15 Haziran 2011, Çarşamba 10:10:59

TALPA’DA İSTİFA SÜRPRİZİ

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği TALPA’da beklenmedik bir istifa yaşandı. Hangi isim yönetimden ayrıldı?
  • TALPA Yönetim Kurulundan henüz açıklama gelmedi mi? Bina işinin aslı nedir? Genel Sekreter neden istifa etti?
  • Her meslek kurulusu Ülke'nin mevcut yasaların ışığı altında dernekler kurma hakkına sahiptir. Bu konuda dernekler yasasını ve ilgili derneğin tüzüğünü okumanız yeterli hak ve sorumluluklarınız için. Bunları okumadan TALPA bana ne verecek, ne verdi menfaate dayalı düşüncelerle üyeliği sorgulamak doğru değildir. Üye olmanın önce onurunu sonra da sorumluluğunu anlamak gerekir. Eğer doğru gitmeyen şey varsa sorgular Dernekler Masasını göreve davet eder veya Yönetime başvurup olağan genel kurula davet edersiniz. Sahiplenme duygunuz yoksa onu kimse size veremez. Ama TALPA artık toparlanma ve kendini topluma doğru tanıtma yanlış bilgilerden arınma durumuna gelmiştir. Eğer üyeler yeterli duyarlılıkta olsalar zaten cılız yönetimleri seçime götürür.
  • HİÇBİR HALTA YARAMAYAN BİR DERNEK.YILLAR ÖNCE ÜYELİKTEN AYRILMIŞTIM.KPT.PLT.
  • Tüm işsiz pelotlar pazartesi talpaya gitsin (h.h)
  • Haberinizde bina alımıyla istifayı ilişkilendirmişsiniz. Ben de bir ilişki olup olmadığını merak edenlerdenim. Ortada böyle bir istifa varken Dernekler kanununa göre bir dernek yönetimi bina alımı sürecini üyeleri ve medyayla şeffaf olarak paylaşmalı mıdır? Bunun için Dernekler Masasına başvurmaya gerek var mıdır? Yasa ve görevi gereği Dernekler Masası insanların zihninde belirsizlik yaratan bu durumu inceleme konusu yapmalı mıdır? Bu sayede Talpa Yönetim Kurulu da kendini aklamış olmaz mı? Üyeler de aidatlarının nereye nasıl harcandığını öğrenip rahat bir nefes almazlar mı?
  • Sorgulamayı bilmeyen ve yaşananlardan ders çıkarmayan bir toplum ileri gidemez. Bu istifadan çok neden olduğu önemli bana göre. Gerçekleri bilirsek yeni TALPA yönetimleri 80-90 kişiyle değil de sorumluluk sahibi çoğunluğun katımıyla yapılabilir ve bizi en iyi temsil edecek kişiler seçilebilir. TALPA bu istifa konusunda kamuoyunu dürüstçe bilgilendirmelidir. Neden 11 asil ve 11 yedek toplam 22 üyeden toplam 7-8 üyeye düşülmüştür? TALPAda yanlış giden nedir? Güven sorunu mu vardır? Beraber çalışamama sorunu mu? Bu durumda neden binlerce kişiyi temsil eden bir dernek yönetimi istifa etmez? Bir üye olarak doğruları öğrenmek istiyorum.
  • Eğer değerlerimize sahip çıkmazsak daha çok uzun süre bireysel kaygılarımızı ön plana çıkararak söylenmeye ona buna sorumluluğu yıkmaya çalışırız. Acaba tüm bu sorunlarımızın çözülmemesinde bizim ne kadar sorumluluğumuz var? Sakarya Kaptan ilkeli ve dik duran bir TALPAyı oluşturmaya çalışırken kaçımız ona destek olduk? TALPA bana ne verdi diyenler şimdiye kadar kendi meslek örgütlerine hangi katkıyı yaptılar? Kaç dakikalarını ayırdılar meslektaşları için? Sakarya Kaptan TALPAya kendini adamıştı. Değerlerimize sahip çıkalım... Değerlerimize sahipm Uygar toplumlarda
  • TALPA işveren temsilcisidir.Talpaya seçilenler uçuş işletme başkanlarının izni ve müsadesi ile yönetime aday olabilmektedirler.Talpa yönetiminde olanlar.işten atılma korkusuyla işverene karşı gelemezler.Pilotların hakkını koruyamazlar.TALPA SHGM ve İşverenlere yaranmak için kurucusunu üyelikten atan bir dernektir.Bir başka anlatım ile,çıkar için babasını kesmiştir.Mevcut haliyle bu dernekten topluma fayda yoktur.En doğrusu emekli yada sağlık sebebiyle uçamayan ,yani patronu pilotlar olan bir yönetime ihtiyaç vardır.Bu yazdıklarıma itiraz eden varsa ismini yazsın kanıtlayayım.Adımı yazmama gerek yok.Kim olduğum herhalde anlaşılmıştır.Saygılarımla.
  • Yararlı bilgiler veren arkadaşlara teşekkürler,TALPA yı dışlamayalım,ona destek olalım.Dışlamak işin kolayıdır.TALPAya destek olalım onu bukonularda çalişmaya zorlıyalım.SİVİL=ASKER diye birbirimizi yiyeceğimize,toplumumuza yararlı konularda çalışalım,birbirimizi kabul edelim,saygılı davranalım,mücadelemizi yabancılara karşı yürütelim.
  • Pilot olarak Özacar Kaptan dan memnun değilim, pilotlar günü kutlama yemek organizasyonundan başka bir faliyetini görmedik, Başını kuma gömmüş ne meslektaşların sorunlarıyla ilgileniyor nede shgm ye ve şirketlere karşı bu yabancı pilot işinin suyunu çıkarttınız , yerli pilotları tip parası adı altında soyuyorsunuz demiyor dile getirmiyor, çalışma saatleri , batık şirketler ve alacaklı pilotlar ,işsiz pilotlar ortalıkta dolu , yabancılarda sevincik olmuşlar Türkiye yol geçen hanı, Eski başkan Ziya kaptan bu konulara çok ilgiliydi her fırsatta basına shgm ye bu konuyu dile getiriyordu Yardımcısıda Dane Kaptanda öyle idi, Fakat Özacar Kaptanım maalesef senden pilotlar günü daveti haricinde bir çaba görmedik ,bırakbu işi bir yapabilene.
THY’de kaptan pilot olarak görev yapan Nuri Sakarya, TALPA’daki Genel Sekreterlik görevinden istifa etti.

