18 Kasım 2014, Salı 12:56:25

'BİZ YANINIZDAYIZ' SERGİSİ AHL'DE AÇILDI

Maltepe Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin diyabete dikkat çekmek amacıyla hazırladığı “Biz Yanınızdayız” adlı poster sergisi, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda TAV Galeri’de açıldı. Sergilenen posterler, ‘Dünya Diyabet Günü’ etkinlikleri çerçevesinde geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanlığı tarafından ödüllendirildi.
  • kartı sağ yakasına asanlara gıcık olurum
  • tam haberi okurken birden yanimda birsey kipirdadi. zipladim havaya. baktim takim elbiseli bi adam. `merak etmeyin. benim ben` dedi. Allah iyiliginizi versin.

Maltepe Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin, Türkiye’de diyabet konusunda farkındalığı artırmak amacıyla hayata geçirdiği “Biz Yanınızdayız” Diyabet Posterleri Projesi, TAV Havalimanları’nın desteğiyle 18 Kasım  – 18 Aralık 2014 tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali Gidiş Katı’nda yer alan TAV Galeri’de sergilenecek.

Üniversite öğrencilerinin diyabete bakış açılarını yaratıcılıkları ile birleştirerek topluma ‘Biz Yanınızdayız’ mesajı verdikleri proje, diyabetten korunma yollarını ve tedavinin önemini anlatan 48 posterden oluşuyor. ‘Dünya Diyabet Günü’ etkinlikleri çerçevesinde Sağlık Bakanlığı tarafından ödüllendirilen posterler, toplumda diyabet farkındalığını artırmak amacıyla Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürülüğünce farklı platformlarda daha yaygın şekilde kullanılacak.
 
Projeye Maltepe Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi’nin yanısıra Türkiye’nin diyabet alanında önde gelen sivil toplum kuruluşları; Türkiye Diyabet Vakfı, Türk Diyabet Cemiyeti, Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği, Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Derneği, Diyabet Hemşireliği Derneği, Diyabet Diyetisyenliği Derneği, Diyabetle Yaşam Derneği ve Lilly İlaç  destek oldu.

TAV Galeri’de düzenlenen açılış töreninde, projenin her gün yaklaşık 150 bin’den fazla yolcuya hizmet veren Atatürk Havalimanı gibi bir mekanda sergilenmesinin çok değerli bir destek olduğunu belirten Lilly İlaç Kurumsal İlişkiler Direktörü Nurgün Örgen Özelçi, TAV’ın desteğiyle daha geniş kesimlere ulaştırma imkanı buldukları bu çalışmayı, toplumda diyabet farkındalığını artırmak adına atılmış çok önemli bir adım olarak değerlendirdi. Lilly’nin diyabet alanındaki çalışmalara 90 yıl önce ilk insülini tıbbın hizmetine sunarak başladığını ve o tarihten bu yana hastalığın etkin tedavisi için çalıştıklarını belirten Özelçi,  “Diyabetle mücadele, herkesin desteği ve uzun soluklu katkılarıyla başarı sağlanabilecek bir konudur. Türkiye Diyabet Vakfı tarafından geçen yıl yapılan bir araştırma toplumun %63’ünün diyabetin farkında olmadığını ortaya koymuştur.  ‘Biz Yanınızdayız’ projesi gibi farkındalık çalışmalarıyla daha geniş kesimlere ulaşma ve hastalık yönetiminin önemini bir kez daha vurgulama imkanı bulduğumuz için mutluyuz” diye konuştu.

Sergiye evsahipiği yapan TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü ise, “TAV Havalimanları tarafından işletilen Atatürk Havalimanı’nda, kültür-sanatı desteklemenin yanında sosyal fayda ortaya çıkarmak hedefiyle kurduğumuz TAV Galeri’de, yaygınlığıyla ülkemizin öncelikli sağlık sorunlarından biri haline gelen diyabet konusuna dikkat çekmek için oluşturulan ‘Biz Yanınızdayız’ sergisini yolcularla buluşturarak diyabet ile ilgili toplumsal farkındalığın artırılmasına katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz. Dünyada diyabet gelişme hızı en yüksek olan ülkemizde, diyabet hastalığı ve önlemler ile ilgili topluma doğru mesajların en etkili şekilde verilebilmesi için genç öğrencilerin enerji ve yaratıcılıklarını birleştirerek ortaya çıkardıkları çalışmaların, çarpıcı mesajlarıyla Atatürk Havalimanı gibi 24/7 sürekli yolcu akışının bulunduğu bir alanda çok sayıda kişiye ulaşacağına inanıyorum. Bu anlamlı serginin oluşturulmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.




 

'BİZ YANINIZDAYIZ' SERGİSİ AHL'DE AÇILDI

Yorumlar

kart kart ~ 9 yıl önce
kartı sağ yakasına asanlara gıcık olurum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kemal ~ 9 yıl önce
Fransız kaldım. Ne demek bu acaba? :-)
diyabetliyim ~ 9 yıl önce
tam haberi okurken birden yanimda birsey kipirdadi. zipladim havaya. baktim takim elbiseli bi adam. `merak etmeyin. benim ben` dedi. Allah iyiliginizi versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000