06 Ağustos 2010, Cuma 08:36:38

Avrupalı operatörler Gazipaşa'yı inceledi

Gazipaşa Havaalanı işletmeciliğini yapan TAV Holding tarafından İstanbul'dan özel uçakla Antalya'ya getirilen tur operatörü temsilcileri ile Avrupa Türkiye Turizm İş Konseyi Başkanı Hüseyin Baraner, havaalanını gezdi.
  • 100 kilometreye bir havaalanı mı? yılın esprisi budur. parası olan yapsın...
  • Katılıyorum mantıklı ve başarılı düşünceler.Hayırlısı olsun...

Avrupa Türkiye Turizm Konseyi Başkanı Hüseyin Baraner ile yabancı tur operatörü temsilcileri Gazipaşa Havaalanında inceleme yaptı.

İncelemeye Alman tur operatörü Rewe Group'un Uçuş Departmanı ve Kontratlar Başkanı Jörgen Bongartz, Hırvatistan ve Rus pazarına yönelik faaliyet gösteren Croatia Airlines Kontrat Müdürü Kristijara Kelava Vrban, Croatia Airlines Pazarlama Müdürü Srecko Simunovic, Airtuerk Genel Müdürü Güner Kızıl, Tunus'ta bulunan Manastir ve Enfidha Havalimanları Pazarlama Direktörü Hakan Uzunosmanoğlu ile Jahn Reisen, ITS, Tjereborg, Dertour ve Airbilet şirketlerinden temsilciler de katıldı

Hüseyin Baraner, incelemenin ardından yaptığı açıklamada, Gazipaşa Havaalanının, Türkiye'nin 2023 yılında hedeflediği 50-60 milyon turist sayısına ulaşmasında en büyük katkı sağlayacak proje olduğunu söyledi.

Gazipaşa Havaalanının uluslararası uçuşlara açılmasıyla binlerce kişiye istihdam olanağı sağlayacağı ve bölgede yetiştirilen tarımsal ürünlerin pazarlanmasında önemli rol oynayacağını belirten Baraner, havaalanının tarım ve turizm özellikleriyle Antalya ve Mersin illerini birbirine bağlayacağını dile getirdi.

Gazipaşa Havaalanının bazı uçakların inişinin riskli olduğu yönünde eleştirilere değinen Baraner, şunları kaydetti:

'Gelişmiş teknoloji sayesinde bazı ülkelerde deniz üzerine ve dağlık alana havalimanı yapılıyor. Bu havaalanı Avrupa'da olsa 3 ayda biter. Yakında Antalya Havalimanını yolcu kapasitesini taşıyamaz hale gelecek. İstanbul'da Sabiha Gökçen Havaalanı yapılırken de 'Gerek yok' diyorlardı. Şu an ne kadar faydalı olduğu ortada. Her 100 kilometrede bir havalimanı yapılmazsa küresel kalkınma olmaz. Biz tur operatörleri olarak, artık Gazipaşa Havaalanına özel ilgi göstereceğiz. Türkiye büyük uçağı indiremezse biz indireceğiz. Gazipaşa Havaalanı bir kasaba projesi değil. İki mega kent olan Mersin ve Antalya'yı buluşturarak ekonomisini ikiye, dörde katlayacak bir proje.'

Gazipaşa Havaalanının uluslararası uçuşlara açılmasında turizm açısından önemine değinen Baraner, 'Avrupa'da Gazipaşa ile kardeş havalimanı olacak, karşılıklı uçuşların yapılacağı, Gazipaşa standartlarına sahip en az 80 havalimanı var. Gazipaşa-Silifke arasındaki bölge Türkiye'de yeni otel yatırımları için en uygun bölge. Bu havaalanı, Türk turizminin yeni başlangıç noktası olabilir. Özellikle zengin turist gelmesi açısından da çok önemli' dedi.

Rewe Group'un Uçuş Departmanı ve Kontratlar Başkanı Jörgen Bongartz de ilgili makamlara Gazipaşa Havaalanına sefer düzenlenmesi yönünde talepte bulunacaklarını belirtti. Tunus'ta bulunan Manastir ve Enfidha Havalimanları Pazarlama Direktörü Hakan Uzunosmanoğlu, Japonya'da denizin 200 metre açığına yapılan havalimanının ardından, yine denizde ikinci havalimanın yapımına başlandığını söyledi.

Avrupalı operatörler Gazipaşa'yı inceledi

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
100 kilometreye bir havaalanı mı? yılın esprisi budur. parası olan yapsın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Katılıyorum mantıklı ve başarılı düşünceler.Hayırlısı olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000