanırım yanılmıyorumda. duzeltmelere acıgım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
her zamanki gibi show yapıyor. Nasılsa bizler balık hafızalıyız ya. Biz geçmişlerini unutmayanlardanız. Böyle havaalanı mı açılır yahu? Riyad dönüşü gece 2400 de de bir iniş yap. Bekleriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
üçlü kozu GZP

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Antalya Gazipasa Havalimaninin uclu kodu nedir bilen varmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
İstimlak ve genişletme çalışmalarını, bundan birkaç sene önce yabancı bir şirketin ancak kuzeyde bulunan yüksek dağın havaya uçurularak ortadan kalkmasından sonra olacağını söylemişlerdi, sonra herşey iptal oldu. Bakalım şimdi ne hayal ediliyor? Bu havaalanı çok önce "Ölü Doğmuş Bir Bebek.."

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000