12 Şubat 2014, Çarşamba 14:46:46

ATATÜRK HAVALİMANI GENİŞLEYECEK

Türkiye’nin en yoğun yolcu trafiğine sahip havalimanı Atatürk Havalimanı’nın işletme hakkını elinde bulunduran TAV Havalimanları Holding’in CEO’su Sani Şener, yapımı henüz başlamayan üçüncü havalimanında gecikme olasılığına karşın, Atatürk Havalimanı’nda genişleme projesi üzerinde çalıştıklarını söyledi.
  • ahl genişlemesini sabiha gökçen yapılmadan önce alternatif olarak tartışıyorduk biz 90'larda ..ahl genişlemesi kaçınılmaz bir aciliyetti ve hala öyle..
  • Hani şubat ayında İzmir Adnan Menderes Havalimanı açılacaktı? Birden gündemden düştü mü? Anlattıkları her şey kuru sıkı.
  • yorumlarda sanki AHL yi TAV tek başına yönetiyormuş gibi gösterilmiş, kendi karar almış gibi. Bilmeyenler için yazıyorum, durum öyle değil, TAV sadece terminali işletir, devlet diyorki biz önlemimizi alıyoruz sizde alın önleminizi , TAV ın yaptığı da budur.
  • yaptım oldu
  • 3. havalimanının şart olduğunu hepimiz biliyoruz hüloğğcular bunu görmemekte ne kadar ısrar edeceksiniz? gezide çıkıp sadece ağaç demedik, bu işleri ağaçları kesmeden, doğayı yok etmeden yapmaya çalışın, istanbul'un kontrolsüz büyümesine bir çözüm bulun dedik. ama sizin tek konuştuğunuz yok engelleniyor yok lobi var yok vatan hainisiniz vs vs. 2 tane grafik çiziminden başka ne var 3. havalimanı ile elinizde de tarih veriyorsunuz buradan? hayatında siteden başka bir şey yapmamış müteahhitlere verilen ihaleyle bu havalimanı çat diye olur biter biz de dünya devi oluruz mu sanıyorsunuz? açın okuyun bakalım yeşilköy'e ilk hangarı, ilk pisti hangi millet yapmış. konuşmaya gelince herşey kolay, 13 yıldır meydan sizin, istanbul da sizin. yapın da görelim şu havalimanınızı da utanalım, siz yeter ki yapın, biz utanmaya hazırız.
  • 3.havalimanı hayalden öte değil.Önce ekonomine bir bak sonra hayal kur.
  • Birazda personelini düşünensen....
  • bi haberin başlığına bakıyorum bi haberin içeriğine bakıyorum hiçbirşey anlamıyorum.tamam genişleyecek demişsin iyi güzel de hiç mi ayrıntı yok elinde ?.ayrıntı yoksa haber niteliği taşıyan şey ne burda ? .evden ben de yazarım ''atatürk havalimanı genişleyecek'' diye.anladığım kadarıyla ; baktınız ki olmamış, haber biraz uzasın diye altına döşemişsiniz ÇED kararıyla ilgili gelişmeleri.lütfen balon haber yapmayalım sayın airporthaber editörleri.havacılık camisaından binlerce insanın takip ettiği bir siteye yakışmayan hareketler bunlar.
  • Keske personelin sorunlarina da caba gosterseler daha fazla yani hak etikleni verseler .
  • kimse kusura bakmasın öyle ya da böyle 3. havalimanı yapılacak..hem de türk firmalarının oluşturduğu bir konsorsiyum yapacak o kadar..bu kadar engel çıkartan ikinci bir ülke yoktur. benzeri görülmemiş ülke gelişecek büyüyecek daha fazla uçak gelecek daha fazla ticaret daha fazla döviz gelecek. ama üç beş tane ağaç için ortalığı yakıp yıkanların yatacak yeri yok.tıpkı Marmaray da olduğu gibi hadi sistemi kiliteleyim deyip acil butonuna basan vatan hainleri gibi..ondan sonra da haberlerde sistem arızalı deyip haber yapanlar da vatan hainlerne kapak olsun..

TAV Havalimanları Holding CEO'suSani Şener, “Üçüncü havalimanında öngörülen gecikme olasılığı karşısında Atatürk Havalimanı’nda genişleme projesi üzerinde çalışıyoruz.” dedi. İstanbul’un yeni havalimanı için, idare mahkemesinin önceki gün aldığı Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu raporunun yürütmesini durdurma kararının proje süresini uzatabileceği değerlendirmelerine karşılık hükümet, kararın süreci etkilemeyeceğini ve kısa sürede konunun çözüleceğini belirtiyor.