Bazı konularda uyuşmazlık yaşadığı yönetime istifasını sunan Sakarya’nın istifası kabul edildi.

Kaza-kırım konusunda uzman olan Sakarya’nın neden istifa ettiği konusunda net bir bilgi edinilemezken, Talpa Hukuk Müşaviri Yaşar Öztürk de bir süre önce görevinden ayrılmıştı.

Bu arada Talpa, Yeşilköy Saadetli Sokak’taki adresini değiştirmeye hazırlanıyor. Talpa’nın kendi imkanlarıyla satın aldığı binaya taşınması beklenirken yeni alınan binanın bir türlü boşaltılmaması yüzünden taşınma gerçekleştirilemiyor.

Ancak sorunun kısa süre içinde halledilip Talpa’nın yeni adresine geçmesi bekleniyor.
TALPA’DA İSTİFA SÜRPRİZİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

Misafir ~ 13 yıl önce
TALPA Yönetim Kurulundan henüz açıklama gelmedi mi? Bina işinin aslı nedir? Genel Sekreter neden istifa etti?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Her meslek kurulusu Ülke'nin mevcut yasaların ışığı altında dernekler kurma hakkına sahiptir. Bu konuda dernekler yasasını ve ilgili derneğin tüzüğünü okumanız yeterli hak ve sorumluluklarınız için. Bunları okumadan TALPA bana ne verecek, ne verdi menfaate dayalı düşüncelerle üyeliği sorgulamak doğru değildir. Üye olmanın önce onurunu sonra da sorumluluğunu anlamak gerekir. Eğer doğru gitmeyen şey varsa sorgular Dernekler Masasını göreve davet eder veya Yönetime başvurup olağan genel kurula davet edersiniz. Sahiplenme duygunuz yoksa onu kimse size veremez. Ama TALPA artık toparlanma ve kendini topluma doğru tanıtma yanlış bilgilerden arınma durumuna gelmiştir. Eğer üyeler yeterli duyarlılıkta olsalar zaten cılız yönetimleri seçime götürür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
HİÇBİR HALTA YARAMAYAN BİR DERNEK.YILLAR ÖNCE ÜYELİKTEN AYRILMIŞTIM.KPT.PLT.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tüm işsiz pelotlar pazartesi talpaya gitsin (h.h)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Haberinizde bina alımıyla istifayı ilişkilendirmişsiniz. Ben de bir ilişki olup olmadığını merak edenlerdenim. Ortada böyle bir istifa varken Dernekler kanununa göre bir dernek yönetimi bina alımı sürecini üyeleri ve medyayla şeffaf olarak paylaşmalı mıdır? Bunun için Dernekler Masasına başvurmaya gerek var mıdır? Yasa ve görevi gereği Dernekler Masası insanların zihninde belirsizlik yaratan bu durumu inceleme konusu yapmalı mıdır? Bu sayede Talpa Yönetim Kurulu da kendini aklamış olmaz mı? Üyeler de aidatlarının nereye nasıl harcandığını öğrenip rahat bir nefes almazlar mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sorgulamayı bilmeyen ve yaşananlardan ders çıkarmayan bir toplum ileri gidemez. Bu istifadan çok neden olduğu önemli bana göre. Gerçekleri bilirsek yeni TALPA yönetimleri 80-90 kişiyle değil de sorumluluk sahibi çoğunluğun katımıyla yapılabilir ve bizi en iyi temsil edecek kişiler seçilebilir. TALPA bu istifa konusunda kamuoyunu