23 Ağustos 2009, Pazar 07:48:10

Esenboğa kendi elektriğini kendi üretecek

TAV Esenboğa, Ankara Esenboğa Havalimanı’nda kendi elektriğini üreterek, enerji maliyetlerinde yüzde 25 seviyesinde tasarruf sağlıyor...
  • Bravo ESB TAV. Keşke herkes sizin kadar çevreye saygılı olsa.

TAV Havalimanları Holding’in tamamına sahip olduğu TAV Esenboğa, Ankara Esenboğa Havalimanı’nda kendi elektriğini üreterek, enerji maliyetinde yaklaşık yüzde 25 seviyesinde tasarruf sağlıyor.

Avrupa Uluslararası Havalimanı Konseyi (ACI Europe) tarafından "5-10 milyon yolcu" kategorisinde "En İyi Havalimanı" seçilen Ankara Esenboğa Havalimanı’nda TAV Esenboğa geçen yıl devreye soktuğu çevre dostu kojenerasyon santrali ile kendi elektriğini üretmeye başladı.

Doğalğazdan elektrik

Kojenerasyon sisteminin hayata geçirilmesi ile doğalgazdan elektrik üretimi sağlanırken, enerji maliyetlerinde de yaklaşık yüzde 25 tasarruf ediliyor.

TAV Esenboğa Genel Müdürü Nuray Demirer havalimanlarının stratejik noktalar olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Anadolu’nun 26 noktasından getirdiğimiz yolcularımızı, dünya’nın 31 ülkesine direkt uçuşlarımız ile taşıyoruz. Kendi elektriğini üreten havalimanımızda olası elektrik kesintisi krizlerinden en az düzeyde etkilenerek kaliteli hizmet misyonumuzu yolcularımıza yansıtıyoruz. Çevreye duyarlı kojenerasyon sistemimiz ile her gün artan verimliliğimize bir yenisini ekledik. Bu proje ile daha ucuz ve daha güvenli elektrik enerjisi ayrıcalığına kavuştuk. İlk kez Esenboğa Havalimanı’nda kullanılan kojenerasyon sistemi, diğer havalimanlarında da kullanılmak üzere örnek olarak gösteriliyor."

En verimli enerji

Dünyada 20 yılı aşkın bir süredir uygulanan kojenerasyon sistemi, teknik gelişmeler ile desteklenerek en verimli enerji üretimi sağlayan sistem olarak tanımlanıyor.

Özellikle son 10 yılda geniş bir kullanım alanı bulan kojenerasyon sistemi, atmosfere atılan zehirli gazların ciddi bir oranda azaltması ile çevre açısından her geçen gün daha duyarlı hale gelen dünyada, enerji üretim sistemleri içinde vazgeçilmez olarak nitelendiriliyor.

Esenboğa kendi elektriğini kendi üretecek

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Bravo ESB TAV. Keşke herkes sizin kadar çevreye saygılı olsa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000