26 Ocak 2010, Salı 08:02:59

Duty Free'de ciro düşüşte, kira yükseklerde!

TAV CEO'su Sani Şener, duty free’lere getirilen kota nedeniyle cirolarının yüzde 10 düştüğünü belirterek, "Havacılık dışı gelirlerinin en önemlisinin yüzde 20 payla duty free gelirleri. Kotalar düşürülmesine karşın kiralarda düşüş olmadı" dedi...
  • Yani yok açıklama önden gelmiş yok baskın arkadan Sani beyin açıklamasını yanlış yayınlamışsınız vay bee ne çok şak şakçı var.Kardeşim anlayan herşeyi anlar bilende bilir senin yol göstermene gerek yok ayrıca ATÜ nün T si TAV holdingi temsil ediyor.Yani o soruşturmada sen istesende istemesende bu kuruluşların adı var.Ciroda düşüş bütün piyasada var herkes sürekli kar edecek diye bir kuralda yok olur böyle arada rela
  • Uçuş ekiplerine bir çikolata bile satmayıp hırsız muamelesi yapan oysa bütün dünyada ekip indirimi olmasına rağmen bunu göz ardı eden işletmeler daha beter olsunlar.
  • Sani bey, bu açıklamayı free shop baskınından sonra yapmış gibi olmuş, yanlış bir habercilik anlayışı, sanki tav da işin içindeymiş gibi zamansız bir haber olmuş . Lütfen röportaj tarihi yada açıklamanın yapıldığı zaman verilsin .
  • Sayın Sani bey hiç şaşırmayın, bu memlekette gayet normal bu vakalar. Bir iş yapılırken enine boyuna düşünecek ne vakitleri var, nede donanımları. Serbest Bölgelerde de aynı şekilde önce karlı görüp teşvik ettiler, aradan zaman geçti vergi getirdiler. Sonrasında, Suriye, Kıbrıs Rum Kesimi, Bulgaristan gibi ülkelere yatırımcılar gitti. Sonrası işsizlik.... Eğer alınan kararlar günün koşullarına göre değişecekse, devletin siz yatırımcılara karşı sorumlu olması ve doğan zararınızı gidermek için farklı yol bulmaları gerekir. Mart 2010 da yapılacak olan WHO görüşmelerinde Duty Free lerde sigara satışlarının tamamen yasaklanma kararı çıkarsa; yaşanan %10 düşüş %60 lara çıkacaktır. Bu turist kategorisinde sektör alternatifte üretemeyecektir.
  • Gerçekten ucuzmu?Yıl sonunda büyük bir kozmetik zinciri %25 indirim yaptı. Bazı ürünler Free shop fiyatından daha uygun hale geldiler.Free shop fiyatları her yıl fütursuzca arttı.Bence kiralar ve fiyatlar indirilmeli Bizim millet olarak yurt dışından gelenden çikolata ,sigara içki ve parfümleri hediye olarak bekleme alışkanlığımız var .Bu nedenle limitle makül ölçüde artmalı fiyatlar düşmeli. Yurtdışından seyahatten dönen kimse free shop tan mal alıp bunun ticaretini yapmıyor.Sani beyin yorumun katılıyorum

TAV CEO'su Sani Şener, duty free’lere getirilen kota nedeniyle cirolarının yüzde 10 düştüğünü belirterek yeni kuralların getirilmesinin kendilerini sıkıntıya soktuğunu söyledi.
Havacılık dışı gelirlerinin en önemlisinin yüzde 20 payla duty free gelirleri olduğunu dile getiren TAV İcra Kurulu Başkanı ve CEO’su Sani Şener, kotaların düşürülmesine karşın kiralarda düşüş olmadığını söyledi.

Artık Türkiye’ye girerken alınan ürünlere limit konduğunu anımsatan Şener “Duty free'de kotalar, bizim anlaşmayı yaptığımız Ulaştırma Bakanlığı dışında başka bir bakanlık tarafından birdenbire düşürüldü. Limit konulunca otomatikman gelirler de düşüyor. Ama en önemli gider olan kiralarda düşüş yok. Özelleştirmelerin başında kurulan mali dengenin özelleştirmelerin işletme süresince bozulması, yeni kurallar getirilmesi bizleri sıkıntıya sokuyor. Free shop cirolarında yaşanan yüzde 10'luk düşüş nedeniyle gerekli başvuruları yaptık” dedi.

Duty Free'de ciro düşüşte, kira yükseklerde!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
Yani yok açıklama önden gelmiş yok baskın arkadan Sani beyin açıklamasını yanlış yayınlamışsınız vay bee ne çok şak şakçı var.Kardeşim anlayan herşeyi anlar bilende bilir senin yol göstermene gerek yok ayrıca ATÜ nün T si TAV holdingi temsil ediyor.Yani o soruşturmada sen istesende istemesende bu kuruluşların adı var.Ciroda düşüş bütün piyasada var herkes sürekli kar edecek diye bir kuralda yok olur böyle arada rela

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Uçuş ekiplerine bir çikolata bile satmayıp hırsız muamelesi yapan oysa bütün dünyada ekip indirimi olmasına rağmen bunu göz ardı eden işletmeler daha beter olsunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sani bey, bu açıklamayı free shop baskınından sonra yapmış gibi olmuş, yanlış bir habercilik anlayışı, sanki tav da işin içindeymiş gibi zamansız bir haber olmuş . Lütfen röportaj tarihi yada açıklamanın yapıldığı zaman verilsin .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sayın Sani bey hiç şaşırmayın, bu memlekette gayet normal bu vakalar. Bir iş yapılırken enine boyuna düşünecek ne vakitleri var, nede donanımları. Serbest Bölgelerde de aynı şekilde önce karlı görüp teşvik ettiler, aradan zaman geçti vergi getirdiler. Sonrasında, Suriye, Kıbrıs Rum Kesimi, Bulgaristan gibi ülkelere yatırımcılar gitti. Sonrası işsizlik.... Eğer alınan kararlar günün koşullarına göre değişecekse, devletin siz yatırımcılara karşı sorumlu olması ve doğan zararınızı gidermek için farklı yol bulmaları gerekir. Mart 2010 da yapılacak olan WHO görüşmelerinde Duty Free lerde sigara satışlarının tamamen yasaklanma kararı çıkarsa; yaşanan %10 düşüş %60 lara çıkacaktır. Bu turist kategorisinde sektör alternatifte üretemeyecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Gerçekten ucuzmu?Yıl sonunda büyük bir kozmetik zinciri %25 indirim yaptı. Bazı ürünler Free shop fiyatından daha uygun hale geldiler.Free shop fiyatları her yıl fütursuzca arttı.Bence kiralar ve fiyatlar indirilmeli Bizim millet olarak yurt dışından gelenden çikolata ,sigara içki ve parfümleri hediye olarak bekleme alışkanlığımız var .Bu nedenle limitle makül ölçüde artmalı fiyatlar düşmeli. Yurtdışından seyahatten dönen kimse free shop tan mal alıp bunun ticaretini yapmıyor.Sani beyin yorumun katılıyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000