04 Haziran 2010, Cuma 09:05:40

Gazipaşa haberleri siyasileri inandıramadı!

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu’nun, Gazipaşa Havaalanı’nın 3C kategorisine alındığını bildirmesi AKP ve turizm çevrelerinde sevinçle karşılanırken, CHP, MHP ve DP ilçe başkanları açıklamaya temkinli yaklaştılar.
  • Sayın Eleştirmenler (Olumlu-Olumsuz) Havaalanı açılması ve uçakların inmesiyle ilgili Havaalanı yetkili kişilerin haricinde herkes ayın belirli tarihlerinde uçakları indirdiler ve kaldırdılar.sonrada yalancı duruma düştüler.Lütfen herkes kendi bildiği konularda yorum yapsın.Gerçek bilgiyide yetkili kişilerden alsın.Bugüne kadar havaalanı yetkililerinden;Sn.Cengiz Aşıklı dan şu gün uçak gelecek diye bir açıklama olmadı.Biraz sabır
  • Hayırlı uğurlu olsun heyecanla ve sevinçle bekliyoruz.Umarız en kısa zamanda herşey hallolur ve Gazipaşa havaalanı faaliyete geçer.Faaliyete geçtikten sonra zamanla büyük uçaklarında inmesi için gerekli çalışmalar da olur zaten.TAV çok büyük ve başarılı bir holding
  • Birisi burayı CAT III yapın deyince, o hava alanı ertesi gün CAT III mü oluyor? Vah, vah, vah...

Çavuşoğlu, konuya ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı: “Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Gazipaşa Havaalanı’nın 3C kategorisine alınmasını kararlaştırdı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bu kararı onaylanarak yürürlüğe sokulmak üzere DHMİ Genel Müdürlüğü’ne gönderdi. Yaklaşık 5 ay önce uluslararası ve yurt içi uçuşlara resmi olarak açılan havaalanı, 2C kategorisinde olmasından dolayı charter uçakları tarafından tercih edilmiyordu. Konunun önemini Güney Amerika gezisinde Sayın Başbakanımıza ilettik. Bu gezide Başbakanımız, Ulaştırma Bakanı ve TAV yetkilisi ile birkaç kez toplantı yaptı. Bu toplantıların ardından yurda dönen Başbakanımızın talimatıyla Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Gazipaşa Havaalanı’nın 3C kategorisine alınmasını kararlaştırdı, karar DHMİ Genel Müdürlüğü’ne iletildi. Kararın DHMİ tarafından gelecek hafta içerisinde onaylanarak yürürlüğe girmesini bekliyoruz. Gazipaşa Havaalanı, 3C kategorisine geçmesiyle Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden kalkacak charter uçaklarınca tercih edilecektir. Bu gelişme, yöre turizmi ve ticareti açısından büyük önem taşıyor. Çünkü bölgedeki turizmciler yıllardır havaalanının faaliyete geçmesini bekliyordu.”

GÜNEY’DEN TEŞEKKÜR MESAJI

Çavuşoğlu bu açıklamayı yaparken, yaşanan gelişmeler hakkında Yeni Alanya’ya konuşan AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Güney, 3C Kategori izni çıkması için çalışan başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, bölge milletvekilleri ve Alanya’daki bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine teşekkür etti. Güney, “Aylardır beklediğimiz 3C izninin çıkmış olmasından dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Başbakanımız zaten geçtiğimiz yılki Alanya ziyaretinde bunun sözünü vermişti. En kısa sürede uçakların inmeye başlayacağını tahmin ediyoruz” dedi.

BAŞBAKAN HERŞEYDEN ANLAR MI?

