29 Temmuz 2010, Perşembe 14:51:30

PAKİSTAN KAZASI NEDEN YAŞANDI?

Airblue Havayolları'na ait A321 tipi yolcu uçağı dün İslamabad Havalimanı için inişe geçtiği sırada tepeye çarparak düşmüştü. TALPA Genel Sekreteri Nuri Sakarya, yaşanan kazayla ilgili görüşlerini Airport TV Ana Haber Bülteni'nde anlattı.
  • Konuya, hayatını yitiren yolculara ve pilotlara bu kadar nazik bir yaklaşım beklemiyordum. Gerçekten büyük saygı duydum.
  • CEBECİYİ HEM ZERRE KADAR SEVMEDİGİNİ HEMDE AYAGI YERE BASAN YORUM YAPAN ARKADAŞ SİZİN AYAGINIZ DA CEBECİ GİBİ HEP YERDE HERHALDE ZİRA UÇMAKLA İLGİNİZİN YOLCU OLARAK UÇMAKTAN ÖTEYE GİTMEMİŞ OLMASI HASEBİ İLE ASILSIZ YORUMLARA DESTEK VERİP, HEM UÇUÇU HEMDE EĞİTİMLİ KAZA KIRIM UZMANI NURİSAKARYANIN ADINI DİGER SANAL UZMANLARLA BİRARADA ANMAYIN YANILIR VE YANILTIRSINIZ . KENDİSİ YILLARDIR TANIDIĞIMIZ SAYGIDEĞER HOCAMDIR ZİRA.
  • cebeciyi seveni bakın bakalım ne diyormuş diyenide sevmem. vede uyduruktan kişilerin peşine takılan onlara inananlarında aklından şüphe ederim........
  • Biliyoruz ki ILS sistemi uçakların inişi sırasında hayati öneme sahip. Ne var ki kurulum maliyeti çok yüksek ve her meydana uygulanamıyor. Meydan etrafında ki bütün manialara rağmen sorunsuz bir iniş yaptıracak yeni bir sistem üzerinde çalışılmasının zamanı geldi diye düşünüyorum ve Milyar dolarların döndüğü havacılık sektörünün bu hayati sorunu çözmek için bir çaba sarfetmemesini hayretle izliyorum. Daha kaç uçak dağa çarpacak?
  • Kendisinin havacilikta uzman oldugu iddia eden birinin, boyle bir kaza sonrasi soyleyecegi en dogru soz CVR ve FDR kayitlarinin analiz sonuclarini beklemektir. Bunun otesinde eklenen her sahsi dusunce ve desteksiz yorum aslinda bigisizligin isaretidir. Sayin Kaptan Nuri Sakarya, bir kaza kirim uzmani olarak bu konuda hem kendisine hem de Talpa'ya yakisan en dogru sozleri soylemis. Sansasyon beklentisi icersinde olan bazi kisilerin bu sozleri "ayagi yere basmayan" yorumlar olarak degerlendirmesi de gercekler ile duymak istedigimiz yorumlar arasindaki farkin isaretidir.
  • Cebeci Bu adamı zerre kadar sevmem ama kaza olur olmaz yaptığı yoruma diyecek yok. Bırakın adamın kişisel yapısını yazdığına odaklanın bakın bakalım ne demiş ne demeye çalışıyor. Yanlış bir kelam ettiğini o kadar yorum içinde ben bulamadım.Demekki adama bilimsel değil kişisel yükleniliyor. Nuri sakaryadan daha iyi ayağı yere basan yorumlar yapmış bence
  • diyorsunuz ama suçlamalar müthiş.:) Hem yorum yapmak yanlış deyip hemde çok önemli bir kaç yorumu yapmak ne olaki:)
  • bir bilene sorun kimseyi aramadan syın cebeciyi arayın her konuda bilgisi var aman ha sakın atlamayın darılır fialan yetti artık

Pakistan'nın başkenti İslamabad'da düşen ve 152 kişinin ölümüyle sonuçlanan Airblue Havayolları'nın yaşadığı kazayla ilgili, Türkiye Havayolları Pilotları Derneği (TALPA) Genel Sekreteri Nuri Sakarya önemli açıklamalarda bulundu.

