15 Temmuz 2009, Çarşamba 15:12:29

AHL'NİN KÂBUSU SONA ERECEK Mİ?

Atatürk Havalimanı'nın 06/24 olarak adlandırılan kısa pistinin uzatılmasına ilişkin ihale bugün yapıldı. Pist için 5 ayrı teklif verildi.
  • 250 mt lik uzatımın pahalı olmasının sebebi aşırı kot farkından dolayı dolgu maliyetlerinin fazlalığı. Bilgi sahibi olmadan yorum yapmayın...
  • Keşke dubai havaalanını görmeseydim keşke malezya havaalanını görmeseydim belki o zaman inanırdım istanbul'un günün birinde dünyanın en önemli HUB'larından biri olacağına.elin taylandlısı 5 milyar dolar harcayıp havaalanı yapıyor biz koskoca osmanlı torunları! kıytırık bir pisti 250 mt uzatmayı bile başaramıyoruz.
  • bu işin keyfi iyice kaçtı..250 metre için keyif kaçırmaya gerek yok..ah nerde eski çetçiler.
  • Kontrolör ilan edilmiş minimaların altında hava trafiğini yöneterek iyi kontrolör olmaz. Bilmeden herkes sıyırıyor. Avrupada amerikada 3 mille uçaklar iniyor ancak adamların alt yapısına bakın birde bizimkine bakın. Chart okumayı biliyorsanız chartları bir karşılaştırın. Bu arada kalkmadan önce bir saat tutun sizden önceki medium uçak ile kalkış izniniz arasında 2 dk varmı acaba? Peki ya öndeki heavy ise 3 dk varmı? Şimdi trafik hızlı değil diyorsunuz ama olayın detaylarından haberiniz yok yine. Vortex yaşarsanız bu yazdıklarım aklınıza gelir. Umarım öyle birşey olmaz. Yeterli eğitim, sosyal hak ve alt yapı sağlandıktan sonra avrupa amerika nereyle kıyaslarsanız kıyaslayın ancak şu anda kıyaslayacağınız ülkeyi afrikadan seçmenizi öneririm.
  • yıkık bir harabeden farkı yo0k .ayrıca şu hala inşaat halinde olan kule ne zaman bitcek .
  • "Emirates777" başlığıyla yazan arkadaş bir şeyler biliyor ama maalesef eksik ve yanlış biliyor. Yapılacak iş sadece pisti 250m uzatmaktan ibaret değil. -Öyle olsaydı bile bu rakama yakın bir maliyet çıkabilirdi. Eskiyi yeniden yapmak, sıfırdan yapmaktan her zaman için daha pahalı. Ayrıca hiçbir gider, 06/24'ün ilk yapıldığı zamanki değerlerinde değil. Mesela akaryakıt.- Pistin ortasındaki, bizlerin korkulu rüyası olan malum gedik de bu süreçte doldurulacak. Keşke aynı özveri, paralel piste engel olan "shelter"ler konusunda da gösterilebilse!
  • Uzatsan ne olacak. Halkına kapalı bir havaalanı işte. Eskiden bir uçağın inişini seyretmek için dursan asker düdük çalardı. Hala var mı bilmem. Başında da Atatürk'ün ismi var! Halkına açık bir seyir terası bile yok! Elalem özel toprak doldurup tepe yapıyor uçakları seyretsinler diye. Tayland'lı golf oynuyor taxiwaylerin etrafında yemyeşil çimlerin içinde. Çim dikip sulamak, bakımına yapmak bizim için çok zor tabii. Sizleri bilmem ben utanıyorum bu halinden.
  • AHL, zaten işi bitmiş bir havaalanı. Yolun ötesine, Ataköy tarafına viyadüklerle geçselerdi zamanında, hem muazzam bir parking alanı kazanılacaktı hem de 50 yıl daha idare eder duruma gelecekti, ve de paralel pisti birbirine bu kadar yakın yapmak zorunda kalmazlardı. Başı yanlış sonu yanlış. 250m uzatacakmış, uzat ne fark eder ki. Şimdi dünya ekonomisi yerlerde süründüğü için trafik az. Yarın işler düzelince nereye park edeceksin? Daracık alan! Binaları yapmakla olmuyor bu işler. Bakınca insan utanıyor, sarı sarı otlar, bir sürü abuk uçak hangarlar sağı solu sökülmüş.
  • italyancası olan arkadas (hakan veya ercü olabilir) gercekten canla basla trafigi hızlandırmak icin ugrasıyorlar. 18L pist basında katedisleri hızlandırmak bile bizleri mutlu edebilir. buda bir gayrettir. birde go-around sebebini ısrarla sormak neden acaba. biraz daha sabredip bizlerinde go-aroundan sonra yapılması gereken acil işlerimizi bitirmemiz beklensede yaklasma kontrola gectikten sonra sorulsa olmazmı. Hepimize emniyetli uçuşlar ve DHMİ personeli arkadaslara bol sabır, gayretleri icinde sukranlar. TK KPT.
  • dunyanın hic biryerinde boyle bir hava trafik idaresi yoktur. kule ve yaklasma kontrol gordugumuz kadarıyla her ekipte ayrı bir anlayısla idare ediliyor.Saat 14:45 18L pist basında 11 ucak bekliyoruz. kalkan ucak KLM. ardından 18L inise gelen TK 7.6 nm"da (TCAS). Ve biz sadece pisti katetmek icin TK"nın inmesini bekliyoruz. normalde avrupa veya ortaasyada dahi 2-3 milde katedis ve kalkıs verilir. katedis ancak TK"nın inisini takiben verildi. kalkıs icin ise diger trafigin kalkısını (5.5nm) bekledik. bu sadece bize eziyet degil. milletin yakıtına yazık. Ancak baska bir ekip ise bundan farklı olarak son derece iyi bir yonetimle avrupai bir tarzda yonetim segiliyor. hele italyancası iyi olan bir arkadas var. sanırım onun bulundugu ekip

İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki 06/24 pistinin 250 metre uzatılarak 2 bin 650 metreye çıkarılması ve pistteki çatlakların onarımı işi ihalesi bugün yapıldı.

En düşük teklifi 179 milyon 480 bin lira ile Eko İnşaat verdi. Teklifler idari, mali, teknik ve hukuki yönden incelendikten sonra geçerli teklifler içerisinden en uygun teklifin belirlenmesinin ardından alınan karar firmalara bildirilecek. Pistin onarımı işine hava trafiğinin azaldığı Ekim ayında başlanmasını planlıyor. Pistin 250 metre uzatılması işleminin ise gelecek yıl Mart ayında yapılması hedefleniyor.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen ihalede, yeterlilik alan Makyol İnşaat-İntaş İnşaat ortak girişimi, TAV Holding A.Ş, Eko İnşaat, Mön İnşaat-IC İçtaş-Ece Tur ortak girişimi ile Yüksel İnşaat-YDA İnşaat ortak girişimi teklif verdi.

Teklif dosyalarının kontrollerinin ardından ihale komisyonu başkanı DHMİ Malzeme Dairesi Başkanı Hasan Kocagöz, firmaların mali tekliflerini açıkladı.

İhalede, Mön İnşaat-IC İçtaş-Ece Tur ortak girişimi 201 milyon 365 bin lira, Eko İnşaat 179 milyon 480 bin lira, TAV Holding A.Ş. 188 milyon 423 bin lira, Yüksel İnşaat-YDA İnşaat ortak girişimi 206 milyon 999 bin 181 lira ve Makyol İnşaat-İntaş İnşaat ortak girişimi ise 197 milyon 108 bin 485 lira teklif etti.

Projenin yaklaşık maliyetinin 204 milyon 300 bin 277 lira olduğunu ifade eden Hasan Kocagöz, “Teklifler idari, mali, teknik ve hukuki yönden incelenecek. Geçerli teklifler içerisinden en uygun teklifin belirlenmesinin ardından alınan karar firmalara bildirilecek. Değerlendirmenin iki hafta içerisinde tamamlanması planlanıyor” diye konuştu.
    
DHMİ, kısa olması nedeniyle sık sık pistten çıkma sorunlarının yaşandığı Atatürk Hava Limanı'ndaki 06/24 pistinin onarımı ve 250 metre uzatılması işine, hava trafiğinin azaldığı Ekim ayında başlanmasını planlıyor. Pistin onarım çalışmaları sırasında bir ay süreyle kapatılması öngörülüyor. Bu süre içinde pistin uzatılacağı 250 metrelik alana da dolgu malzemesi dökülecek. Pistin 250 metre uzatılması işleminin ise gelecek yıl mart ayında yapılması hedefleniyor.

