20 Mayıs 2013, Pazartesi 09:10:52

DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜNE SAHİP OLUYORUZ!

Hazır trafiği olan iki köprü ve 2 bin kilometre yola 5.7 milyar dolar verildiğini söyleyen Ulaştırma Bakanı Yıldırım, "3'üncü havalimanında ise bir çukur verdik 90 milyar aldık" dedi...
  • istihdam imkanı deyince hemen asgari ücret, yandaşlar haricinde herkes asgariye talim olmalı değilmi ????
  • ver gazi ver gazi, su anda atlanta havalimani 95 milyon sinirinda. bu Deltanin hublarindan sadece bir tanesi, Delta 5000 evet yazi ile besbinin uzerinde sefer yapar. istanbuldan ankaraya kadar pist yap terminal binasi yap. ne alakasi var bunun yolcu trafigi ile. inecek ucak lazim, yeni ucaklarla 400 sinirinda olacak THY, ki agirlik tek koridor ucaklar. dunyanin en buyugu olmasi icin yeni alanin baska bir firmanin hub i olmasi gerekir. hesap, ucak, yolcu, trasfer hersey mevcut. eger hesap yaptim diyorsa vah halimize cunku yalnis, yok gercegi biliyor herkesi kandiriyorsa o zaman dahada vah halimize
  • SN.BAKANIMIZ, SİZ BU ÜLKEDE TÜM SİVİL HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN SORUMLULUĞUNU YÜRÜTEN BİR BAKAN OLARAK, NEDEN SADECE HAVA LİMANI VEYA THY İLE İLGİLİ İŞLEYİŞLERE BU KADAR AĞIRLIK VERİP , ÖZEN GÖSTERİYORSUNUZ DA DİĞER ÖZEL HAVA YOLLARI ŞİRKETLERİNİN VE ÇALIŞANLARININ DURUMUNA NEDEN BİR EL ATMIYORSUNUZ MERAK KONUSU GERÇEKTEN,BU ÜLKEDE NEDEN BU DENLİ YÜRÜYOR BU İŞLEYİŞ ANLAMIŞ DEĞİLİM.NEDEN İNSANLARIN HAKKINA TECAVÜZ EDİLMESİNE MÜSAADE EDİYORSUNUZ, YAZIK GÜNAH DEĞİL Mİ YA AA,DEFALARCA KERE KONU İLE İLGİLİ TARAFINIZA ŞİKAYETLER OLDUĞU HALDE NEDEN HALA PARALARIMIZI ALAMIYORUZ HİBE Mİ EDELİM YANİ AMA ADAMLAR ELİNİ KOLUNU SALLAYA SALLAYA 3-5 KİŞİYLE UÇAK UÇURUYOR VE BUNA İZİN VERİLİYOR NEREDE HAVACILIK EMNİYETİ GÜVENLİĞİ İLLAKİ EASAYA ŞİKAYETMİ EDELİM DİĞER ŞİRKETLER BU YETKİYİ ALAMAZKEN BU ANTALYADA Kİ ŞİRKET BİRDE ÜSTELİK EASA YETKİSİNİ KULLANIYOR. BU DURUMDA , NEDEN MÜDAHALE EDİLMİYOR BU DURUMA SİZDEN RİCAMIZ LÜTFEN PARALARIMIZ ÖDENSİN ARTIK CANIMIZA TAK ETTİ BU DURUM.YETERRR ARTIK..
  • bu nasıl bir mantık, çukur vermiş. havalimanı bitince adamların kazanacagı para 90 milyarın kat kat üstü olacak.
  • 90 milyarı aldığınıza göre yıllardır, iki yılda bir başlayacakmış gibi yapıp bir türlü başlamadığınız ve yarattığınız bu belirsizlik sonucu 7 yıldır milleti mağdur ettiğiniz sonunda da yarım yamalak başladığınız ama sonunun ne olacağı hala belli olmayan esenboğa 2. pist kamulaştırmasını daha da uzatmadan bitirirsiniz herhalde.
  • Bir senin kafan çalışıyor ya tabii. Çukur vermiş, 90 milyar almış. Millete saplayacaksınız Cengiz İnşaat'la beraber.
  • 25 yıl sonra bu 3. havalimanı büyüklük konusunda ilk 10`a bile giremecektir.