Peki, Sakarya'ya göre kazanın meydana gelmesine neler sebebiyet vermiş olabilir?

İşte TALPA Genel Sekreteri Nuri Sakarya'nın Nilay Morgül Herdem'in sunduğu Airport TV Ana Haber Bülteni'nde yaptığı değerlendirme:

PAKİSTAN KAZASI NEDEN YAŞANDI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 14 yıl önce
Konuya, hayatını yitiren yolculara ve pilotlara bu kadar nazik bir yaklaşım beklemiyordum. Gerçekten büyük saygı duydum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
CEBECİYİ HEM ZERRE KADAR SEVMEDİGİNİ HEMDE AYAGI YERE BASAN YORUM YAPAN ARKADAŞ SİZİN AYAGINIZ DA CEBECİ GİBİ HEP YERDE HERHALDE ZİRA UÇMAKLA İLGİNİZİN YOLCU OLARAK UÇMAKTAN ÖTEYE GİTMEMİŞ OLMASI HASEBİ İLE ASILSIZ YORUMLARA DESTEK VERİP, HEM UÇUÇU HEMDE EĞİTİMLİ KAZA KIRIM UZMANI NURİSAKARYANIN ADINI DİGER SANAL UZMANLARLA BİRARADA ANMAYIN YANILIR VE YANILTIRSINIZ . KENDİSİ YILLARDIR TANIDIĞIMIZ SAYGIDEĞER HOCAMDIR ZİRA.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
cebeciyi seveni bakın bakalım ne diyormuş diyenide sevmem. vede uyduruktan kişilerin peşine takılan onlara inananlarında aklından şüphe ederim........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Biliyoruz ki ILS sistemi uçakların inişi sırasında hayati öneme sahip. Ne var ki kurulum maliyeti çok yüksek ve her meydana uygulanamıyor. Meydan etrafında ki bütün manialara rağmen sorunsuz bir iniş yaptıracak yeni bir sistem üzerinde çalışılmasının zamanı geldi diye düşünüyorum ve Milyar dolarların döndüğü havacılık sektörünün bu hayati sorunu çözmek için bir çaba sarfetmemesini hayretle izliyorum. Daha kaç uçak dağa çarpacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kendisinin havacilikta uzman oldugu iddia eden birinin, boyle bir kaza sonrasi soyleyecegi en dogru soz CVR ve FDR kayitlarinin analiz sonuclarini beklemektir. Bunun otesinde eklenen her sahsi dusunce ve desteksiz yorum aslinda bigisizligin isaretidir. Sayin Kaptan Nuri Sakarya, bir kaza kirim uzmani olarak bu konuda hem kendisine hem de Talpa'ya yakisan en dogru sozleri soylemis. Sansasyon beklentisi icersinde olan bazi kisilerin bu sozleri "ayagi yere basmayan" yorumlar olarak degerlendirmesi de gercekler ile duymak istedigimiz yorumlar arasindaki farkin isaretidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Cebeci Bu adamı zerre kadar sevmem ama kaza olur olmaz yaptığı yoruma diyecek yok. Bırakın adamın kişisel yapısını yazdığına odaklanın bakın bakalım ne demiş ne demeye çalışıyor. Yanlış bir kelam ettiğini o kadar yorum içinde ben bulamadım.Demekki adama bilimsel değil kişisel yükleniliyor. Nuri sakaryadan daha iyi ayağı yere basan yorumlar yapmış bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
diyorsunuz ama suçlamalar müthiş.:) Hem yorum yapmak yanlış deyip hemde çok önemli bir kaç yorumu yapmak ne olaki:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bir bilene sorun kimseyi aramadan syın cebeciyi arayın her konuda bilgisi var aman ha sakın atlamayın darılır fialan yetti artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000