15 Şubat 2010, Pazartesi 13:49:17

AHL Gelişim Projesi'nde sona yaklaşıldı

TAV İstanbul Terminal İşletmeciliği A.Ş. ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün (DHMİ) imzaladığı ek sözleşme uyarınca İstanbul Atatürk Havalimanı İç ve Dış Hatlar Terminali genişletilmesini içeren projede sona yaklaşıldı.
  • benim dediğim yerin yolla alakası yok. thy yer işletme otoparkına girmeden önceki kaldırım, geniş kaldırım. orasının acil boşaltım yeriyle alakası yok. tamam madem yasak keyfi uygulamayın herkese uygulayın o zaman. madem o kadar kuralcısınız. b kapısının girişinde park eden ticari ve korsan taksicileri oradan dışarı atın. artı o kadar masraf maliyet yapılarak o yollar genişletildi ama polisin ehl-i keyfiliği yüzünden genişleyen alanlar park yerine döndü. o araçları da kaldırın oradan. biraz yorulacaksınız ama...
  • Orasi acil bosaltim yoludur.Beklemek ve parketmek yasaktir.Thy ucus hekimligi önü olmasi,thy nin park alani olmasi anlamina gelmez. Orada kimler mi bekliyor? Özellikle taksiler ve korsan taksiler ayrica bu aralar havalimanindan yolcusunu alacak kisiler. B kapisindan fidanlik güzergahinda sagli sollu parketmis zat-i muhteremler o bölgeyi otopark olarak benimsediklerinden olsa gerek 100 arabanin sadece 2 tanesinde cep telefonu numarasi birakilmisti. Evet TK nin bir otopark sorunu var ama konunun muhattabi polis degil,kurumunuz ve belediye.Polis vazifesini yapiyor. Cözüm ariyorsaniz,kendi kurumunuza ve belediyeye baski yapin.
  • polis arkadaş. açık açık söylüyorum. thy uçuş hekimliği önündeki alana, hiç bir tabela olmayan yolu kapamayan kaldırımın tepesi olan alana kafanıza göre veya müdürlerinize yaranmak için ceza yazıyormusunuz yazmıyormusunuz??? eğer yasaksa bir tabela olması lazım ki yasak olması çok saçma ve her gün ceza kesilmesi lazım. ki öyle olmadığını siz de çok iyi biliyorsunuz.
  • Agzi olan,bilip bilmeden yazmis yine. Her isteyen istedigi yere gidip uygulama yapamaz. B kapisinda,b kapisindan fidanliga giden yol üzerinde uygulama yapan,arac ceken AHL Emniyet sb. md. trafik ekipleridir.Onlarin yetkileri AHL sinirlari dahilinde gecerlidir. Diger ilcelerin ekipleri AHL mintikasinda uygulama yapamayacagi gibi,AHL ekipleri de dis mintika da uygulama yapamaz. Bizim ekiplerimiz görevlerini yerine getiriyor.Polis sevilmez yazan neden yazmis,cünkü aracini parkedilmez yere hatta direk tabelanin altina parketmistir,araci cekilmistir,ceza yazilmistir.Yine polis haksiz tabi. B kapsini otopark gibi kullanmaya alismis olan arkadaslar,sorun sizinle polis aranizda degil,gidip belediye ile aranizdaki sorunu cözün,yani ku
  • Kıymetli arkadaşlar hiç kendinizi üzmeyin. AHL de polis falan yok. Yollar otopark olmuş gören yok. Ne zamanki başbakan vs biri gelecek o zaman ortaya çıkarlar yolları açarlar. Boruları sadece bizlere öter.
  • polis efendiler rezilliğiniz ortada hadi yorumlasanıza. tabi yüzünüz varsa.artis gibi ortada dolaşacağınıza ceza defterlerinizi açın görevinizi yapın.halkın gözüde nefretide üzerinizde bilesiniz.
  • evet çok güzel otopark yaptınız,güneşli-havalimanı arası ve B kapısı girişi süper bir otopark oldu,personel olarak benim aracımı otoparkdan alıp götürmeyi ve işine arabasıyla gelen personelin araçlarına 10-15 dakika bile tahammül edemeden çekmeyi -çektirmeyi çok iyi biliyorsunuz.pişkin pişkin aracınız trafiği engelliyor diyip işlem yapıyor personel otoparkındaki araç hangi trafiği engelliyor,aracımı otoparkdan çekenlere hakkımı helal etmiyorum.sonra polis sevilmiyor diyorsunuz keşke görevini layıkıyla yapanların sayısı diğerlerinden fazla olsa
  • polisin görevi o yol üstündekileri oradan kaldırmak değil B kapısında uçuş işletme doktorluğu önündeki park alanına park eden araçlara burası park yeri değil deyip ceza kesmek. şu ana kadar yoldaki araçları bir kere oradan kaldırtan ekip aracı gördüm. sadece 1kez. ama B kapısında ring aracı gibi dolaşan polisin çekici araçlarını defalarca görmek mümkün
  • Sayın yetkililer bir sabah gelip A kapısından geçsinler neyin ne olduğunu görsünler.B kapısı ile A kapısı arasında dağlar kadar fark var,bitsin artık bu ayrımcılık.
  • POLİS e cevap:bu sitede video yayınları olsa idi nasıl çalıştığınızı gösteren kayıtlarım vardı .sizin dışınızdaki insanlar sizi görür BAŞARILI ÇALIŞMALARINIZDAN mutlu olurlardı.hala bazı motorlu meslektaşlarınız merterdeki parkta mesai saatinde okey oynayarak GÖREVLERİNE devam ediyorlar.

