12 Nisan 2008, Cumartesi 12:07:51

AHL'DE İZDİHAM YAŞANDI

Atatürk Havalimanı'nda yolcuların unuttuğu; giyim, elektronik, mutfak, süs eşyalarının yanı sıra baston, koltuk değneği ve numaralı gözlüklerin de bulunduğu 3 bin 682 parça eşya vatandaşlar tarafından kapışıldı.

TAV Holding'in 2000 yılından bu yana düzenlediği unutkan yolcular kermesi 13. kez Dış Hatlar Terminali'nde yapıldı. Sadece havalimanı çalışanlar ile ailelerinin katılabildiği kermesten elde edilen 35 bin YTL'lik gelirin ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim bursu sağlamak üzere Türkiye İnsan Kaynakları ve Bilkent Vakfı'na bağışlanacağı belirtildi.

Terminalde unutulan ve bekleme süresi dolarak satışı yapılan eşyalardan elde edilecek gelir, ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim bursu sağlamak üzere Türkiye İnsan Kaynakları ve Bilkent Vakfı'na bağışlanacak. Genç, yaşlı ve çocuklardan oluşan kalabalık, eşyaların satılacağı salon önünde sabahın erken saatlerinden itibaren toplandı.

Kapının açılmasıyla içeriye hücum eden vatandaşlar, 3 bin 682 parça eşyayı yaklaşık 20 dakika içinde silip süpürdü. Yaşanan izdihamda bazı vatandaşlar ezilme tehlikesi atlatırken, kimileri de hiçbir şey alamamanın üzüntüsünü yaşadı.

"Unutulan eşyalardan araba yapılır"

TAV Kayıp Eşya Bürosu Şefi Şenol Koyuncu, "Bir çocuk da siz okutun, bir kitap da sizden" kampanyası adı altında düzenlenen etkinlikte unutkan yolcular sayesinde eğitime katkı yaptıklarını söyledi. Kuyumcu, 2000 yılından bu yana yolcuların unuttuğu eşyalarla bir araba yapılabileceğine dikkat çekerek, "Araba parçalarının hemen hepsi unutuldu. Amacımız öncelikle unutulan eşyaları sahiplerine teslim etmek. Teslim oranımız da yüzde 80" dedi.

TAV, yıllardır düzenlediği eşya kermesinden bu güne kadar elde ettiği ortalama 200 bin YTL'lik geliri ihtiyaç sahibi öğrencilere burs olarak dağıttı.

 kermes

AHL'DE İZDİHAM YAŞANDI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000