13 Eylül 2017, Çarşamba 19:45:17

TALPA'dan seçim açıklaması

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA), Hava İş seçim sürecinde delege konusunda adaletsizlik yapıldığını iddia eden bir açıklama yayınladı.
  • Bu seçimi bu hale getiren zihniyetin sonu gözüktü.Talpa bu konuya dikkat çekmiş,Anlaşılan taşıma suyla değirmen döndürenler seçim sonrası istifa edenlerle alternatif sendikayı görünce bakalım ne yapacaklar.
  • pilotlar yorgun kardeşim. sen bu konuda ne yaptın? suçu sadece sendikaya atıyosun sen ne konuşuyosun. git otoparkın biletini kes burda racon kesme
  • Doğru bir açıklama,tebrikler TALPA
  • Karşına kim çıkarsa çıksın kazanacak.Adam ol eski halini hatırlıyalım.Germe milleti.Taraf olma.Vakıf seçimlerinde taraf oldun yine aynı hatayı yapıyosun yapma....
  • Bu haberin altında herhangi bir yazar ismi yok ne o tırstınızmı sendikanın zurnacılığınamı soyundunuz tüh size yazıklar olsun ama herkes bu yazıyı okuduktan sonra kimin ne mal olduğunu gördü korkunun ecele faydası yok kel göründü
  • Kapa çeneni otopark işletmeye devam et sen
  • İsparkta alım varmış. Oraya başvuru yapın siz.
  • Winter is coming. Akgezenler geliyor
  • Ve beklenen son. Ayhan Kaptan ikinci kez seçimden kaçtı
  • Kim/ kimler ? Hiç duymadık! Kime oy vereceğiz? Eski sendika tek başına gidiyor seçime sanırım.

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA), Hava İş seçim sürecinde delege konusunda adaletsizlik yapıldığını iddia eden bir açıklama yayınladı.

Sayısı 15 bin dolayında olan uçuş ekiplerinin delege sayısının 85 delegeyle temsil edileceğini belirten bir açıklama yayınlayan TALPA; 'kabul edilebilir bir durum değil' ifadelerine yer verdi.

İşte TALPA açıklaması:

Havayolu taşımacılığında dünya markası olma yolunda büyüyerek ilerleyen ve üçüncü havalimanı ile dünyada büyük değişiklikler yaratması beklenen aynı zamanda ülkemizin yurtdışında bayrak taşıyıcısı, elçisi sayılan THY vizyonuna uymayan bir sendika genel kurulu sürecine girilmiş bulunuyor.

THY çalışanlarının üyesi olduğu Hava-İş Sendikası’nın şube ve genel merkez yönetim seçimleri hakkında havacılık sitelerinde yayınlanan haberler, belgeler ve iddialar yukarıda saydığımız
vizyonla uyumsuz hale gelmiştir.

Nitekim 14 Eylül’de uçuş işletme delege seçimleri olacağını iki gün önce duyurarak adeta bir baskın seçim planlanmış olması, sayısı 15 bini geçen uçuş ekibinin 300 delegelik genel kurulda 85 delegeyle, yüzde 28 oranda  temsil edilmesi kabul edilebilir durumdan çıkmıştır.

THY’nin lokomotifi kabul edilen kokpit ve kabin çalışanlarının sendika üyelerinin genel kurulda eksik ve adaletsiz temsili, çalışma barışını da olumsuz yönde etkileyecek, yönetimde temsil edilmemeleri halinde ise, üye-sendika merkezi çatışması meydana gelecektir.

Sendika genel merkezinin kendi geleceklerini ve çıkarlarını THY çalışanlarının önüne geçiren ve adeta baskın delege seçimleri düzenleyerek mümkün olan en az temsiliyetle sendika genel kurulunu gerçekleştirme arzuları, ilkel bir iktidar hırsının ötesine geçmeyecektir.

Daha da vahim olan, uçuş işletmenin sendika üye çoğunluğuna rağmen küçük bir oranda temsiliyetinin sebebi, yine küçük iktidar hesapları ve tüzük oyunlarıyla çok sayıda kara taşımacılığı işyerinden birer üye yapılması ve bu üyelerinde delege yapılarak sözde bir seçim oyunu tertiplenmiş olmasıdır.

Özetle THY çalışanlarının Genel Kurula gönderebilecekleri delege sayısı en fazla 140 olacaktır.      Sendika uçuş işletmenin sonucu ne olursa olsun yönetimi kazanma konusunda hiç zorlanmayacak demektir.  Bütün bunlardan dolayı adil, demokratik, şeffaf bir seçim yaşanmamış olacaktır.

TALPA bu durumu düzeltecek adımların atılmasını ve acilen adil bir temsiliyetle seçimlerin yapılmasını talep etmektedir.

TALPA'dan seçim açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

Seçimden sonra ~ 7 yıl önce
Bu seçimi bu hale getiren zihniyetin sonu gözüktü.Talpa bu konuya dikkat çekmiş,Anlaşılan taşıma suyla değirmen döndürenler seçim sonrası istifa edenlerle alternatif sendikayı görünce bakalım ne yapacaklar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
otopark ~ 7 yıl önce
pilotlar yorgun kardeşim. sen bu konuda ne yaptın? suçu sadece sendikaya atıyosun sen ne konuşuyosun. git otoparkın biletini kes burda racon kesme

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gözlemci ~ 7 yıl önce
Doğru bir açıklama,tebrikler TALPA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan ~ 7 yıl önce
Karşına kim çıkarsa çıksın kazanacak.Adam ol eski halini hatırlıyalım.Germe milleti.Taraf olma.Vakıf seçimlerinde taraf oldun yine aynı hatayı yapıyosun yapma....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zavallılar ~ 7 yıl önce
Bu haberin altında herhangi bir yazar ismi yok ne o tırstınızmı sendikanın zurnacılığınamı soyundunuz tüh size yazıklar olsun ama herkes bu yazıyı okuduktan sonra kimin ne mal olduğunu gördü korkunun ecele faydası yok kel göründü

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tellam ~ 7 yıl önce
Kapa çeneni otopark işletmeye devam et sen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Otopark ~ 7 yıl önce
Bilmeden sallamayalım arkadasım. Sağlık çalıştayı, icao level sınavı ile ilgili adamların yaptıklarını hiçe saymayın. Gerçi haberiniz olsa hiçe saymazsınız. İstersen git otoparkı talpa yerine otoparkın en üst katındaki veznelerden al. Ama işine talpa geliyor değil mi?
Otopark ~ 7 yıl önce
İsparkta alım varmış. Oraya başvuru yapın siz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Game of thrones ~ 7 yıl önce
Winter is coming. Akgezenler geliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tarih ve tekerrür ~ 7 yıl önce
Ve beklenen son. Ayhan Kaptan ikinci kez seçimden kaçtı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
km ~ 7 yıl önce
onun adetidir. oturduğu yerden ancak üfürür. çarkçıya yakın isimdir ve hemen çark eder. burda atıp tutacağına geçen seçimde kurula gelseydin. bildirilerle erkeklik olmuyo. 2013 te nerdeydin. grevde nerdeydin. biz sokağa atılırken nerdeydin ? şimdi ne yüzle piyasadasın. talpadan da gideceksin. seni zaten ordaki arkadaşların da istemiyo. gideceksin. seçimden sonra yine thy yönetimini gezmeye başlarsın.
Diğer sendika adayı ~ 7 yıl önce
Kim/ kimler ? Hiç duymadık! Kime oy vereceğiz? Eski sendika tek başına gidiyor seçime sanırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000