29 Temmuz 2011, Cuma 10:46:23

ATATÜRK HAVALİMANI’NA ELEKTRİKLİ ŞARJ İSTASYONU

2011 yılı sonlarından itibaren yollarda görmeye başlayacağımız elektrikli otomobiller için İstanbul’un çeşitli noktalarına şarj istasyonları kurulmaya devam ediyor. Atatürk Havalimanı’na da iki adet elektrikli şarj istasyonu kuruldu.
  • Kıymetli arkadaşlarım belirttiğiniz bölgelerde yeterince ve hatta fazlası il e polis ve güvenlik görevlisi mevcuttur.Ve fakat çeşitli sebepler ile görmezden gelmektedirler bu usulsüzlükleri ve kanunsuzlukları.Velhasıl onlarında ödeyecekleri ev,araba,arsa ve bilumum taksitleri vardır.Anladınız siz onu.
  • ILETSEN NE OLUR ILETMESEN NE??? THY SERVISI KAZA YAPTI 3 KISI OLDU 1 HAFTA SONRA SERVISE BINDIK SOFOR B KAPISINDAN ALANA GIDERKEN 100 KM HIZA CIKTI SERVISTEN ININCE POLISE SOYLEDIK GEREKENI YAPIN LUTFEN DEDIK POLIS DE BIZE BEN SIZIN ISINIZE KARISIYOR MUYUM?? BEN GORMEDIGIM BIR SEY ICIN ISLEM YAPAMAM COK ISTIYORSANIZ GIDIN KARAKOLA SIKAYETCI OLUN DEDI...HAL BOYLEYKEN KIMI KIME SIKAYET EDECEKSINIZ KI???
  • kac kere gordugumuz sorunlari gerekli yerlere ilettik ilettik..sonuc??? koskoca bir hic...hep ayni cevaplar , bakariz,hallederiz,onlar ufak seyler vs gibi...yetkililer dogru duzgun is yapsalar kimsenin onlari ikaz etmelerine gerek kalmaz...
  • sen ne iş yaparsın sanıyorum personelsin bildirim yap o zaman bi görevinde bu. herkes herşeyi bi anda takip edemez bunu bil....
  • tabi herşeyi güvenlik takip edecek size tebliğ edilmedimi herhangi bir olay veya gözünüze çarpan bişey olduğunda güvenlik birimlerine ileteceksiniz diye...
  • Bu haberi duyan Jetski-Bluesky A.Ş. yönetim kurulu başkanı sayın mehmet bey kesin alır bir tane elektrikli araç.
  • ahl nin şarj istasyonundan önce daha acil şeylere ihtiyacı var.. örneğin trafik polisi...ahl ye gelen yolların sağı,solu,altı,üstü,dünya ticaret merkezinden ve e 5 den gelen yoldan başlayarak hatta vip e giden yolun bile üstü açık otopark olmuş ,millet utanmadan bir kazaya sebep olurum demeden viraja park eder olmuş ortalıkta 1 tane allah için trafik polisi yok...ayrıca ahl içinde turistlerden para koparmak için apron kartlı-kartsız bir takım tipi bozuklar yolculardan para koparmak için onların zorla bagajlarını taşımaya veya gidecekleri yeri gösterme bahanesiyle resmen yapışıyorlar bunu biz görüyoruz ama ne polis ne güvenlik görmüyor veya görüyorlarda umurlarında değil her zamanki gibi...
  • tam şarjla 160 km yol yapan aracı ben ne yapayım.sürekli priz peşinde mi koşacak insanlar.
  • BENCE, YIL SONUNA KADAR ŞEHİRİÇİ VE ŞEHİRLERARASI BÖLGELERDE ŞARJ NOKTALARI MUTLAKA ÇOĞALTILMALI.ATATÜRK HAVALİMANI NA İKİ TANE YERLEŞTİRİLMESİ ANLAMSIZ..İÇ HATLARDA EN AZ ON ADET DIŞ HATLARDA DA EN AZ ON ADET OLMALI.ÇÜNKÜ,YILIN BAŞINDAN BERİ PARK YERİ BULMAKTA ZORLANDIĞIMIZ BİR YERDE, İLGİLİ ŞARJ PRİZLERİNE ULAŞMAK OLDUKÇA ZOR OLACAK!!! MUTLAKA ÖNLEM ALINMALI.SAYGILAR.
Türkiye, Bursa’daki Oyak Renault otomobil fabrikalarında üretilen Fluence marka otomobillerle birlikte elektrikli araçlarla tanıştı. Petrol fiyatlarının giderek yükseldiği dönemde birçok araç sahibi elektrikli araçları dört gözle beklerken bu araçların kullanımı için çeşitli noktalara elektrikli şarj istasyonları da kurulmaya devam ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İstanbul Enerji tarafından İstanbul’un farklı bölgelerinde 10'a yakın şarj noktası kuruldu.

Türkiye’nin en büyük kapalı otoparklarından birine sahip Atatürk Havalimanı otoparkına da iki adet elektrikli araç şarj istasyonu yerleştirildi. İstasyonlardan biri dış hatlar diğeri ise iç hatlar terminali otoparkına konuldu.

12 kilogram ağırlığındaki elektrikli şarj ünitesi 35-40 dakikada aracın bataryasının yüzde 80’ini dolduracak. Yolcular, şarj noktalarından ücretsiz faydalanabilecek.