AHL'NİN KÂBUSU SONA ERECEK Mİ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 15 yıl önce
250 mt lik uzatımın pahalı olmasının sebebi aşırı kot farkından dolayı dolgu maliyetlerinin fazlalığı. Bilgi sahibi olmadan yorum yapmayın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Keşke dubai havaalanını görmeseydim keşke malezya havaalanını görmeseydim belki o zaman inanırdım istanbul'un günün birinde dünyanın en önemli HUB'larından biri olacağına.elin taylandlısı 5 milyar dolar harcayıp havaalanı yapıyor biz koskoca osmanlı torunları! kıytırık bir pisti 250 mt uzatmayı bile başaramıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bu işin keyfi iyice kaçtı..250 metre için keyif kaçırmaya gerek yok..ah nerde eski çetçiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Kontrolör ilan edilmiş minimaların altında hava trafiğini yöneterek iyi kontrolör olmaz. Bilmeden herkes sıyırıyor. Avrupada amerikada 3 mille uçaklar iniyor ancak adamların alt yapısına bakın birde bizimkine bakın. Chart okumayı biliyorsanız chartları bir karşılaştırın. Bu arada kalkmadan önce bir saat tutun sizden önceki medium uçak ile kalkış izniniz arasında 2 dk varmı acaba? Peki ya öndeki heavy ise 3 dk varmı? Şimdi trafik hızlı değil diyorsunuz ama olayın detaylarından haberiniz yok yine. Vortex yaşarsanız bu yazdıklarım aklınıza gelir. Umarım öyle birşey olmaz. Yeterli eğitim, sosyal hak ve alt yapı sağlandıktan sonra avrupa amerika nereyle kıyaslarsanız kıyaslayın ancak şu anda kıyaslayacağınız ülkeyi afrikadan seçmenizi öneririm.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
yıkık bir harabeden farkı yo0k .ayrıca şu hala inşaat halinde olan kule ne zaman bitcek .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
"Emirates777" başlığıyla yazan arkadaş bir şeyler biliyor ama maalesef eksik ve yanlış biliyor. Yapılacak iş sadece pisti 250m uzatmaktan ibaret değil. -Öyle olsaydı bile bu rakama yakın bir maliyet çıkabilirdi. Eskiyi yeniden yapmak, sıfırdan yapmaktan her zaman için daha pahalı. Ayrıca hiçbir gider, 06/24'ün ilk yapıldığı zamanki değerlerinde değil. Mesela akaryakıt.- Pistin ortasındaki, bizlerin korkulu rüyası olan malum gedik de bu süreçte doldurulacak. Keşke aynı özveri, paralel piste engel olan "shelter"ler konusunda da gösterilebilse!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Uzatsan ne olacak. Halkına kapalı bir havaalanı işte. Eskiden bir uçağın inişini seyretmek için dursan asker düdük çalardı. Hala var mı bilmem. Başında da Atatürk'ün ismi var! Halkına açık bir seyir terası bile yok! Elalem özel toprak doldurup tepe yapıyor uçakları seyretsinler diye. Tayland'lı golf oynuyor taxiwaylerin etrafında yemyeşil çimlerin içinde. Çim dikip sulamak, bakımına yapmak bizim için çok zor tabii. Sizleri bilmem ben utanıyorum bu halinden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
AHL, zaten işi bitmiş bir havaalanı. Yolun ötesine, Ataköy tarafına viyadüklerle geçselerdi zamanında, hem muazzam bir parking alanı kazanılacaktı hem de 50 yıl daha idare eder duruma gelecekti, ve de paralel pisti birbirine bu kadar yakın yapmak zorunda kalmazlardı. Başı yanlış sonu yanlış. 250m uzatacakmış, uzat ne fark eder ki. Şimdi dünya ekonomisi yerlerde süründüğü için trafik az. Yarın işler düzelince nereye park edeceksin? Daracık alan! Binaları yapmakla olmuyor bu işler. Bakınca insan utanıyor, sarı sarı otlar, bir sürü abuk uçak hangarlar sağı solu sökülmüş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
italyancası olan arkadas (hakan veya ercü olabilir) gercekten canla basla trafigi hızlandırmak icin ugrasıyorlar. 18L pist basında katedisleri hızlandırmak bile bizleri mutlu edebilir. buda bir gayrettir. birde go-around sebebini ısrarla sormak neden acaba. biraz daha sabredip bizlerinde go-aroundan sonra yapılması gereken acil işlerimizi bitirmemiz beklensede yaklasma kontrola gectikten sonra sorulsa olmazmı. Hepimize emniyetli uçuşlar ve DHMİ personeli arkadaslara bol sabır, gayretleri icinde sukranlar. TK KPT.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
dunyanın hic biryerinde boyle bir hava trafik idaresi yoktur. kule ve yaklasma kontrol gordugumuz kadarıyla her ekipte ayrı bir anlayısla idare ediliyor.Saat 14:45 18L pist basında 11 ucak bekliyoruz. kalkan ucak KLM. ardından 18L inise gelen TK 7.6 nm"da (TCAS). Ve biz sadece pisti katetmek icin TK"nın inmesini bekliyoruz. normalde avrupa veya ortaasyada dahi 2-3 milde katedis ve kalkıs verilir. katedis ancak TK"nın inisini takiben verildi. kalkıs icin ise diger trafigin kalkısını (5.5nm) bekledik. bu sadece bize eziyet degil. milletin yakıtına yazık. Ancak baska bir ekip ise bundan farklı olarak son derece iyi bir yonetimle avrupai bir tarzda yonetim segiliyor. hele italyancası iyi olan bir arkadas var. sanırım onun bulundugu ekip

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000