12 Nisan 2008, Cumartesi 14:04:17

DHMİ'ye TEPKİ VAR!

Alanyalı turizmciler, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal'ın "Gazipaşa'ya stol tipi bir havaalanı yapılabilir. Çünkü Gazipaşa Havaalanı büyük uçakların inmesine elverişli değil. TAV bu havaalanını mevcut haliyle açabilir" açıklamasına tepki gösterdi.
  • Alanya'da olan yöneticiler bir türlü anlamıyorlar. Havaalanı yapımı ve işletmesi kolay iş değil. Gazipaşa diyorlar, iyi hoş fakat önünde dağ olan bir meydana kim inmek ister? Mademki okadar istiyorlar Gazipaşa'yı, traşlasınlar dağları. Ancak şu konuda haklılar, mademki proje uygun değil neden başta onaylandı..?

Turizmin yükselişe geçmesi için havalimanının büyük uçak trafiğine açılması gerektiğine inanan sektör temsilcileri, ulaşım sorunu olan bir kentte turizmden söz etmenin mümkün olmadığını vurguladı.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı (ALTİD) Başkanı Gülçin Güner, DHMİ'nin açıklamasının ilçede şok etkisi yarattığını söyledi. Alanya'nın yıllardır süren ulaşım sorununun stol bir havaalanı ile çözülmesini doğru bulmayan ALTİD Başkanı Güner, havaalanının Alanya için bir dönüm noktası olacağının altını çizen Güner, havaalanının önündeki engeller kaldırılarak en kısa sürede açılmasını ümit ettiklerini kaydetti. Havaalanının sadece Alanya değil Gazipşa ve Anamur ilçelerini de olumlu yönde etkileyeceğini hatırlatan Güner, Alanya'da turizmi 12 aya yaymak için büyük çağlı bir havaalanının yapılmasının şart olduğuna dikkat çekti.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Kerim Taç da bölge turizmi açısından tarihi bir fırsat olan havaalanının küçük çaplı uçaklara açılmasının doğru olmadığını aktardı. Havaalanının büyük uçakların inebileceği bir yer haline getirilmesi için kamulaştırma yoluyla arazinin genişletileceğini hatırlatan ALTSO Başkanı Taç, TAV firmasına kamulaştırma konusunda da her türlü desteği vermeye hazır olduklarına işaret etti.

Havaalanı konusunda gerekirse Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'dan destek isteyeceklerini anlatan Taç, Gazipaşa Havaalanı'nın hizmete açılmasıyla birlikte Antalya Havaalanı'na yakın olan Kundu, Belek ve Side gibi bölgelerle Alanya'nın, turizmdeki rekabet gücünün artacağını ifade etti.

Oba Otelciler Birliği Başkanı Hızır Bozdoğan da küçük çapta bir havaalanının yapılmasının Alanya'nın ihtiyacını karşılayamayacağını söyledi. Gazipaşa Havaalanı'nın uluslararası havalimanı olarak açılması gerektiğini aktaran Bozdoğan, butik olarak açılacak havaalanının turizm sektörüne hiçbir katkısının olmayacağının altını çizdi.'Süleyman Demirel Havaalanı nasıl butik olarak yapıldı ve hâlâ atıl durumda ise, Gazipaşa Havaalanı da butik havaalanı olarak açılırsa, bölgeye hiçbir katkısı olmaz.' Diyen Bozdoğan, "DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal'ın 'Gazipaşa'ya stol tipi bir havaalanı yapılabilir. Çünkü Gazipaşa Havaalanı büyük uçakların inmesine elverişli değil.' açıklaması sektörde şok etkisi yarattı. Pistin 2 bin 400 metre olması için devlet Kararname yayınlayarak değiştirebilir. Bunlar yapılmayacak, imkansız şeyler değil. Ancak Gazipaşa Havaalanı'nın büyük çapta açılmaması için birtakım kişilerin önüne geçtiğini düşünmeye başladık" diye konuştu.

Havaalanının küçük çaplı uçaklara açılmasına tepki gösteren Kleopatra Otelciler Birliği Başkanı Mustafa Kahya, açılması düşünülen havaalanının uluslararası standartlara uyun olarak yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirtti. Alanya'ya gelen turist profilinin değişmesi, ilçe ekonomisinin canlanması için büyük uçakların inebileceği bir havaalanının şart olduğunu dile getiren Kahya, "Havaalanının yapımına hangi amaçla başlanmışsa devamı getirilmeli. Yaklaşık 1 hafta önce ilçemize gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, havaalanı hakkında olumlu mesajlar vermişti. Gazipaşa Havaalanı'nı en kısa zamanda hizmete açarak Alanya - Gazipaşa arasında raylı sistem kuracaklarını söylemişti. Önemli olan bir işe başlamak değil, başlanılan işi tamamlamaktır. Madem havalimanı gereksiz bir yatırımdı. Neden proje onaylandı? Başlanılan işi ne iyi şekilde tamamlanmalı" şeklinde konuştu.

DHMİ'ye TEPKİ VAR!

Yorumlar

cenap kahyaoğlu ~ 16 yıl önce
Alanya'da olan yöneticiler bir türlü anlamıyorlar. Havaalanı yapımı ve işletmesi kolay iş değil. Gazipaşa diyorlar, iyi hoş fakat önünde dağ olan bir meydana kim inmek ister? Mademki okadar istiyorlar Gazipaşa'yı, traşlasınlar dağları. Ancak şu konuda haklılar, mademki proje uygun değil neden başta onaylandı..?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000