07 Mayıs 2011, Cumartesi 17:08:27

UÇAK MOTOR FABRİKASININ TEMELİ ATILDI

Kale Grubu ve dünya havacılık sektörünün motor sanayi devi Pratt-Whitney ortaklığında kurulan Kale Pratt-Whitney Uçak Motor Sanayi AŞ'nin Ege Serbest Bölgesi'nde kuracağı fabrikanın temeli, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katıldığı törenle atıldı.
  • arkadaşlar iş başvurusunu nerden yapabilirim bu fabrikaaya_? yani hangi siteden
  • 3-5 parça üretmekle motor üreticisi olma yolunda çok büyük adımlar attığınızımı sanıyorsunuz beee. kurulacak fabrikada toplamda 700 kişilik istihtam sağlanacakmış. yani 700 cnc tezgah operatörünü alacaklar, asgari ücretle 650 tl ye suyunu sıkıncaya kadar cumartesi- pazar dahi çalıştıracaklar. biraz allahtan korkunnn
  • UÇAK MOTOR FABRİKASI DEĞİL.BAZI PARÇALARIN ÜRETİLECEĞİ BİR FABRİKA TEMELİ.1 A320 UÇAĞI DEĞERİ60 MİLYON DOLARDAN FAZLA İKEN BU RAKAMA MOTOR FABRİKASI MI KURULURMUŞ?İNSANLARI KANDIRIP YANILTMAYIN LÜTFEN.PARÇA ÜRETİMİ YAPILACAK , MOTOR ÜRETİLMİYECEK.AMA İNŞAALLAH İLERDE TAMAMEN TÜRK ÜRETİMİ MOTORLARA GEÇİŞE VESİLE OLUNUR.
  • neden hep ege, istanbul,ankara .eskisehir de fabrikalar yapiliyor memleketin issiz olan obur sehirlerinde yapilmiyor,calismak icin hep bu sehirlere mi got edelim
  • Ben tatmin oldum ...
  • Bu gec kalinmis,ama bi yerden baslanilmasi gerektigi bir yatirimdir,kisilere,siyasete bagdastirmamak gerekir.Izmir,havacilikta bolgesel verimlilik acisindan Turkiyede en seckin yerdir.,Fakat siyasi iktidarlar bunu hic degerlendirmedi.Istanbul copluk oldu artik.Hayirli olmasini temenni ederim.Insallah bu tur yatirimlarin devami gelir de disa bagimliliktan kurtuluruz.
  • Memlekete hayırlı uğurlu olsun bunlar başlangıç tabi ileriki yıllarda buna benzer son derece staratejik fab. temeli atılır ülkemizde çünkü kalifiye mühendislerimiz, ve teknisyenlerimiz için mükemmel bir istihdamdır..
  • Cumhurbaşkanı Gül,İzmir'de F–135 uçak motoru fabrikasının temel atma törenine katılarak bir konuşma yaptı...TEC gibi değil anladınız değilmi arkadaşlar...

