16 Nisan 2014, Çarşamba 17:30:01

DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ BÖYLE KUTLANACAK

Türkiye Havayolları Pilotları Derneği (TALPA) üyelerine dünya pilotlar günü için bir duyuru yayınladı.
  • Dunyada bizim kadar kendi icinden hayin cikartan yokdur.Bence yunanlilara bu kadar neden ilgileri var anlayamiom acaba zamaninda turklere soykirimi (Kibris) yapdiklari icinmi bu kadar seviliolar THY de???
  • Ben Talpa üyesi değilim ama bıktım şu işsiz pilot ve yabancı bilot söylemlerinden .THY sürekli alım yapmaktadır ve kalifiye ,uçak tipi olan hatırı sayılacak kadar uçuş saati olanlar sınavlara ve mülakata alınarak engeli yoksa işe alınmaktadır.Her iş kolu böyle değilmi .Uluslararası ticaret yapan firma ingilizce bilmeyen birini işe alırmıydı sizce.İşsiz pilotlar neden işsiz kalmıştır ?THY sınavından veya diğer hv yollarının sınavından neden geçememiştir hiç düşünmüyormusunuz.Artık hiçbirşey olamayanın ,kendindeki meziyetleri bilmeyenin 50-60 bin EU ya marketten alır gibi lisans aldığı bir yerde işsiz pilot söylemlerini daha çok duyarız.Yabancı pilot olayına gelince ;siz olsanız hazır tipli 3000-5000 saatli pilot alıp 1 ay sonra uçuracak mı ,yeni mezun ingilizcesi zayıf uçuş saati az tipi olmayan pilot alıp aylar yıllar ve 100 binlerce dolar harcayıp sonunda elenme riski olan pilot mu alırdınız.Peşpeşe alınan uçaklardan dolayı uzun dönemde kazancı düşünecek lüksünüz yok bu arada.
  • pilotluk gibi kalifiye bir meslekte nasıl işsizlik oluyor ve de havayollları bu derecede büyürken ilginç
  • Talpacılar , Yüzbaşı Nail Erdoğan 'ın kemikleri Deniz'in dibinde sızlar dururken siz hala yabancı pilot istihdamına , özellikle yunanlı pilotların istihdamına karşı sessizliğinizi sürdürmeye devam edin. Hatta onları üye de yapın derneğinize olsun bitsin. Iyi eğlenceler , ALLAH neşenizi bozmasın.
  • Talpa bir dernektir. Derneklerin gorev ve sorumluluklarini bilmeyen , neden kurulduklarin bilmeyen bir cok cahil genc arkadas surekli agliyacaklarina kendileride birseyler yapsinlar. Daha bir issiz pilot arkadas talpanin kapisindan girmemistir. Burdan msj atmak kolay geliyor sanirim. Evde oturmaya devam edin bi zahmet.
  • kibriti kibrit kutusuna bile koymak emek isterken once yapilana saygi duymayi ogrenmelisiniz.bir kibrit tanesi buldum bunuda kutuya koyalimmi demelisiniz.ama siz once kendinizi sonrada toplumu kandirmaya calisiyorsunuz.adamlar kuresel dunyada soz sahibi olmaya calisiyorlar siz elestiriyorsunuz.soylediklerinizde haklida olsaniz , soylediklerinizin gerceklesmesi icin guce ihtiyac var.yani sizinde onlarin yaninda durmaniza ihtiyac var.herkese kolay gelsin.tebrikler sureci ve sonucu ne olursa olsun fikir sahiplerini ve gerceklestirme cabasinda olanlari kutlarim
  • Bircok meslektasimiz evden sabahin korunde aliniyor eve aksam 8-9 da geliyor. Bence bu kutlamalari mecliste yasalasmayi senelerdir bekleyen kanunlar ciktiktan sonra yapsaniz katilim daha yuksek olurdu.belki o sayede pilvak kadar uye sayisina kavusurdunuz.Biz calisma kosullarinda iyilesme beklerken gunden gune daha zor sartlarda calismak zorunda kaliyoruz. Kamuoyunun medyanin ilgisini buna cekmeyi denerseniz hepimize faydasi olur diye dusunuyorum. SAYGILAR....
  • Yok solotürk gösterisi halka açık olmayacak. TALPA üyesi olmayan havaya bakamaz :))
  • Sn. TALPA yöneticileri, pilotlar gününü kutlamak elbette gerekli ve güzel aktivite. Ama pilotların diğer sorunları ile de ilgili bir aktivitede, çalışmada bulunsanız, bunun da programını yayımlasanız bir gün sizce nasıl olur??? Bence önemli konular: 1) İşsiz Türk pilotlar dururken yabancıların çalıştırılması. THY'nin aranan tüm özelliklere haiz Türk pilotlarını işe almayıp yerine yabancı pilotları şirkete doldurması. 2) Havacılık personeli ile ilgili kanunun çıkarılması, haklarının tanımlanması. Bunların dışında da bir sürü konu var, 1-2 tanesini de programına alsanız ne kadar güzel olur.
  • Halka açık mı olacak derken ne demek istedin? Gökyüzünü branda çekip sadece içinde uçaçak hali yok dimi kardeşim. Gidip sende izleyebilirsin.

