11 Nisan 2008, Cuma 12:11:53

Gazipaşa Havaalanı'ndaki belirsizlik sürüyor

Uluslararası havaalanı olma beklentisi süren Antalya Gazipaşa Havaalanı'nın hangi kategoride hizmet vereceğine ilişkin karar henüz netleşmedi.

Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Genel Müdür Yardımcısı Funda Ocak, ANKA'ya yaptığı açıklamada, Antalya Gazipaşa Havaalanı'nın kira sözleşmesinin imzalanarak Ocak ayında TAV Havalimanları Holding A.Ş. 25 yıllığına verildiğini ve yer teslimatının yapıldığını hatırlattı. Toplam pist uzunluğu 1.244 metre olan Gazipaşa Havaalanı'nın bir uçak kapasiteli apronu ile yıllık 500 bin yolcu kapasitesi bulunduğunu belirten Ocak, "Antalya Gazipaşa Havaalanı ihalesini kazanan firmaya yer teslimi yapılmış ve söz konusu firma havaalanının hizmete verilmesine yönelik çalışmalarını, kuruluşumuz ve Sivil Havacılık Genel müdürlüğü nezdinde başlatmıştır. Ancak şu an için kamuoyu ile paylaşacak seviyede olgunlaşmış bir bilgi mevcut değildir" dedi.
 
TAV yetkilileri ise ANKA'ya verdiği bilgide, Antalya Gazipaşa Hava Alanı projesinde teknik görüşmelerin sonlanmadığını, havaalanı'nın uluslararası hava alanı kategorisinde yer alan "Butik Havaalanı' olarak düşünüldüğünü belirtiler.

Bu arada, Gazipaşa Belediye Başkanı Cem Burak Özgenç, "Havaalanı işletmeciliğinin bazı önemli aktörlerinin Antalya Gazipaşa'nın uluslararası bir havaalanı olmasını engellenmeye çalıştıkları iddialarının basında yer aldığına" dikkat çekti ve "Bu iddialar açıklığa kavuşturulmalıdır. TAV'ın butik hava alanı projesi mutlaka onaylanmalıdır" dedi.

Geçen hafta sonu incelemelerde bulunmak üzere Alanya'ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Gazipaşa Havaalanını en kısa zamanda hizmete açacaklarını söylemiş ve "belki uluslararası bir havaalanı olmayacak ama standartlarını yükselterek doğrudan ulaşımı sağlayabiliriz' demişti.

Gazipaşa Havaalanı'ndaki belirsizlik sürüyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000