Atatürk Havalimanı'nı kullanan yolcuların konforunu ve sunulan hizmetin kalitesini artıracak çalışmalar çerçevesinde hayata geçirilen projede şu ana kadar, bin 250 araçlık açık otopark ve iç hatlarda 3 yolcu köprüsü hizmete açıldı. Projenin tamamlanmasıyla, dış hatlarda da üç yeni yolcu köprüsü ve yiyecek-içecek alanları, duty free ile yeni ofislerin yer aldığı ek terminal alanının Şubat sonuna kadar faaliyete geçmesi planlanıyor.

TAV Havalimanları Holding'in bağlı ortaklığı TAV İstanbul Terminal İşletmeciliği A.Ş., 2000 yılında yapımını tamamlayarak işletmeye açtığı Dış Hatlar Terminali ile 2005 yılında işletmesini üstlendiği İç ve Dış Hatlar Terminalleri'ni ve otoparkı genişletme projesini, Şubat 2010 sonunda tamamlamayı hedefliyor.

TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, "Atatürk Havalimanı'nda 2009 yılında yaklaşık 30 milyon yolcu ağırladık. Şubat sonunda tamamlanmasını hedeflediğimiz proje ile İç ve Dış Hat Terminalleri'nde yolcularımıza sunduğumuz konfor ile otoparkta sunduğumuz hizmet kalitesinde ve hava yollarına sağladığımız hizmette ivme kazanacağız" dedi.

"Avrupa Birliği tarafından 2010 Avrupa Kültür Başkenti olarak seçilen İstanbul'un giriş kapısına yakışır bir ek çalışma hayata geçiyor" diyen Ünlü, bu çalışma ile Atatürk Havalimanı'nda apron trafiğinin de rahatlayacağını kaydetti.

Atatürk Havalimanı Gelişim Projesi kapsamında gelinen noktada halihazırda bin 250 araçlık açık otopark ile iç hatlarda üç yolcu köprüsü hizmete açıldı. Projenin, Şubat ayı sonuna kadar tamamlanmasıyla da dış hatlarda ise üç yeni "yolcu köprüsü" ile dört "bus gate"in, hizmete açılması planlanıyor. Gelişim projesi çerçevesinde, yiyecek içecek, duty free ve ofislerin yer aldığı 18 bin 770 metrekarelik ek terminal alanının yanı sıra Airport Otel'de ise 85 olan oda sayısı 130'a çıkarılarak hizmet vermeye başlayacak. Mevcut olan 2 bin 500 metrekarelik VIP Salonu'na ilave bin 280 metrekarelik bir alanın eklendiği projeye göre, yeni yapılan ek terminal binasında hizmete girecek VIP Salonu'nda, giriş ve çıkışları da ayrı olan ve sadece Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın kullanacağı iki ayrı salon bulunacak. Atatürk Havalimanı Gelişim Projesi'nde ayrıca Boeing 777 tipi uçakların yolcu biniş ve çıkışlarını hızlandırmak amacıyla 226 numaralı yolcu köprüsü çift tünelli olarak inşaa edildi. Gelişim Projesi'nin yatırım tutarı ise yaklaşık 36 milyon Euro olarak gerçekleşecek.

Yapılan bu ilave işle iç hatlar ve dış hatlardaki büyüme ile transfer kolaylığı sağlanması böylelikle de Atatürk Havalimanı'nın sadece Türkiye'nin değil bölgenin de en önemli transfer merkezlerinden biri olma iddiasını pekiştirmesi hedefleniyor. Ayrıca bayrak taşıyıcı Tük Hava Yolları'nın büyüme politikasına uygun olarak terminallerin kapasitesi de büyütülmüş oluyor.

