19 Mayıs 2009, Salı 13:51:26

Gazipaşa için heyecanlı bekleyiş

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yapımı devam eden havaalanında elektromanyetik cihazları kontrol etmek amacıyla 10 gün içinde deneme uçuşlarına başlanacak. Havaalanına ilk uçak haziran ayında inecek.
  • AYT havalimanı nereden baksan senede 500.000 yolcu kaybedecek diye üzülüyor. Bence bunun yerine kaliteye önem verip bu uçakları kaçırmamaya çalışsa daha iyi olur. Gazipaşa müşteri memnuniyeti için Kalite çalışmalarına yanılmıyorsam başladı bile. Sizde birşeyler yapın...
  • arkadaşlar birileri ayt havalimanının %25-30'unun Gazipaşa'ya kayacağını nasıl hesapladıklarını söylesin lütfen. ayt yıllık yolcu sayısı 10 milyon civarında, %25 2.5 mio eder. gazipaşa kapasitesi kaçtır acaba??? nasıl oluyor da ayt kapasitesini devralacak. bu arada pass geçen uçakların karşıdaki tepeye çakma riski ne olacak...
  • Biri bana "...mutlu sona yaklaştıkları için çok mutlu olduklarını söyledi" demenin ne demek olduğunu anlatabilir mi? Bare yayım organları Türkçe'mizi güzel kullansa.
  • AYT havalimanında çalışanları yine çıkmış ortaya. Açılıyor az kaldı. Bu kadar korkacak birşey yok..
  • sadece ama sadece güzel bir rüya...Bu rüyayı görenler one-engine out analizlerini bilene sorsunlar ve lütfen gündemi mesgul etmesinler yada rüya görmeye devam etsinler...

Yaklaşık 2 yıl önce Gazipaşa Havaalanı'nın işletme hakkını yıllık 50 bin dolar kira ve işletmeden elde edilecek karın yüzde 65'ini devlete verme teklifiyle alan TAV Havalimanları Holding, havaalanındaki çalışmaların büyük bölümünü tamamladı.

Sinyalizasyon, kule ve ışıklandırma sistemleri tamamlanan havaalanında bin 200 metre olan pist uzunluğu bin 825 metreye çıkarıldı. Çalışmalar 10 gün içinde tamamlanarak test uçuşlarına başlanacak. Test uçuşlarında sorun çıkmamasının ardından Sivil Havacılık Daire Başkanlığı'ndan alınacak olan ruhsatla, haziran ayında bölgeye ilk uçak iniş yapacak.

Gazipaşa Belediye Başkanı Cem Burak Özgenç, yıllardır özlemini çektikleri Gazipaşa Havaalanı'nda mutlu sona yaklaştıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.

Havaalanında mevcut terminal binasının genişletilerek daha modern hale getirildiğini aktaran Özgenç, elektromanyetik cihazların belirlenen bölgelere monte edildiğini kaydetti.

Havaalanındaki çalışmaların yüzde 97'sinin tamamlandığını dile getiren Özgenç, havaalanının bölgenin ihtiyaçlarını karşılayacak bir şekilde inşa edilmesinin mutluluk verici olduğunun altını çizdi.

Gazipaşa Kaymakamı İsmail Gültekin ise havaalanıyla ilgili çalışmaların planlandığı gibi devam ettiğini kaydetti.

Şu an beklemede olduklarını ifade eden Gültekin, havaalanına uçak indirmek için gün saydıklarını dile getirdi.

Havaalanına personel görevlendirilmesi için kamu kurumlarıyla irtibat halinde olduklarını aktaran Gültekin, "Gazipaşa Havaalanı Alanya'nın yanı sıra ilçemiz ve Anamur için hayati önem taşımaktadır. Havaalanı sayesinde ilçemizin yıllar sonra turizm pastasından hak ettiği payı alacağına inanıyorum. Bugüne kadar sadece tarımla ön planda olan ilçemiz turistik yatırımlarla artık sektörün yeni gözdesi haline gelecek." şeklinde konuştu.

Yapımı 1999 yılında tamamlanan Alanya-Gazipaşa Havalimanı'nın yıllık 500 bin yolcu kapasitesi, 2 bin 144 metrekare alanlı terminal binası ve 105 araç kapasiteli otoparkı bulunuyor. TAV Havalimanları Holding, Türkiye turizminin gelişmesinde önemli yeri olması beklenen havalimanının işletme hakkını 31 Ağustos 2007 tarihinde, yıllık 50 bin dolar kira ve işletmeden elde edilecek kârın yüzde 65'ini devlete verme teklifiyle kazanmıştı.

Gazipaşa için heyecanlı bekleyiş

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 15 yıl önce
AYT havalimanı nereden baksan senede 500.000 yolcu kaybedecek diye üzülüyor. Bence bunun yerine kaliteye önem verip bu uçakları kaçırmamaya çalışsa daha iyi olur. Gazipaşa müşteri memnuniyeti için Kalite çalışmalarına yanılmıyorsam başladı bile. Sizde birşeyler yapın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
arkadaşlar birileri ayt havalimanının %25-30'unun Gazipaşa'ya kayacağını nasıl hesapladıklarını söylesin lütfen. ayt yıllık yolcu sayısı 10 milyon civarında, %25 2.5 mio eder. gazipaşa kapasitesi kaçtır acaba??? nasıl oluyor da ayt kapasitesini devralacak. bu arada pass geçen uçakların karşıdaki tepeye çakma riski ne olacak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Biri bana "...mutlu sona yaklaştıkları için çok mutlu olduklarını söyledi" demenin ne demek olduğunu anlatabilir mi? Bare yayım organları Türkçe'mizi güzel kullansa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
AYT havalimanında çalışanları yine çıkmış ortaya. Açılıyor az kaldı. Bu kadar korkacak birşey yok..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sadece ama sadece güzel bir rüya...Bu rüyayı görenler one-engine out analizlerini bilene sorsunlar ve lütfen gündemi mesgul etmesinler yada rüya görmeye devam etsinler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000