23 Mart 2011, Çarşamba 12:00:41

ADNAN MENDERES HAVAALANI'NDA REKOR BÜYÜME

TAV tarafından işletilen Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nin Genel Müdürü Erkan Balcı, terminalin yolcu sayısında ülke ortalamasının üzerinde büyüme yaşandığını belirterek, yılbaşından bu yana büyümenin yüzde 35'e ulaştığını söyledi.
  • 2010 yüzde 28 2011 ilk 3 ay yuzde 35 yani gecen sene %28 busene yuzde 35 daha fazla calışdım calısıcam.cebime ne girdi % ? 50 lira mı 70 liramı ben sana veriyim 50 lira su yuzdeleri eski haline döndürelim hacı
  • Sayın başmüdürüm erdal çavuşoğlu sizinle övünmemek az gelir maşallah diyelim kimse nazar vermesin bu sefer ERZURUMA geleceğinde genel müdür olarak gelmenizi dilerim adam gibi adam bir başmüdür ERZURUMA gelmiş geçmiş 8 ayda olsa bir başmüdür sizi gördük iyki varsınız
  • Erkan Beyi başarılarından dolayı tebrik etmek gerekir. Izmir sayesinde kendini bulmaya başladı.Katlanarak devam edeciğini umuyoruz.Tebrikler.RK.
  • DHMİ aylık istatistiklerine bakıldığında TAV Esenboğa TAV A.Menderes'e tur bindirmiş durumda. Toplam yolcu ve toplam uçak sayılarında ESB, ADB'ye göre açık ara önde.
  • ADNAN MENDERESİN ADAM GİBİ ADAM BİR BAŞMÜDÜRÜ VAR ERDAL ÇAVUŞOĞLU GİBİ BİR YÖNETİCİSİ VAR. BÖYLE BAŞMÜDÜR HER LİMANIN BAŞINA SİZİNLE AZDA OLSA ÇALIKMAK ŞEREFTİ BENİM İÇİN BAŞMÜDÜRÜM İNŞALLAH GENEL MÜDÜRÜMÜZ OLURSUNUZ EŞİNİZE VE ÇOCUKLARINIZADA SELAMLAR ERZURUM HAVALİMANI ÇALIŞANLARI UNUTMIYACAKLAR HİÇ BİR ZAMAN SİZİ YOLUNUZ HEP AÇIK OLSUN SAYIN ÇAVUŞOĞLU
Balcı, 2006 yılında hizmete giren yeni dış hatları terminaliyle İzmir'in Ege Bölgesi'nin ana çıkış noktası haline geldiğini, buradan direkt bağlantı sağlanan nokta sayısının 88'e ulaştığını ifade etti. 

İzmir'de iç hat yolcu sayısında son yıllarda "patlama yaşanmasına rağmen" bunun dış hatlara yansımadığını, 2010 yılından itibaren dış hat yolcu sayısında da hızlı bir artışın yaşandığını kaydeden Balcı, geçen yıl ülke genelinde yüzde 18 olan dış hat yolcu büyümesinin, İzmirde yüzde 28 olduğunu ifade etti.

Büyümenin 2011 yılında da artarak devam ettiğine dikkat çeken Balcı, şöyle konuştu:

"İzmir, Türkiye ortalamasının üzerinde büyümeye devam ediyor. Yılbaşından 17 Mart'a kadar olan sürede yüzde 35 büyüme var. Uçak sayısı 11, yolcu sayısı 238 bine ulaştı. Yıl sonunda bir aksilik yaşanmazsa yüzde 25'in üzerinde bir artışla kapatacağımızı düşünüyorum.

Bu büyümede çok çeşitli etkenler var. Ocak ve Şubat ayları aslında İzmir'in en düşük turist hareketliliğinin olduğu dönemlerdir. Biz İzmir'in Ege Bölgesi'nin transit limanı olmasını istiyorduk. Artık İstanbul'un alternatifi olmaya başladık. Yurtdışına çıkacak bir çok yolcu İstanbul uçuşlarının uymaması durumunda İzmir'i tercih ediyor.

Almanya'daki Türkler'in İzmir bağlantılı uçuşları tercih etmeye başlaması da yolcu sayısını artırdı. Ayrıca Bodrum Havalimanı'nın da kapasitesini doldurmaya başlamış olması nedeniyle bazı tur şirketleri İzmir'i kullanmaya başladı."

Yolcu sayısındaki hızlı artışta Kuzey Afrika ülkelerinde yaşanan olaylar sonrası yabancı tur şirketlerinin Türkiye'yi alternatif pazar olarak görmesinin de etkili olduğuna işaret eden Balcı, bir çok tur şirketinin destinasyonlarını Ege Bölgesi'ne kaydırdığına dikkati çekti.

