06 Mayıs 2010, Perşembe 08:15:03

BTA'YA ÖDÜL

TAV Havalimanları Holding’e bağlı olarak havalimanlarında yiyecek içecek servisi sunan BTA Catering, Anadolu Halk Mutfağı Derneği tarafından düzenlenen “Ateşbaz-ı Veli Mutfak Ödülleri”nde Mutfak Hizmet Sektörü ödülü aldı.
  • Önüne gelen ödül veriyor bende vereceğim.....
  • Allah aşkına yapmayın biraz dürüst olun ne ödülü sıra bekleme mi en lezzetsiz yemeklermi biraz insaflı olun ......

BTA Catering, Türk mutfağının tanıtılması amacıyla gastronomi dünyasının en iyilerini bir araya getiren Anadolu Halk Mutfağı Derneği’nin düzenlediği, Ateşbaz-ı Veli Mutfak Ödülleri”nde ödüle layık görüldü. BTA Catering ödülü, Mutfak Hizmet Sektörü dalında Anadolu’nun yedi bölgesinin öne çıkan mutfaklarını turistlerin ülkemizde ilk ayak bastıkları alan olan havalimanlarında, işlediği temalı yemekler ile örnek çalışmalar sunmasından ötürü kazandı.

Havalimanlarının bir ülkenin dünyaya açılan penceresi olduğunu ve BTA Catering olarak Anadolu Mutfak Kültürü’nü bu pencereden tanıtarak tüm yabancı misafirlerle buluşturmayı hedeflediklerini belirten BTA Catering Genel Müdürü Sadettin Cesur, “Ateşbaz-ı Veli Mutfak Ödülleri’nde bu ödüle layık görülmekten büyük gurur duyuyoruz. Bu ödülü tüm BTA çalışanları adına alıyorum” dedi.

Ateşle oynayan anlamına gelen ve Mevlana’ nın ünlü aşçısı “Ateşbaz-ı Veli” den adını alan bu ödül töreninde, Türkiye’ de gastronomi dünyasının saygın kuruluşlarının yöneticileri, basın dünyasının temsilcileri ve mutfak dünyasının duayenlerinden oluşan seçici kurul üyeleri birincileri belirledi. Aralarında, Başaran Ulusoy, Faruk Eczacıbaşı, Halit Kakınç, Mehmet Yaşin, Osman Serim gibi isimlerin bulunduğu seçici kurul üyeleri, her biri büyük bir titizlik sonucu belirlenen adaylar arasından seçim yaptı.

Türk mutfak dünyasına katkı verici ve seçkin örnekler sunan işletmeler, mutfak endüstrisi şirketleri, sivil toplum kuruluşları, Türk Mutfağı’nın büyümesi ve güçlenmesi adına çaba sarf eden araştırmacı, akademisyen, yazarlar ve medya kuruluşlarının katıldığı organizasyonda toplam 7 dalda ödül ve ayrıca “Tuğrul Şavkay Emek ve Onur Ödülü” verildi.

2010 Ateşbaz-ı Veli Mutfak Kültürü ödüllerinin diğer sahipleri; Araştırma, İnceleme ve Kitap dalında Sevim Gökyıldız; İşletme dalında Tuğra Restoran; Mutfak Endüstrisi Firma dalında Öztiryakiler; Gıda Üretim Firması dalında Karaköy Güllüoğlu; Yazılı ve Görsel Medya dalında Food in Life Dergisi; Sivil Toplum Kuruluşu dalında Mutfak Dostları Derneği oldu. Tuğrul Şavkay Emek ve Onur Ödülüne  ise Günay ve Turgut Kut layık görüldü.

BTA'YA ÖDÜL

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Önüne gelen ödül veriyor bende vereceğim.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Allah aşkına yapmayın biraz dürüst olun ne ödülü sıra bekleme mi en lezzetsiz yemeklermi biraz insaflı olun ......

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000