Bugün imzalanacak 3. Havalimanı ile İstanbul'u hava üssü yapacak projenin mimarı Yıldırım ile İstanbul'u ifade eden "taşı toprağı altın kent" efsanesini gerçekleştiren projelerini anlattı.

3. Havalimanı için bu kadar fiyat bekliyor muydunuz?
Öngörüyorduk. Ama sonuçta bir yarışmaydı. Belirlediğimiz aralıkta da olabilirdi üzerine de çıkabilirdi.

NEYDİ O ARALIK?
Onu söylemeyelim ama bu iş KDV ve yatırım bedeli dahil 46 milyar doları buldu. Bu ne anlama geliyor? 108 ülkenin milli gelirinden fazla. Elde edilecek gelirle 1.5 milyon kişi 5 yıl boyunca asgari ücretle istihdam edilebilir. 17 bakanlığın bütçesinden büyük. IMF'den kullandığımız borç kadar.

MOODY'S BENİ DUYDU
Yani en başarılı işiniz mi?

Aslında kıyas yapmak doğru olmaz. Çünkü 3. Köprü, Marmaray, hızlı tren projeleri de başarılı. Başarısız bir iş hatırlamıyorum. Yargı ve bürokrasiden dolayı zaman kaybettiğimiz işler oldu.

Havalimanı notumuzu artırır" dediniz. Ardından Moody's'den not artışı haberi geldi...
Nihayet duydular. Bu ihalenin benzeri dünyada yok. Heathrow'u kavgadan büyütemiyorlar. Gazetelerde "Türkler kadar olamadık" diyorlar.

3. Köprü ne durumda?
29 Mayıs'ta temeli atılıyor. 2015'in ilk yarısında bitirirsek büyük bir başarı olur. Köprü ve otoyolların özelleştirmesi ihalesiyle bunu kıyaslarsanız hangisinin cazip olduğunu görürsünüz. Orada 35 milyar dolar değerinde iki köprü ve 2 bin kilometre yol veriyorsunuz. Hazır trafiği olan işe 5.7 milyar dolar para alıyoruz. Havalimanında ise bir çukur verip 90 milyar lira alıyoruz. 25 yıl sonunda da dünyanın en büyük havalimanına sahip oluyoruz.

'Komünist değiliz ki çaya fiyat koyalım'
Havalimanını alanlar zarar ederler mi?
İhaleye girenler hesabını yapmışlardır. İşlerini takip ederlerse neden zarar etsinler?

Peki tüketiciler çayı pahalı mı içecek?
Havalimanlarında tarifeler bellidir. Fahiş satarlarsa kendileri kaybeder. İDO'da yaptı, ne oldu? Tutmadı. Yolcu tepki koyarsa sen istediğin kadar bir çayı 10-15 liraya sat. Kimse gelmez. Yıllarca Turing Çamlıca ve Hidiv Kasrı'nda çayı 5 liraya sattı. İn cin top oynuyordu. Başbakanımızın belediye başkanlığı döneminde 50 kuruşa indi. İğne atsan yere düşmüyordu. Bunlar işletmecilik hüneridir. Onları da biz belirleyemeyiz. Burası komünist rejim değil ki 'çay şu kadar olsun' diyelim.

Birkaç yıl önce söylediğiniz Atatürk Havalimanı'nın genişletilmesi projesinden neden vazgeçtiniz?
Konuştuk ama olmayacağını gördük. Orayı büyütmeye kalksak havalimanını belirli süre kapatmak gerekecekti. Günde bin 200 trafik var. Kapatsak bunu nasıl yöneteceğiz? Millet konuşuyor ama hesap etmiyor. 2 yıl bu işe kafa yorduk. Şimdi Atatürk Havalimanı butik kalacak. Özel uçuşlara ayrılacak.

3'üncü Havalimanı tamamlandığında Atatürk Havalimanı'nın sözleşmesi bitmemiş olacak. O zaman TAV'la masaya mı oturacaksınız?

