06 Nisan 2011, Çarşamba 08:35:05

YUNANİSTAN'DAN İLGİNÇ İDDİA

Yunan Ta Nea gazetesi, Türkiye’nin, Amerikan Lockheed Martin firmasından satın aldığı 30 adet F-16 Block 50 Plus tipi savaş uçağının önemli bazı bölümlerinin Yunanistan’da üretildiğini iddia etti.
  • bu bir lisans anlaşmasıdır.parçanın kime yollanacağı sadece satıcı firmayı ilgilendirir.bu arada yunan malı bazı parçalar türkiye ye;türk malı bazı parçalarda yunanistana satılır.böyle ticari bir konu için İLERİ ZEKALIca yorum yapmanız da gerekmiyor.
  • Sizi anlamıyorum. İşi ne çabuk Türk-Yunan işine getirdiniz! Yunan'ın biri çıksa "bakın size silah satıyoz nanik" dese tamam. Ama ortada böyle birşey yok. Lockheed Martin bazı şirketlere böyle ayak işlerini verir. Zamanında TAI'de yaptı böyle şeyler. Sanki o parçalar ben Türk Hava Kuvvetleri'nde çalışmam diyor. Ancak ilerde medya sağolsun "Yunan bize uçak yaptı" veya "Türkler'e silah satıyoz!" diyecek. Bu lafları oralara saklayın. Osman Paşa çok güzel söylemiş :D
  • Böyle bir şey doğru olsa öyle bir açıklama yapamaz kimse.. İmkan olarak binde sıfır buçuk versem de parçanın çok ciddi olup olmadığı konusunda bilgim yok sanki böyle dedikodu işlerle vatan savunuluyordu.. Osman paşanın dediği gibi Sen adına yunanlı denen eski osmanlı uyduruğu, ben bu memleketi askerin karnı aç millet sefil sefalet ordan çorap bundan iç çamaşırı ile yasa çıkartıp kurdum ben bu memleketi, sen bana silah doğrultursan (bu ben senden daha cesurum ben senden bunu daha iyi yaparım demek) o namluyu senin ağzına sokarım ! Ne güzel söylemiş osman pamukoğlu.
  • Keşke geriye bakıp tarihden biraz ders alsalar ? Atalarımız defalarca yunanlıları tokat manyagı yapmışlar. Yetmemiş denize dökmüşler, Kıbrısda ki barıkatları 2 ayda değil 2 saate aşmışız daha hala akıllanmadılar bunlar ? Kıbrısda Türk bayragını gönderden indirmeye çalışan yunan p.... mezara göndermişiz. Kardakda sat komandolarımızı görünce korkudan kaçmışlar :)) BU NASIL BİR ZİHNİYETDİR ANLAŞILIR DEĞİL ? TARİHDEN TEKERRÜR EDER, DERS ALIN BIRAZ...
  • Ne o; zorrunamı gitti Yunan?
Tan Nea, Yunan Havacılık Sanayisi’nin (EAB) bu konuda Amerikan firmasıyla özel bir anlaşması olduğunu ve Yunanistan’da imal edilen parçaların ilgili sözleşmede belirtilen standartlara uygunluğu kontrol edildikten sonra monte edilmek üzere Amerikalıların sorumluluğunda alıcı ülkelere gönderildiğini kaydetti.

Parçaları gönderen olarak Lockheed Martin firması gözükmesine rağmen, tüm dünyaya satılan yeni F-16’ların yüzde 29’unun EAB’nin Tanagra’daki fabrikalarında imal edildiği" belirtilen haberde, bu çerçevede Türkiye’nin ısmarladığı 30 uçaktan 11’inin Tanagra’da üretilen bölümleri tamamlanarak, teslim edildi ifadesine yer verildi.

Gazete, en son 1 Nisan tarihinde savaş uçaklarının ’made in Greece’ damgalı dört büyük parçanın Tanagra’da Türk TIR’larına yüklenerek monte edilmek üzere Ankara’daki TAI tesislerine gönderildiğini kaydettiği haberinde, EAB yetkililerinin bu konuda yaptıkları açıklamalarında gönderilen parçaların ikinci sınıf parçalar olmadığını ve bunun ne ilk, ne de son olduğunu belirttiklerini yazdı.

Gazete haberinde; "Böylelikle 30 adet yeni F-16’ların Türk Hava Kuvvetlerine teslim edildikten birkaç hafta sonra Yunan malı yedek parça taşıyan Türk ve Yunan savaş uçakları Ege semalarında karşı karşıya gelebilir" ifadesini kullandı.

(Milliyet)

YUNANİSTAN'DAN İLGİNÇ İDDİA

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
bu bir lisans anlaşmasıdır.parçanın kime yollanacağı sadece satıcı firmayı ilgilendirir.bu arada yunan malı bazı parçalar türkiye ye;türk malı bazı parçalarda yunanistana satılır.böyle ticari bir konu için İLERİ ZEKALIca yorum yapmanız da gerekmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sizi anlamıyorum. İşi ne çabuk Türk-Yunan işine getirdiniz! Yunan'ın biri çıksa "bakın size silah satıyoz nanik" dese tamam. Ama ortada böyle birşey yok. Lockheed Martin bazı şirketlere böyle ayak işlerini verir. Zamanında TAI'de yaptı böyle şeyler. Sanki o parçalar ben Türk Hava Kuvvetleri'nde çalışmam diyor. Ancak ilerde medya sağolsun "Yunan bize uçak yaptı" veya "Türkler'e silah satıyoz!" diyecek. Bu lafları oralara saklayın. Osman Paşa çok güzel söylemiş :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Böyle bir şey doğru olsa öyle bir açıklama yapamaz kimse.. İmkan olarak binde sıfır buçuk versem de parçanın çok ciddi olup olmadığı konusunda bilgim yok sanki böyle dedikodu işlerle vatan savunuluyordu.. Osman paşanın dediği gibi Sen adına yunanlı denen eski osmanlı uyduruğu, ben bu memleketi askerin karnı aç millet sefil sefalet ordan çorap bundan iç çamaşırı ile yasa çıkartıp kurdum ben bu memleketi, sen bana silah doğrultursan (bu ben senden daha cesurum ben senden bunu daha iyi yaparım demek) o namluyu senin ağzına sokarım ! Ne güzel söylemiş osman pamukoğlu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Keşke geriye bakıp tarihden biraz ders alsalar ? Atalarımız defalarca yunanlıları tokat manyagı yapmışlar. Yetmemiş denize dökmüşler, Kıbrısda ki barıkatları 2 ayda değil 2 saate aşmışız daha hala akıllanmadılar bunlar ? Kıbrısda Türk bayragını gönderden indirmeye çalışan yunan p.... mezara göndermişiz. Kardakda sat komandolarımızı görünce korkudan kaçmışlar :)) BU NASIL BİR ZİHNİYETDİR ANLAŞILIR DEĞİL ? TARİHDEN TEKERRÜR EDER, DERS ALIN BIRAZ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ne o; zorrunamı gitti Yunan?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000