Kale Grubu ve dünya havacılık sektörünün motor sanayi devi Pratt-Whitney ortaklığında kurulan Kale Pratt-Whitney Uçak Motor Sanayi AŞ fabrikasının temeli, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katıldığı törenle atıldı. Açılışta konuşan Çumhurbaşkanı Abdullah Gül, temel atma törenine katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kale Grubu'nun, Türkiye'nin sanayileşmesine çok önemli katkılar sunduğunu, sanayi ve ticari yatırım alanında zor olanı seçerek sanayi yatırımlarına yöneldiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, "Kale Grubu'na ayrıca son yıllarda ileri teknolojiye dayalı sanayi dallarına yönelmelerine ayrıca teşekkür ediyorum. Kale Grubu, Türkiye'nin gerçek büyümesini gerçekleştiren firmalardan biri olacak" dedi. Türkiye'nin nüfusu, coğrafyası, sanayisi ile büyük bir ülke olduğunu ve büyük bir orduya sahip olduğunu aktaran Gül, "Türkiye'nin güçlü bir savunma sanayisine sahip olması kaçınılmazdı. Bu konuda TAİ, TUSAŞ gibi kurumlarımızı sürekli ziyaret ediyor, yaptıkları işleri yakından izliyor ve takdir ediyorum. Özel sektörde de önemli gelişmeler görüyoruz. Kale Grubu'nun 2008'de havacılık sanayinin açılışını yapmıştık. Burada yine Kale Grubu'nun ortak olduğu çok önemli bir yatırımın temelini atıyoruz. Bu yatırımı örnek alan firmalar olacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bu yatırımları sadece askeri olarak görmemek gerektiğini, ticareti de geliştiren yatırımlar olduğunu ifade ederek, "Bunlar ticari konulardır, ekonomik konulardır. ABD Başkanı Obama'nın yaptığı ziyarette, ofisinde gerçekleşen görüşmede birçok konuyu görüşürken iki köklü müttefik olarak Türkiye ve ABD'deki ortak yatırımların ne kadar düşük olduğunu ve bunları gidermemiz gerektiğini söylediğimizde, Başkan Obama Beyaz Saray ile faks konferansı kurarak konuya el attı. Bu ziyaretin ardından ticaretin artırılması için çok önemli bir komite kuruldu. İki ülke arasındaki ticaret ve yatırımlar gelişecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül bu ve benzeri yatırımlarına artması için takip ve ısrarın önemine işaret ederek, "Tesisin hayırlı ve başarılı olmasını temenni ediyorum. Kısa süre içinde dilerim açılışını da beraber yaparız" diye konuştu.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül de ortaklık anlaşmasına tanıklık ettiği bu yatırımın temel atma törenine katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Savunma sanayiine yönelik yatırımlarda Türk sanayinin aldığı payı sürekli artırmaya yönelik bir plan ve proje geliştirdiklerini, bu kapsamda Skorksy firmasının kazandığı son ihalenin 2.3 milyar dolarlık kısmının Türk sanayii tarafından üstlenildiğini, helikopterlerin tesliminin TUSAŞ tarafından gerçekleştirileceğini ve bunun Türk sanayine yüksek teknolojiye, iş payı ve istihdam olarak yansıyacağını vurgulayan Bakan Gönül, "Havacılık sanayinde İzmir'in son yıllarda gösterdiği ilerleme memnuniyet vericidir. İzmir, İstanbul, Ankara ve Eskişehir'in ardından bu alanda iyi bir alternatif olmuştur" ifadelerini kullandı.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ise yatırımın Türkiye'nin ileri teknolojideki payını artıracağına dikkat çekerek, "Havacılık sanayindeki offset yatırımlarının bir benzerini tıp gibi sektörlere de yayarak Türkiye'nin ileri teknolojideki payını artırmamız gerekiyor. Bu yatırım buna zemin hazırlayacaktır" diye konuştu.

Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Teknik Bölüm Başkanı Osman Okyay, Kale Grubu'nun kurulduğu günden itibaren ülkemizin sanayileşme sürecinde çok önemli rol oynadığına dikkat çekti. Bu yatırımla birlikte uçak motor sanayiine de girdiklerini ifade eden Okyay, "Kale Grubu olarak bu sektöre stratejik baktığımızın göstergesidir. Pratt-Whitney'in stratejik ortak olarak Kale Grubu'nu seçmiş olması geldiğimiz noktanın önemini göstermektedir. Yüzde 51 Kale Grubu, yüzde 49 Pratt-Whitney ortaklığında kurulan şirketimizin ana işi uçak gövde parçaları olacak, gelecekte ise F 135 motorlarına parça üretmek olacaktır. Gelecekte Pratt-Whitney'in diğer uçaklarının da devreye girmesiyle yeni motor üretiminde önemli partnerler arasında yer alacağız" dedi. Okyay 100 bin metre kare alanda 20 bin metrekare alana inşa edilecek fabrikanın 60 milyon dolara mal olacağını ve ilk etap yatırımı gelecek yılın ikinci çeyreğinde faaliyete geçecek tesiste 5 yıl sonunda 700 kişi istihdam edecekleri bilgisini verdi. Okyay, "Bu yatırım, bize titanyum sıcak şekillendirme elektron ışın kaynağı gibi yeni teknikler kazandıracaktır" diye konuştu.

Kale Grubu Yönetim Kurucu Murahhas Azası ve Onursal Başkanı İbrahim Bodur, grubun Türk sanayine verdiği öneme dikkat çekerken ABD Büyükelçisi Francis Riccarione de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ABD Başkanı Barack Obama'nın ilk ziyaret ettiği Cumhurbaşkanları arasında yer aldığını, ilk deniz aşırı ziyaretinde Türkiye'ye geldiğini belirterek, "Bu ziyaret ABD'nin Türkiye'ye verdiği önemin göstergesidir. Hedefimiz ülkemiz arasındaki bağı, halklar arasındaki bağı geliştirmektir. Ticari ilişkilerimizin siyasi ve askeri ortaklık düzeyine ulaşmasını bekliyorum. Bugün temelini attığımız bu ortaklık siyasi ve askeri ortaklığın ardından ticari iş birliğinde de ne kadar ilerlediğimizin göstergesi. Bu yatırımın diğer ABD şirketlerine de örnek olmasını diliyorum" dedi. Savunma Sanayi Müsteşarı Murat Bayar da bu ve benzeri yatırımlarla hem Türk savunma sanayiine katkı sunduklarını hem de yerli sanayiinin gelişimine ortam hazırlandığını vurguladı.