3. havalimanıyla ilgili verilen ÇED olumlu raporunun kararını onaylayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na dava açılmıştı. 3. havaalanı projesinin tarımsal alanları yok edeceği, doğal hayatı olumsuz etkileyeceği, iklim değişikliğini hızlandıracağı, gürültü ve elektromanyetik kirlilik oluşturacağı, orman alanlarını yok edeceği ve içme suyu havzalarına zarar vereceği yönündeki ÇED raporunun, görüşlere açılması gereken 10 günlük süre dolmadan havalimanı projesinin ihaleye çıktığı gerekçesiyle, ÇED olumlu kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali istendi. Dava dosyasını görüşen İstanbul 4. İdare Mahkemesi de, 21 Ocak’ta aldığı kararla, ÇED olumlu kararının yürütmesini durdurdu. Mahkeme bu kararıyla, 3. havaalanı projesinin ihaleye çıkmasına yol açan ÇED olumlu kararının yürütmesini, alanda yapılacak keşif ve bilirkişi raporunun mahkemede incelenmesine kadar durdurmuş oldu. Keşif ve bilirkişi raporu isteyen mahkeme, belgeleri inceledikten sonra ihalenin yürütmesinin durdurulması kararını yeniden değerlendirecek.

Ancak İstanbul Dördüncü İdare Mahkemesi, İstanbul yeni havalimanı projesi için ÇED olumlu raporunun yürütmesini durdururken, proje takvimin gerisine düşme riskiyle karşı karşıya kalabileceği ifade ediliyor. Hükümet, ihalesi geçen yıl mayısta gerçekleştirilen yeni havalimanına ilişkin dört etaplı projede, birinci etabın 2016, tamamının 2018’de faaliyete geçmesini hedeflerken, TAV’ın Atatürk Havalimanı’nda 2021’e kadar işletme hakkı bulunuyor.

ATATÜRK HAVALİMANI GENİŞLEYECEK

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

hamburg/tolga ~ 10 yıl önce
ahl genişlemesini sabiha gökçen yapılmadan önce alternatif olarak tartışıyorduk biz 90'larda ..ahl genişlemesi kaçınılmaz bir aciliyetti ve hala öyle..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
izmirli ~ 10 yıl önce
Hani şubat ayında İzmir Adnan Menderes Havalimanı açılacaktı? Birden gündemden düştü mü? Anlattıkları her şey kuru sıkı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ist ahl ~ 10 yıl önce
yorumlarda sanki AHL yi TAV tek başına yönetiyormuş gibi gösterilmiş, kendi karar almış gibi. Bilmeyenler için yazıyorum, durum öyle değil, TAV sadece terminali işletir, devlet diyorki biz önlemimizi alıyoruz sizde alın önleminizi , TAV ın yaptığı da budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ABC ~ 10 yıl önce
yaptım oldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
november mike yankee ~ 10 yıl önce
3. havalimanının şart olduğunu hepimiz biliyoruz hüloğğcular bunu görmemekte ne kadar ısrar edeceksiniz? gezide çıkıp sadece ağaç demedik, bu işleri ağaçları kesmeden, doğayı yok etmeden yapmaya çalışın, istanbul'un kontrolsüz büyümesine bir çözüm bulun dedik. ama sizin tek konuştuğunuz yok engelleniyor yok lobi var yok vatan hainisiniz vs vs. 2 tane grafik çiziminden başka ne var 3. havalimanı ile elinizde de tarih veriyorsunuz buradan? hayatında siteden başka bir şey yapmamış müteahhitlere verilen ihaleyle bu havalimanı çat diye olur biter biz de dünya devi oluruz mu sanıyorsunuz? açın okuyun bakalım yeşilköy'e ilk hangarı, ilk pisti hangi millet yapmış. konuşmaya gelince herşey kolay, 13 yıldır meydan sizin, istanbul da sizin. yapın da görelim şu havalimanınızı da utanalım, siz yeter ki yapın, biz utanmaya hazırız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
3.havalimanı hayalden öte değil.Önce ekonomine bir bak sonra hayal kur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sait ~ 10 yıl önce
Birazda personelini düşünensen....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ya kardeşim ~ 10 yıl önce
bi haberin başlığına bakıyorum bi haberin içeriğine bakıyorum hiçbirşey anlamıyorum.tamam genişleyecek demişsin iyi güzel de hiç mi ayrıntı yok elinde ?.ayrıntı yoksa haber niteliği taşıyan şey ne burda ? .evden ben de yazarım ''atatürk havalimanı genişleyecek'' diye.anladığım kadarıyla ; baktınız ki olmamış, haber biraz uzasın diye altına döşemişsiniz ÇED kararıyla ilgili gelişmeleri.lütfen balon haber yapmayalım sayın airporthaber editörleri.havacılık camisaından binlerce insanın takip ettiği bir siteye yakışmayan hareketler bunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KESKE ~ 10 yıl önce
Keske personelin sorunlarina da caba gosterseler daha fazla yani hak etikleni verseler .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 10 yıl önce
kimse kusura bakmasın öyle ya da böyle 3. havalimanı yapılacak..hem de türk firmalarının oluşturduğu bir konsorsiyum yapacak o kadar..bu kadar engel çıkartan ikinci bir ülke yoktur. benzeri görülmemiş ülke gelişecek büyüyecek daha fazla uçak gelecek daha fazla ticaret daha fazla döviz gelecek. ama üç beş tane ağaç için ortalığı yakıp yıkanların yatacak yeri yok.tıpkı Marmaray da olduğu gibi hadi sistemi kiliteleyim deyip acil butonuna basan vatan hainleri gibi..ondan sonra da haberlerde sistem arızalı deyip haber yapanlar da vatan hainlerne kapak olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000