23 Şubat 2010, Salı 15:00:21

ATATÜRK HAVALİMANI GENİŞLETME ÇALIŞMALARI BİTTİ(FOTO)

İstanbul Atatürk Havalimanı İç ve Dış Hatlar Terminali genişletme projesinde yolcu bekleme salonları ve köprüler yolcuların kullanımına sunuldu.224, 225 ve 226 numaralı yolcu köprüleri ile geliş – gidiş yolcu salonları ve de 501, 502, 503 ile 504 “Remote Gate” yolcu salonlarında hizmete başlandı...
  • Arkadaşlar, yeni gate lerin amacı şu. Artan iç hatlar yolcu trafiği sebebi ile dış hatlardan bazı gatelerin (201-202-203 ) iç hatlara kaydırılması ve dış hatlardaki gatelerin sayısının korunması.. Önce bilgi, sonra yorum..
  • Çok da gerekli olduğunu sanmıyorum. Kapıların kullanımı çok efektif yapılmıyor ki yeni kapılara gerek olsun. alandaki yer trafiği yüzünden sabah uçakları taxi yolunda yolcu alıyor. Esas bunu çözsünler. Bana kalırsa TAV ın yaptığı yeni terminal binasının coğrafi yerleşimi bile daha iyi olabilir. Google earth den bakınca anlıyorsunuz. Sanra yer sıkıntısı diye askeri araziye dikin gözünüzü. Kargo operasyonunun Çorlu ya gitmesi lazım!
  • ya arkadas ne anlatmak istemişsin turkcen anlasılmıyor kusura bakma.. ayrıca bize ornek gosterdigin gatwick olmasın ??
  • Londra'da Gatewake havalimanı mı açıldı..? Eh, hayırlı uğurlu olsun derim...
  • cafe ve ticari alan yaratma olayı....
  • planlamacılar stratejik düşünmüyorlar bakın limanın park yeri yerleşmesine alanlar ne kadar hovardaca kullanıldığını plansız ve proğramsız olduğunu birde londranın gatewake hava limanını inceleeyin dar alandaki kısa paslaşmaları göreceksiniz.ne kadar düzenli ve ekonomik ter kullanım tasarımının olduğunu ama nerede o kafa nered o vizyon günü kurtamak derler buna bakın yeni yapılan giriş aslında bir park yeri alanı taksi duraklarının yeri aslında uçak park yeri olacak özellikte kargo binaları sayda say bu düşünce olmayınca ne oluyor thy ye antalya gökçen gibi yerleri bese yapıyor.neden park yeri yok bence yanlış uygulama caminin olduğu yer park yeri camiyi başak yere yap.boş alan dolu cenevre hava limanı park yerleri örnek alınabilir
  • alkış şak şak şak şakkkk önce yak yık sonra otur terminali uzat. iyi de neyi çözecek şimdi bu hala anlamış değilim. dar boğaz mıydı ki terminal kapasitesi hava tarafı kapasite de arttı mı... e artık tav bunun içilişini yapar boy boy da resimleri basar...
  • En azından Uçaklar Taxi Yoluna Parketmez ve pushback yapan uçaklar birbirine çarpmaz ve güvenli, emniyetli operasyonlar olur. Gecikme olsun apron kazası olmasın yeter ki.
  • uçak inemedikten sonra 100 köprü olsa neye yarar

TAV Havalimanları Holding’in bağlı ortaklığı TAV İstanbul Terminal İşletmeciliği A.Ş., Atatürk Havalimanı İç ve Dış Hatlar Terminali gelişim projesi kapsamında Dış Hatlar’daki üç ilave yolcu köprüsünü, yiyecek içecek alanlarıyla birlikte geliş gidiş yolcu salonlarını ve ilave dört yolcu çıkış kapısını (bus gate) da yolcuların hizmetine sundu.

TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, “Atatürk Havalimanı’nda 2009 yılında yaklaşık 30 milyon yolcu ağırladık. Yolcularımıza ve havayollarına sunduğumuz hizmetin kalitesini artırmak amacıyla başladığımız Gelişim Projesi’nde bugün itibarıyla 224, 225 ve Boeing 777 tipi uçakların yolcu biniş ve çıkışlarını hızlandırmak amacıyla yolcu geçişi çift tünelli olarak yapılan 226 numaralı köprüleri hizmete aldık. Böylece geliş gidiş yolcu salonlarımız ve bizim “bus gate” olarak adlandırdığımız dört yolcu çıkış kapımız da yolcularımızın hizmetine sunuldu” dedi. Ünlü, projede 1250 araçlık açık otopark ve İç Hatlar’da 3 yolcu köprüsünün de daha önce hizmete açılmasını hatırlatarak “İç ve Dış Hat Terminalleri’nde yolcularımıza sunduğumuz konfor ile otoparkta sunduğumuz hizmet kalitesinde ve hava yollarına sağladığımız hizmette ivme kazanacağız” dedi.

 

Yeni Salonlar

Yeni Salonlar

Yeni Salonlar

Yeni Salonlar

Yeni Salonlar

Yeni Salonlar

 

ATATÜRK HAVALİMANI GENİŞLETME ÇALIŞMALARI BİTTİ(FOTO)

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşlar, yeni gate lerin amacı şu. Artan iç hatlar yolcu trafiği sebebi ile dış hatlardan bazı gatelerin (201-202-203 ) iç hatlara kaydırılması ve dış hatlardaki gatelerin sayısının korunması.. Önce bilgi, sonra yorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Çok da gerekli olduğunu sanmıyorum. Kapıların kullanımı çok efektif yapılmıyor ki yeni kapılara gerek olsun. alandaki yer trafiği yüzünden sabah uçakları taxi yolunda yolcu alıyor. Esas bunu çözsünler. Bana kalırsa TAV ın yaptığı yeni terminal binasının coğrafi yerleşimi bile daha iyi olabilir. Google earth den bakınca anlıyorsunuz. Sanra yer sıkıntısı diye askeri araziye dikin gözünüzü. Kargo operasyonunun Çorlu ya gitmesi lazım!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ya arkadas ne anlatmak istemişsin turkcen anlasılmıyor kusura bakma.. ayrıca bize ornek gosterdigin gatwick olmasın ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Londra'da Gatewake havalimanı mı açıldı..? Eh, hayırlı uğurlu olsun derim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
cafe ve ticari alan yaratma olayı....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
planlamacılar stratejik düşünmüyorlar bakın limanın park yeri yerleşmesine alanlar ne kadar hovardaca kullanıldığını plansız ve proğramsız olduğunu birde londranın gatewake hava limanını inceleeyin dar alandaki kısa paslaşmaları göreceksiniz.ne kadar düzenli ve ekonomik ter kullanım tasarımının olduğunu ama nerede o kafa nered o vizyon günü kurtamak derler buna bakın yeni yapılan giriş aslında bir park yeri alanı taksi duraklarının yeri aslında uçak park yeri olacak özellikte kargo binaları sayda say bu düşünce olmayınca ne oluyor thy ye antalya gökçen gibi yerleri bese yapıyor.neden park yeri yok bence yanlış uygulama caminin olduğu yer park yeri camiyi başak yere yap.boş alan dolu cenevre hava limanı park yerleri örnek alınabilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
alkış şak şak şak şakkkk önce yak yık sonra otur terminali uzat. iyi de neyi çözecek şimdi bu hala anlamış değilim. dar boğaz mıydı ki terminal kapasitesi hava tarafı kapasite de arttı mı... e artık tav bunun içilişini yapar boy boy da resimleri basar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
En azından Uçaklar Taxi Yoluna Parketmez ve pushback yapan uçaklar birbirine çarpmaz ve güvenli, emniyetli operasyonlar olur. Gecikme olsun apron kazası olmasın yeter ki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
uçak inemedikten sonra 100 köprü olsa neye yarar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000