AHL Gelişim Projesi'nde sona yaklaşıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 14 yıl önce
benim dediğim yerin yolla alakası yok. thy yer işletme otoparkına girmeden önceki kaldırım, geniş kaldırım. orasının acil boşaltım yeriyle alakası yok. tamam madem yasak keyfi uygulamayın herkese uygulayın o zaman. madem o kadar kuralcısınız. b kapısının girişinde park eden ticari ve korsan taksicileri oradan dışarı atın. artı o kadar masraf maliyet yapılarak o yollar genişletildi ama polisin ehl-i keyfiliği yüzünden genişleyen alanlar park yerine döndü. o araçları da kaldırın oradan. biraz yorulacaksınız ama...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Orasi acil bosaltim yoludur.Beklemek ve parketmek yasaktir.Thy ucus hekimligi önü olmasi,thy nin park alani olmasi anlamina gelmez. Orada kimler mi bekliyor? Özellikle taksiler ve korsan taksiler ayrica bu aralar havalimanindan yolcusunu alacak kisiler. B kapisindan fidanlik güzergahinda sagli sollu parketmis zat-i muhteremler o bölgeyi otopark olarak benimsediklerinden olsa gerek 100 arabanin sadece 2 tanesinde cep telefonu numarasi birakilmisti. Evet TK nin bir otopark sorunu var ama konunun muhattabi polis degil,kurumunuz ve belediye.Polis vazifesini yapiyor. Cözüm ariyorsaniz,kendi kurumunuza ve belediyeye baski yapin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
polis arkadaş. açık açık söylüyorum. thy uçuş hekimliği önündeki alana, hiç bir tabela olmayan yolu kapamayan kaldırımın tepesi olan alana kafanıza göre veya müdürlerinize yaranmak için ceza yazıyormusunuz yazmıyormusunuz??? eğer yasaksa bir tabela olması lazım ki yasak olması çok saçma ve her gün ceza kesilmesi lazım. ki öyle olmadığını siz de çok iyi biliyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Agzi olan,bilip bilmeden yazmis yine. Her isteyen istedigi yere gidip uygulama yapamaz. B kapisinda,b kapisindan fidanliga giden yol üzerinde uygulama yapan,arac ceken AHL Emniyet sb. md. trafik ekipleridir.Onlarin yetkileri AHL sinirlari dahilinde gecerlidir. Diger ilcelerin ekipleri AHL mintikasinda uygulama yapamayacagi gibi,AHL ekipleri de dis mintika da uygulama yapamaz. Bizim ekiplerimiz görevlerini yerine getiriyor.Polis sevilmez yazan neden yazmis,cünkü aracini parkedilmez yere hatta direk tabelanin altina parketmistir,araci cekilmistir,ceza yazilmistir.Yine polis haksiz tabi. B kapsini otopark gibi kullanmaya alismis olan arkadaslar,sorun sizinle polis aranizda degil,gidip belediye ile aranizdaki sorunu cözün,yani ku

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kıymetli arkadaşlar hiç kendinizi üzmeyin. AHL de polis falan yok. Yollar otopark olmuş gören yok. Ne zamanki başbakan vs biri gelecek o zaman ortaya çıkarlar yolları açarlar. Boruları sadece bizlere öter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
polis efendiler rezilliğiniz ortada hadi yorumlasanıza. tabi yüzünüz varsa.artis gibi ortada dolaşacağınıza ceza defterlerinizi açın görevinizi yapın.halkın gözüde nefretide üzerinizde bilesiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
evet çok güzel otopark yaptınız,güneşli-havalimanı arası ve B kapısı girişi süper bir otopark oldu,personel olarak benim aracımı otoparkdan alıp götürmeyi ve işine arabasıyla gelen personelin araçlarına 10-15 dakika bile tahammül edemeden çekmeyi -çektirmeyi çok iyi biliyorsunuz.pişkin pişkin aracınız trafiği engelliyor diyip işlem yapıyor personel otoparkındaki araç hangi trafiği engelliyor,aracımı otoparkdan çekenlere hakkımı helal etmiyorum.sonra polis sevilmiyor diyorsunuz keşke görevini layıkıyla yapanların sayısı diğerlerinden fazla olsa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
polisin görevi o yol üstündekileri oradan kaldırmak değil B kapısında uçuş işletme doktorluğu önündeki park alanına park eden araçlara burası park yeri değil deyip ceza kesmek. şu ana kadar yoldaki araçları bir kere oradan kaldırtan ekip aracı gördüm. sadece 1kez. ama B kapısında ring aracı gibi dolaşan polisin çekici araçlarını defalarca görmek mümkün

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sayın yetkililer bir sabah gelip A kapısından geçsinler neyin ne olduğunu görsünler.B kapısı ile A kapısı arasında dağlar kadar fark var,bitsin artık bu ayrımcılık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
POLİS e cevap:bu sitede video yayınları olsa idi nasıl çalıştığınızı gösteren kayıtlarım vardı .sizin dışınızdaki insanlar sizi görür BAŞARILI ÇALIŞMALARINIZDAN mutlu olurlardı.hala bazı motorlu meslektaşlarınız merterdeki parkta mesai saatinde okey oynayarak GÖREVLERİNE devam ediyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000