05 Eylül 2014, Cuma 15:24:57

TUSAŞ ÖZGÜN HELİKOPTERİN TASARIMINI GÖSTERDİ

Yerli helikopter projesi kapsamında Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tarafından yapımına başlanan "Özgün Helikopter"in ön tasarım görüntüleri paylaşıldı.
  • Sonunda paintte uçak çizebilecek seviyeye geldik, çok şükür.
  • Merak ediyorum, biz üretiyoruz ama yüzde kaçı yerli olacak? Motor hangi ülkeden ne kadar alınacak? Kaç yıl üretilecek ve kaç yıl parça garantisi verilecek? Dış piyasalara ihracat imkanı nedir? Motoru veren ülkenin sınırlaması olacak mı? Rakibi hangi markalar ve onların ve bizim fiyatımız arasında rekabet nasıl olacak?
  • ne üretilmiş, jpeg formatında helikopter resmi mi?
  • Helal adim adim super guc olma yolunda ilerliyoruz,chp ve feto teror orgutlerinin tum pis oyunlarina ragmen,helal sana ve ekibine reis buyuksun
  • Tebrik ediyorum ....
  • Maşallah. Artık devrim otomobilini engelleyen pisliklere rağmen üretiyoruz.
  • geç kalınmış bile olsa, başlanması çok iyi. bu bir başlangıç. umarım proje hızlı bir şekilde sonlanır.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ve TUSAŞ tarafından düzenlenen ve OSTİM Savunma ve Havacılık Kümelenmesi'nin de katkıda bulunduğu "Yerli Helikopterin Sanayileşmesi" toplantısı, Ankara'da gerçekleştirildi.

Toplantıda, "Özgün Helikopter"in ön tasarımına ilişkin görüntüler de paylaşıldı. Farklı ihtiyaçlara göre tasarlanan helikopter çizimlerine yer verilen görüntüler, katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.

Yetkililer, tasarım üzerinde küçük değişiklikler yapılsa da genel itibarıyla helikopterin bu şekliyle üretileceğini bildirdi. Program kapsamında 5 ton sınıfında üretilecek helikopterler, hem sivil hem de askeri sertifikasyona sahip olacak.

Helikopterin 2018'de uçurulması planlanıyor.

"ATAK BİZİM İÇİN KİLOMETRE TAŞI"
Türkiye'de askeri helikopter programları hakkında bilgi veren SSM Helikopter Daire Başkanı Köksal Liman, "Şu an itibariyle 580 civarında askeri, 89 da sivil helikopterimiz var. Bunların büyük kısmı Sağlık Bakanlığının ihtiyaç duyduğu ambulans helikopterler" diye konuştu.

Askeri helikopterlerde sayının artabileceğine işaret eden Liman, sivil helikopterlerde yükselen bir pazar olduğunu söyledi.

TUSAŞ ÖZGÜN HELİKOPTERİN TASARIMINI GÖSTERDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sonunda paintte uçak çizebilecek seviyeye geldik, çok şükür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Merak ediyorum, biz üretiyoruz ama yüzde kaçı yerli olacak? Motor hangi ülkeden ne kadar alınacak? Kaç yıl üretilecek ve kaç yıl parça garantisi verilecek? Dış piyasalara ihracat imkanı nedir? Motoru veren ülkenin sınırlaması olacak mı? Rakibi hangi markalar ve onların ve bizim fiyatımız arasında rekabet nasıl olacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kemal ~ 10 yıl önce
ne üretilmiş, jpeg formatında helikopter resmi mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Helal adim adim super guc olma yolunda ilerliyoruz,chp ve feto teror orgutlerinin tum pis oyunlarina ragmen,helal sana ve ekibine reis buyuksun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Tebrik ediyorum ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Maşallah. Artık devrim otomobilini engelleyen pisliklere rağmen üretiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ty ~ 10 yıl önce
geç kalınmış bile olsa, başlanması çok iyi. bu bir başlangıç. umarım proje hızlı bir şekilde sonlanır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000