Temel atma töreninde; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yanı sıra Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım, Vali Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar, Kale Grubu Kurucu Murahhas Azası ve Onursal Başkanı İbrahim Bodur, Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Teknik Bölüm Başkanı Osman Okyay, Pratt-Whitney Başkan Yardımcısı David Galuska, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, AK Parti İzmir milletvekilleri Taha Aksoy, İbrahim Hasgür, Mehmet Tekelioğlu, İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, EBSO Meclis Başkanı Mehmet Tiryaki, ESBAŞ Başkanı Kaya Tuncer, ABD Ankara Büyükelçisi Francis Riccadione ve çok sayde hazır bulundu.

Kale Grubu, 1987 yılında Stinger Proıjesi ile Savunma ve Havacılık sektörüne giriş yaptı. Çok uluslu şirketlerle çeşitli projelerde çalışan Kale Grubu, 2005'te dünyanın en önemli havacılık projesi olarak gösterilen F-35 projesinde 200'ün üzerinde uçuş kritik gövde parçası ve üretimini üstlenerek projede kilit role sahip oldu. Sivil ticari havacılık alanında ise Boeing, 737- 747- 777 ile yeni nesil uçağı 787'nin yapısal parçalarını ve Airbus 319- 320- 321 uçaklarının yakıt tank parçalarını üretmeye başlayan Kale Grubu, dünya havacılık sektöründe motor sanayi devi Pratt & Whitney ortaklığı ve Kale Pratt& Whitney Uçak Motor Sanayi AŞ ile havacılık sektöründe yeni bir faaliyet alanına girmiş oldu.
 

UÇAK MOTOR FABRİKASININ TEMELİ ATILDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 13 yıl önce
arkadaşlar iş başvurusunu nerden yapabilirim bu fabrikaaya_? yani hangi siteden

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
3-5 parça üretmekle motor üreticisi olma yolunda çok büyük adımlar attığınızımı sanıyorsunuz beee. kurulacak fabrikada toplamda 700 kişilik istihtam sağlanacakmış. yani 700 cnc tezgah operatörünü alacaklar, asgari ücretle 650 tl ye suyunu sıkıncaya kadar cumartesi- pazar dahi çalıştıracaklar. biraz allahtan korkunnn

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
UÇAK MOTOR FABRİKASI DEĞİL.BAZI PARÇALARIN ÜRETİLECEĞİ BİR FABRİKA TEMELİ.1 A320 UÇAĞI DEĞERİ60 MİLYON DOLARDAN FAZLA İKEN BU RAKAMA MOTOR FABRİKASI MI KURULURMUŞ?İNSANLARI KANDIRIP YANILTMAYIN LÜTFEN.PARÇA ÜRETİMİ YAPILACAK , MOTOR ÜRETİLMİYECEK.AMA İNŞAALLAH İLERDE TAMAMEN TÜRK ÜRETİMİ MOTORLARA GEÇİŞE VESİLE OLUNUR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
neden hep ege, istanbul,ankara .eskisehir de fabrikalar yapiliyor memleketin issiz olan obur sehirlerinde yapilmiyor,calismak icin hep bu sehirlere mi got edelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ben tatmin oldum ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu gec kalinmis,ama bi yerden baslanilmasi gerektigi bir yatirimdir,kisilere,siyasete bagdastirmamak gerekir.Izmir,havacilikta bolgesel verimlilik acisindan Turkiyede en seckin yerdir.,Fakat siyasi iktidarlar bunu hic degerlendirmedi.Istanbul copluk oldu artik.Hayirli olmasini temenni ederim.Insallah bu tur yatirimlarin devami gelir de disa bagimliliktan kurtuluruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Memlekete hayırlı uğurlu olsun bunlar başlangıç tabi ileriki yıllarda buna benzer son derece staratejik fab. temeli atılır ülkemizde çünkü kalifiye mühendislerimiz, ve teknisyenlerimiz için mükemmel bir istihdamdır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Cumhurbaşkanı Gül,İzmir'de F–135 uçak motoru fabrikasının temel atma törenine katılarak bir konuşma yaptı...TEC gibi değil anladınız değilmi arkadaşlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000