2021'de aradaki farkı verip, el sıkışacağız. Helalleşeceğiz. (Sabah)

DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜNE SAHİP OLUYORUZ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

anti-yandaş ~ 11 yıl önce
istihdam imkanı deyince hemen asgari ücret, yandaşlar haricinde herkes asgariye talim olmalı değilmi ????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
a ~ 11 yıl önce
ver gazi ver gazi, su anda atlanta havalimani 95 milyon sinirinda. bu Deltanin hublarindan sadece bir tanesi, Delta 5000 evet yazi ile besbinin uzerinde sefer yapar. istanbuldan ankaraya kadar pist yap terminal binasi yap. ne alakasi var bunun yolcu trafigi ile. inecek ucak lazim, yeni ucaklarla 400 sinirinda olacak THY, ki agirlik tek koridor ucaklar. dunyanin en buyugu olmasi icin yeni alanin baska bir firmanin hub i olmasi gerekir. hesap, ucak, yolcu, trasfer hersey mevcut. eger hesap yaptim diyorsa vah halimize cunku yalnis, yok gercegi biliyor herkesi kandiriyorsa o zaman dahada vah halimize

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sn. BAKAN, ~ 11 yıl önce
SN.BAKANIMIZ, SİZ BU ÜLKEDE TÜM SİVİL HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN SORUMLULUĞUNU YÜRÜTEN BİR BAKAN OLARAK, NEDEN SADECE HAVA LİMANI VEYA THY İLE İLGİLİ İŞLEYİŞLERE BU KADAR AĞIRLIK VERİP , ÖZEN GÖSTERİYORSUNUZ DA DİĞER ÖZEL HAVA YOLLARI ŞİRKETLERİNİN VE ÇALIŞANLARININ DURUMUNA NEDEN BİR EL ATMIYORSUNUZ MERAK KONUSU GERÇEKTEN,BU ÜLKEDE NEDEN BU DENLİ YÜRÜYOR BU İŞLEYİŞ ANLAMIŞ DEĞİLİM.NEDEN İNSANLARIN HAKKINA TECAVÜZ EDİLMESİNE MÜSAADE EDİYORSUNUZ, YAZIK GÜNAH DEĞİL Mİ YA AA,DEFALARCA KERE KONU İLE İLGİLİ TARAFINIZA ŞİKAYETLER OLDUĞU HALDE NEDEN HALA PARALARIMIZI ALAMIYORUZ HİBE Mİ EDELİM YANİ AMA ADAMLAR ELİNİ KOLUNU SALLAYA SALLAYA 3-5 KİŞİYLE UÇAK UÇURUYOR VE BUNA İZİN VERİLİYOR NEREDE HAVACILIK EMNİYETİ GÜVENLİĞİ İLLAKİ EASAYA ŞİKAYETMİ EDELİM DİĞER ŞİRKETLER BU YETKİYİ ALAMAZKEN BU ANTALYADA Kİ ŞİRKET BİRDE ÜSTELİK EASA YETKİSİNİ KULLANIYOR. BU DURUMDA , NEDEN MÜDAHALE EDİLMİYOR BU DURUMA SİZDEN RİCAMIZ LÜTFEN PARALARIMIZ ÖDENSİN ARTIK CANIMIZA TAK ETTİ BU DURUM.YETERRR ARTIK..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kemal kaan ~ 11 yıl önce
bu nasıl bir mantık, çukur vermiş. havalimanı bitince adamların kazanacagı para 90 milyarın kat kat üstü olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
anti-yandaş ~ 11 yıl önce
kazanamazsa sorun değil nasıl olsa devlet gelir garantisi verdi
ankaralı ~ 11 yıl önce
90 milyarı aldığınıza göre yıllardır, iki yılda bir başlayacakmış gibi yapıp bir türlü başlamadığınız ve yarattığınız bu belirsizlik sonucu 7 yıldır milleti mağdur ettiğiniz sonunda da yarım yamalak başladığınız ama sonunun ne olacağı hala belli olmayan esenboğa 2. pist kamulaştırmasını daha da uzatmadan bitirirsiniz herhalde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
alemin akıllısı ~ 11 yıl önce
Bir senin kafan çalışıyor ya tabii. Çukur vermiş, 90 milyar almış. Millete saplayacaksınız Cengiz İnşaat'la beraber.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mayk ~ 11 yıl önce
25 yıl sonra bu 3. havalimanı büyüklük konusunda ilk 10`a bile giremecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000