Artış rakamlarına karşın gelinen noktanın halen İzmir'in potansiyelinin gerisinde olduğuna dikkat çeken Balcı, bunun için kentin tanınan bir turizm destinasyonu haline gelmesi ve yatak kapasitesini artırması gerektiğini ifade etti.

YENİ BAĞLANTILAR GELİYOR

Balcı, 88 uçuş noktasının yüzde 60'nın charter uçuşlarla yapıldığını, tarifeli uçuş sayısının da giderek arttığını söyledi.

İzmir'den son olarak Azerbaycan Havayolları tarafından haftada 2 gün İzmir-Bakü uçuşu başlatıldığını, Nisan ya da Mayıs ayında ise İngiliz Easyjet'in haftada 2 gün Londra, İrlandalı Aer Lingus'un da haftada 2 gün Dublin uçuşlarına başlayacağını söyledi.

Özellikle Easyjet'in yüksek yolcu potansiyeline sahip bir havayolu şirketi olduğunu, uçuş başlattığı noktalarda önemli bir hareketlilik yarattığına dikkat çeken Balcı, "Easyjet, Brtisih Airways'in kriz nedeniyle İzmir ve Antalya'dan çekilmesi nedeniyle oluşan boşluğu değerlendirmek üzere geliyor. İndirimli fiyatlarla uçuş yapan bir havayolu şirketi olması İzmir ve Londra arasındaki hareketliliğin artmasına neden olacak. Yolcu sayısına göre sefer sayısını artıracaklarını ifade ettiler" dedi.

Balcı, Tükiye'deki havayolu şirketlerini yeni dış hatları devreye sokması için teşvik etmeye çalıştıklarını, potansiyel bir çok noktanın bulunmasına rağmen uçak sayısını yeterli olmaması nedeniyle yavaş bir ilerleme kaydedildiğini ifade etti.

Bu kapsamda özellikle Balkan ülkelerinin önemli bir potansiyelinin bulunduğunu kaydeden Balcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Balkan ülkelerine sefer koymak için havayolu şirketlerini cesaretlendirmeye çalışıyoruz. İzmir'de kökeni Bosna Hersek, Makedonya, Bulgaristan, Arnavutluk, Kosova gibi ülkelerde olan çok sayıda insan yaşıyor. Bu ülkelere gitmek isteyenler için otobüs turları düzenleniyor. Bu hatta konabilecek tarifeli seferlerin önemli bir ihtiyaca yanıt verebileceğini ayrıca büyük bir turistik hareketlilik doğuracağını tahmin ediyoruz. Havayolu şirketlerinin Balkan kökenli vatandaşlarımızdan da bu yönde talep geldiğini görmeleri halinde daha hızlı harekete geçebileceklerini düşünüyorum."

(Haberler.com)
ADNAN MENDERES HAVAALANI'NDA REKOR BÜYÜME

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
2010 yüzde 28 2011 ilk 3 ay yuzde 35 yani gecen sene %28 busene yuzde 35 daha fazla calışdım calısıcam.cebime ne girdi % ? 50 lira mı 70 liramı ben sana veriyim 50 lira su yuzdeleri eski haline döndürelim hacı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sayın başmüdürüm erdal çavuşoğlu sizinle övünmemek az gelir maşallah diyelim kimse nazar vermesin bu sefer ERZURUMA geleceğinde genel müdür olarak gelmenizi dilerim adam gibi adam bir başmüdür ERZURUMA gelmiş geçmiş 8 ayda olsa bir başmüdür sizi gördük iyki varsınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Erkan Beyi başarılarından dolayı tebrik etmek gerekir. Izmir sayesinde kendini bulmaya başladı.Katlanarak devam edeciğini umuyoruz.Tebrikler.RK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
DHMİ aylık istatistiklerine bakıldığında TAV Esenboğa TAV A.Menderes'e tur bindirmiş durumda. Toplam yolcu ve toplam uçak sayılarında ESB, ADB'ye göre açık ara önde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ADNAN MENDERESİN ADAM GİBİ ADAM BİR BAŞMÜDÜRÜ VAR ERDAL ÇAVUŞOĞLU GİBİ BİR YÖNETİCİSİ VAR. BÖYLE BAŞMÜDÜR HER LİMANIN BAŞINA SİZİNLE AZDA OLSA ÇALIKMAK ŞEREFTİ BENİM İÇİN BAŞMÜDÜRÜM İNŞALLAH GENEL MÜDÜRÜMÜZ OLURSUNUZ EŞİNİZE VE ÇOCUKLARINIZADA SELAMLAR ERZURUM HAVALİMANI ÇALIŞANLARI UNUTMIYACAKLAR HİÇ BİR ZAMAN SİZİ YOLUNUZ HEP AÇIK OLSUN SAYIN ÇAVUŞOĞLU

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000