dürüstçe bilgilendirmelidir. Neden 11 asil ve 11 yedek toplam 22 üyeden toplam 7-8 üyeye düşülmüştür? TALPAda yanlış giden nedir? Güven sorunu mu vardır? Beraber çalışamama sorunu mu? Bu durumda neden binlerce kişiyi temsil eden bir dernek yönetimi istifa etmez? Bir üye olarak doğruları öğrenmek istiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Eğer değerlerimize sahip çıkmazsak daha çok uzun süre bireysel kaygılarımızı ön plana çıkararak söylenmeye ona buna sorumluluğu yıkmaya çalışırız. Acaba tüm bu sorunlarımızın çözülmemesinde bizim ne kadar sorumluluğumuz var? Sakarya Kaptan ilkeli ve dik duran bir TALPAyı oluşturmaya çalışırken kaçımız ona destek olduk? TALPA bana ne verdi diyenler şimdiye kadar kendi meslek örgütlerine hangi katkıyı yaptılar? Kaç dakikalarını ayırdılar meslektaşları için? Sakarya Kaptan TALPAya kendini adamıştı. Değerlerimize sahip çıkalım... Değerlerimize sahipm Uygar toplumlarda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
TALPA işveren temsilcisidir.Talpaya seçilenler uçuş işletme başkanlarının izni ve müsadesi ile yönetime aday olabilmektedirler.Talpa yönetiminde olanlar.işten atılma korkusuyla işverene karşı gelemezler.Pilotların hakkını koruyamazlar.TALPA SHGM ve İşverenlere yaranmak için kurucusunu üyelikten atan bir dernektir.Bir başka anlatım ile,çıkar için babasını kesmiştir.Mevcut haliyle bu dernekten topluma fayda yoktur.En doğrusu emekli yada sağlık sebebiyle uçamayan ,yani patronu pilotlar olan bir yönetime ihtiyaç vardır.Bu yazdıklarıma itiraz eden varsa ismini yazsın kanıtlayayım.Adımı yazmama gerek yok.Kim olduğum herhalde anlaşılmıştır.Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yararlı bilgiler veren arkadaşlara teşekkürler,TALPA yı dışlamayalım,ona destek olalım.Dışlamak işin kolayıdır.TALPAya destek olalım onu bukonularda çalişmaya zorlıyalım.SİVİL=ASKER diye birbirimizi yiyeceğimize,toplumumuza yararlı konularda çalışalım,birbirimizi kabul edelim,saygılı davranalım,mücadelemizi yabancılara karşı yürütelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Pilot olarak Özacar Kaptan dan memnun değilim, pilotlar günü kutlama yemek organizasyonundan başka bir faliyetini görmedik, Başını kuma gömmüş ne meslektaşların sorunlarıyla ilgileniyor nede shgm ye ve şirketlere karşı bu yabancı pilot işinin suyunu çıkarttınız , yerli pilotları tip parası adı altında soyuyorsunuz demiyor dile getirmiyor, çalışma saatleri , batık şirketler ve alacaklı pilotlar ,işsiz pilotlar ortalıkta dolu , yabancılarda sevincik olmuşlar Türkiye yol geçen hanı, Eski başkan Ziya kaptan bu konulara çok ilgiliydi her fırsatta basına shgm ye bu konuyu dile getiriyordu Yardımcısıda Dane Kaptanda öyle idi, Fakat Özacar Kaptanım maalesef senden pilotlar günü daveti haricinde bir çaba görmedik ,bırakbu işi bir yapabilene.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000