CHP İlçe Başkanı Osman Özcan ise AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun açıklamalarına temkinli yaklaştı. “İzin çıktı deniliyor ama ben emin olmak isterim. Ortada henüz kati bir şey yok” diyen Özcan, “Bir de anlayamadığım şu konu var. Gazipaşa Havaalanı’na uçuş iznini vermeye ne Başbakan ne de AKPM Başkanı yetkili değil ki. Böyle bir kararı ne Başbakan ne de Bakanlar Kurulu alabilir. Bu işin uzmanları vardır, gelirler, inceleme yaparlar ve kararı onlar alırlar. 3C izni verilmiş ama bunun bilimsel tanımlaması nedir, onu açıklasınlar. Eğer Başbakan’ın talimatıyla uçak inecekse büyük facialar olabilir. Çünkü geçmişte ‘Buraya bu şartlarda uçak inemez’ diye açıklamalar yapan yine bunlar. Başbakan uçağın inip inmeyeceğine nasıl karar verebilir. O zaman Recep Bey demek ki atom bombasından da, nükleer enerjiden de anlıyor” ifadelerini kullandı.

GÖZÜMLE GÖRMEDEN İNANMAM

MHP İlçe Başkanı Cafer Uyar ise Gazipaşa Havaalanı’na uçakların indiğini görmeden hiçbir belgeye inanmayacağını bildirdi. Uyar, “AK Parti’ye de, AKPM Başkanı Çavuşoğlu’na da, Başbakan’a, uçak inmeye başladığı andan itibaren inanır ve güvenirim. Yoksa gerisi palavradan öteye geçmez. Çünkü geçmişte ‘Mayıs’ta inecek dediler’ ama olmadı. Mayıs geçeli çok oldu. Şimdi de ‘6 Haziran’da inecek’ diyorlar. 6 Haziran’ı iple çekiyorum. Eğer gerçekten böyle bir olay yaşanırsa MHP örgütü olarak kendilerine teşekkür ederiz. Uçak oraya inip arkası gelmedikten sonra bu işi doğru olarak kabul etmiyoruz. Uçakların ineceği bilgisi gerçekse, Alanya’nın menfaati siyasi kaygılardan daha önemlidir” şeklinde konuştu.

BU İŞLER AMİN DEMEKLE OLMAZ

Demokrat Parti (DP) İlçe Başkanı Yaşar Uysal da konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç'ın Alanya ziyaretinde havaalanı konusunda bir açıklama yapmasını bekliyordum ama gazetelerde net bir açıklama göremedim. Alanya halkı net bir açıklama bekliyordu. Sayın Arınç sadece ‘Amin deyin de açılsın’ demiş. Amin ve dua ile bu işler olmaz. Artık bu havaalanı açılmalı. Onlar açamayacaklarsa Alanya halkı DP iktidarını beklesin. Az kaldı, önümüzdeki seçimde iktidara gelip Gazipaşa Havaalanı’nı biz açacağız” dedi. (Yeni Alanya)

Gazipaşa haberleri siyasileri inandıramadı!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Sayın Eleştirmenler (Olumlu-Olumsuz) Havaalanı açılması ve uçakların inmesiyle ilgili Havaalanı yetkili kişilerin haricinde herkes ayın belirli tarihlerinde uçakları indirdiler ve kaldırdılar.sonrada yalancı duruma düştüler.Lütfen herkes kendi bildiği konularda yorum yapsın.Gerçek bilgiyide yetkili kişilerden alsın.Bugüne kadar havaalanı yetkililerinden;Sn.Cengiz Aşıklı dan şu gün uçak gelecek diye bir açıklama olmadı.Biraz sabır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hayırlı uğurlu olsun heyecanla ve sevinçle bekliyoruz.Umarız en kısa zamanda herşey hallolur ve Gazipaşa havaalanı faaliyete geçer.Faaliyete geçtikten sonra zamanla büyük uçaklarında inmesi için gerekli çalışmalar da olur zaten.TAV çok büyük ve başarılı bir holding

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Birisi burayı CAT III yapın deyince, o hava alanı ertesi gün CAT III mü oluyor? Vah, vah, vah...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000