26 Nisan'daki Dünya Pilotlar Günü'nün nasıl kutlanacağı ile ilgili bir program hazırlayan TALPA, sitesi üzerinden üyelerine programın detaylarını ve bedelini duyurdu.

İşte etkinliğin tüm detaylar:

DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜNÜ KUTLUYORUZ…
Ülkemizin ilk pilotu ve 1 numaralı Lisans sahibi Feza Evrensev’in Türkiye semalarında ilk uçuşu gerçekleştirdiği 26 Nisan, son 15 yıldır Türkiye Pilotlar Günü olarak kutlanmakta idi. 2013 yılı IFALPA Olağan Kongresinde yaptığımız teklifin uygun görülmesi sonucu 2014 yılından itibaren küresel düzeyde Dünya Pilotlar Günü olarak kutlanılmaya başlanacaktır.

Dünya Pilotlar Günü, bu yıl ilk kez  öneri sahibi ülke sıfatı ile TALPA’nın ev sahipliğinde İstanbul’da kutlanacaktır. ilk kutlamanın geniş kapsamlı bir biçimde yapılması, hem öneri sahibi derneğin bir sorumluluğu hem de ülkemiz konukseverliğinin bir göstergesi olarak büyük önem arz etmektedir. Ülkemiz ve Sivil havacılığımızın da tanıtımına ciddi katkı sağlayacağını düşündüğümüz sözkonusu organizasyona tüm üyelerimizi ve meslektaşlarımızı davet etmekten onur ve mutluluk duyuyoruz.

26 NİSAN DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ ETKİNLİK TAKVİMİ

25 Nisan 2014 Cuma

Uluslararası Pilotlar Çalıştayı
Ataköy Sheraton Hotel’de 2 oturum halinde düzenlenecek Çalıştayda, gerek IFALPA ve gerekse ECA Yöneticilerinin yanısıra TALPA yöneticileri ve konuların uzmanları sunum yapacak, her oturumun sonunda 1 saatlik soru-cevap bölümü yer alacaktır. Sabah oturumunda(10:00-12:30) Uçuş görev ve Dinlenme süreleri ve pilot yorgunluğu konusu tartışılacak, öğleden sonraki oturumda (14:00-17:00) ise, pilot ve uçak kaçırma bağlamında pilotların hukuki güvenliği konusu ele alınacaktır.

26 Nisan 2014 Cumartesi
Sabah saat 10.00’da TALPA Yönetiminin Taksim Atatürk anıtına çelenk koymasını müteakip Saat 19.00-24:00 saatleri arasında İstanbul Ataköy Sheraton Otelinde Dünya Pilotlar Günü Balosu gerçekleştirilecektir.

27 Nisan 2014 Pazar
Saat 12.00’de Hezarfen Havaalanında havacılık etkinlikleri ve Solotürk gösteri uçuşu icra edilecek, konuklara açık havada piknik düzeninde ikramda bulunulacaktır.

Etkinliklere tüm üyelerimiz ve meslektaşlarımız davetlidir.

26 Nisan Cumartesi akşamı yapılacak Dünya Pilotlar Günü Balosuna katılmalk isteyenler, davetiyelerini 18 Nisan Cuma akşamına kadar Dernek Merkezimizden temin edebileceklerdir. Balo için TALPA’nın asli ve emekli üyelerinden herhangi bir ücret talep edilmeyecek olup, Geçici(Fahri) üyelerimiz 100.-TL, üye olmayan meslektaşlarımız ise 150.-TL karşılığında davetiyelerini alabileceklerdir.

DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ BÖYLE KUTLANACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Gurbetci Pilot ~ 10 yıl önce
Dunyada bizim kadar kendi icinden hayin cikartan yokdur.Bence yunanlilara bu kadar neden ilgileri var anlayamiom acaba zamaninda turklere soykirimi (Kibris) yapdiklari icinmi bu kadar seviliolar THY de???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lekpt ~ 10 yıl önce
Ben Talpa üyesi değilim ama bıktım şu işsiz pilot ve yabancı bilot söylemlerinden .THY sürekli alım yapmaktadır ve kalifiye ,uçak tipi olan hatırı sayılacak kadar uçuş saati olanlar sınavlara ve mülakata alınarak engeli yoksa işe alınmaktadır.Her iş kolu böyle değilmi .Uluslararası ticaret yapan firma ingilizce bilmeyen birini işe alırmıydı sizce.İşsiz pilotlar neden işsiz kalmıştır ?THY sınavından veya diğer hv yollarının sınavından neden geçememiştir hiç düşünmüyormusunuz.Artık hiçbirşey olamayanın ,kendindeki meziyetleri bilmeyenin 50-60 bin EU ya marketten alır gibi lisans aldığı bir yerde işsiz pilot söylemlerini daha çok duyarız.Yabancı pilot olayına gelince ;siz olsanız hazır tipli 3000-5000 saatli pilot alıp 1 ay sonra uçuracak mı ,yeni mezun ingilizcesi zayıf uçuş saati az tipi olmayan pilot alıp aylar yıllar ve 100 binlerce dolar harcayıp sonunda elenme riski olan pilot mu alırdınız.Peşpeşe alınan uçaklardan dolayı uzun dönemde kazancı düşünecek lüksünüz yok bu arada.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sevil ~ 10 yıl önce
pilotluk gibi kalifiye bir meslekte nasıl işsizlik oluyor ve de havayollları bu derecede büyürken ilginç

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Talpacılar , Yüzbaşı Nail Erdoğan 'ın kemikleri Deniz'in dibinde sızlar dururken siz hala yabancı pilot istihdamına , özellikle yunanlı pilotların istihdamına karşı sessizliğinizi sürdürmeye devam edin. Hatta onları üye de yapın derneğinize olsun bitsin. Iyi eğlenceler , ALLAH neşenizi bozmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Talpa ~ 10 yıl önce
Talpa bir dernektir. Derneklerin gorev ve sorumluluklarini bilmeyen , neden kurulduklarin bilmeyen bir cok cahil genc arkadas surekli agliyacaklarina kendileride birseyler yapsinlar. Daha bir issiz pilot arkadas talpanin kapisindan girmemistir. Burdan msj atmak kolay geliyor sanirim. Evde oturmaya devam edin bi zahmet.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emekli teknik ~ 10 yıl önce
kibriti kibrit kutusuna bile koymak emek isterken once yapilana saygi duymayi ogrenmelisiniz.bir kibrit tanesi buldum bunuda kutuya koyalimmi demelisiniz.ama siz once kendinizi sonrada toplumu kandirmaya calisiyorsunuz.adamlar kuresel dunyada soz sahibi olmaya calisiyorlar siz elestiriyorsunuz.soylediklerinizde haklida olsaniz , soylediklerinizin gerceklesmesi icin guce ihtiyac var.yani sizinde onlarin yaninda durmaniza ihtiyac var.herkese kolay gelsin.tebrikler sureci ve sonucu ne olursa olsun fikir sahiplerini ve gerceklestirme cabasinda olanlari kutlarim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cpt .Black ~ 10 yıl önce
Bircok meslektasimiz evden sabahin korunde aliniyor eve aksam 8-9 da geliyor. Bence bu kutlamalari mecliste yasalasmayi senelerdir bekleyen kanunlar ciktiktan sonra yapsaniz katilim daha yuksek olurdu.belki o sayede pilvak kadar uye sayisina kavusurdunuz.Biz calisma kosullarinda iyilesme beklerken gunden gune daha zor sartlarda calismak zorunda kaliyoruz. Kamuoyunun medyanin ilgisini buna cekmeyi denerseniz hepimize faydasi olur diye dusunuyorum. SAYGILAR....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Solotürk ~ 10 yıl önce
Yok solotürk gösterisi halka açık olmayacak. TALPA üyesi olmayan havaya bakamaz :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacılık kanunu. ~ 10 yıl önce
Sn. TALPA yöneticileri, pilotlar gününü kutlamak elbette gerekli ve güzel aktivite. Ama pilotların diğer sorunları ile de ilgili bir aktivitede, çalışmada bulunsanız, bunun da programını yayımlasanız bir gün sizce nasıl olur??? Bence önemli konular: 1) İşsiz Türk pilotlar dururken yabancıların çalıştırılması. THY'nin aranan tüm özelliklere haiz Türk pilotlarını işe almayıp yerine yabancı pilotları şirkete doldurması. 2) Havacılık personeli ile ilgili kanunun çıkarılması, haklarının tanımlanması. Bunların dışında da bir sürü konu var, 1-2 tanesini de programına alsanız ne kadar güzel olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
** ~ 10 yıl önce
26 Nisanı işsiz Türk Pilotları günü ilan ediyorum bende, herkes bir şeyler ilan ediyor nasılsa.
SoloTürk'e ~ 10 yıl önce
Halka açık mı olacak derken ne demek istedin? Gökyüzünü branda çekip sadece içinde uçaçak hali yok dimi kardeşim. Gidip sende izleyebilirsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000