100 KM’DE 2.7 LİRA HARCIYOR
İstanbul’da 2015’e kadar 40 bin elektrikli araç trafiğe çıkacak. Resmi gazetede Yayımlanarak Yürürlüğe Giren Karara göre, elektrikli Arabalar, motor gücüne göre yüzde 3, yüzde 7 ve yüzde 15 olmak üzere 3 ayrı kategoride vergilendirilecek.

Bursa'da üretilen Elektrikli Renault Fluence 'nin fiyatı Avrupa’daki satış fiyatı ile hemen hemen aynı olacak.Avrupa’daki satış fiyatı 21.300 Euro olan Elektrikli Renault Fluence , 100 km’de 2.70 TL. elektrik harcıyor. Araçlar tam şarj edildiğinde 160 km yol yapabiliyor.

DIŞARDA ÖDEME NOKTASI KALDIRILDI
Bu arada Atatürk Havalimanı’nda özellikle yaz aylarında otopark çıkışlarında yaşanan yoğunluğu azaltmak için otopark dışındaki ödeme noktası kaldırıldı. İki adet ödeme noktasından biri kaldırılırken onun yerine otomatik bariyer konuldu. TAV yetkilileri, otopark çıkışında sıkışma olmaması için böyle bir uygulamaya gittiklerini kaydederek otoparkı kullanan yolculardan ödemelerini otopark içinde yapmalarını istedi.

©AirportHaber.com ÖZEL HABER





ATATÜRK HAVALİMANI’NA ELEKTRİKLİ ŞARJ İSTASYONU

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 13 yıl önce
Kıymetli arkadaşlarım belirttiğiniz bölgelerde yeterince ve hatta fazlası il e polis ve güvenlik görevlisi mevcuttur.Ve fakat çeşitli sebepler ile görmezden gelmektedirler bu usulsüzlükleri ve kanunsuzlukları.Velhasıl onlarında ödeyecekleri ev,araba,arsa ve bilumum taksitleri vardır.Anladınız siz onu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ILETSEN NE OLUR ILETMESEN NE??? THY SERVISI KAZA YAPTI 3 KISI OLDU 1 HAFTA SONRA SERVISE BINDIK SOFOR B KAPISINDAN ALANA GIDERKEN 100 KM HIZA CIKTI SERVISTEN ININCE POLISE SOYLEDIK GEREKENI YAPIN LUTFEN DEDIK POLIS DE BIZE BEN SIZIN ISINIZE KARISIYOR MUYUM?? BEN GORMEDIGIM BIR SEY ICIN ISLEM YAPAMAM COK ISTIYORSANIZ GIDIN KARAKOLA SIKAYETCI OLUN DEDI...HAL BOYLEYKEN KIMI KIME SIKAYET EDECEKSINIZ KI???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kac kere gordugumuz sorunlari gerekli yerlere ilettik ilettik..sonuc??? koskoca bir hic...hep ayni cevaplar , bakariz,hallederiz,onlar ufak seyler vs gibi...yetkililer dogru duzgun is yapsalar kimsenin onlari ikaz etmelerine gerek kalmaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sen ne iş yaparsın sanıyorum personelsin bildirim yap o zaman bi görevinde bu. herkes herşeyi bi anda takip edemez bunu bil....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tabi herşeyi güvenlik takip edecek size tebliğ edilmedimi herhangi bir olay veya gözünüze çarpan bişey olduğunda güvenlik birimlerine ileteceksiniz diye...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu haberi duyan Jetski-Bluesky A.Ş. yönetim kurulu başkanı sayın mehmet bey kesin alır bir tane elektrikli araç.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ahl nin şarj istasyonundan önce daha acil şeylere ihtiyacı var.. örneğin trafik polisi...ahl ye gelen yolların sağı,solu,altı,üstü,dünya ticaret merkezinden ve e 5 den gelen yoldan başlayarak hatta vip e giden yolun bile üstü açık otopark olmuş ,millet utanmadan bir kazaya sebep olurum demeden viraja park eder olmuş ortalıkta 1 tane allah için trafik polisi yok...ayrıca ahl içinde turistlerden para koparmak için apron kartlı-kartsız bir takım tipi bozuklar yolculardan para koparmak için onların zorla bagajlarını taşımaya veya gidecekleri yeri gösterme bahanesiyle resmen yapışıyorlar bunu biz görüyoruz ama ne polis ne güvenlik görmüyor veya görüyorlarda umurlarında değil her zamanki gibi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tam şarjla 160 km yol yapan aracı ben ne yapayım.sürekli priz peşinde mi koşacak insanlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
BENCE, YIL SONUNA KADAR ŞEHİRİÇİ VE ŞEHİRLERARASI BÖLGELERDE ŞARJ NOKTALARI MUTLAKA ÇOĞALTILMALI.ATATÜRK HAVALİMANI NA İKİ TANE YERLEŞTİRİLMESİ ANLAMSIZ..İÇ HATLARDA EN AZ ON ADET DIŞ HATLARDA DA EN AZ ON ADET OLMALI.ÇÜNKÜ,YILIN BAŞINDAN BERİ PARK YERİ BULMAKTA ZORLANDIĞIMIZ BİR YERDE, İLGİLİ ŞARJ PRİZLERİNE ULAŞMAK OLDUKÇA ZOR OLACAK!!! MUTLAKA ÖNLEM ALINMALI.SAYGILAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000